به گزارش خبرنگار ایرنا، رزمایش پدافند غیرعامل مقابله با مگس میوه مدیترانهای با حضور نیروهای مختلف مردمی، تشکلهای کشاورزی و باغداران با محوریت سازمان جهاد کشاورزی مازندران از روزهای اخیر با فرمان مدیرکل پدافند غیر عامل مازندران و مدیران جهاد کشاورزی در استان آغاز شده است.
رزمایش مقابله با آفت مگس به صورت عملی در باغات شهرستان نکا عملیاتی شد و باغداران پیشرو در کنار کارشناسان حفظ نباتات جهاد کشاورزی نحوه تلهگذاری، مقدار و چگونگی محلول پاشی، جمعآوری میوههای پوسیده و دفن آن را با هدف پیشگیری و مبارزه بیولوژیک با مگس میوه تمرین کردند.
کارشناسان باغبانی معتقدند دما و رطوبت مناسب برای افزایش زادآوری و وجود میزبان های حساس رسیده نظیر هلو، شلیل، سیب و میوه های در حال رسیدن به ویژه خرمالو و پرتقال های تابستانه ازدیاد نسل و طغیان آفت مگس میوه مدیترانهای و در نهایت خسارت روی مرکبات دور از انتظار نیست.
از آن جایی که در آستانه برداشت نارنگی های زودرس قرار داریم، باغداران مازندران باید نسبت به خطر طغیان آفت مگس میوه به خصوص حدود ۱۲هزار هکتار از نارنگی های زود رس که از نیمه دوم شهریور ماه به مرحله برداشت میرسد، هوشیار باشند.
در این پیوند مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکا از ردیابی آفت مگس میوه مدیترانهای در ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از باغهای این شهرستان خبر داد.
سعید صمدی زرینی با اشاره به جمعیت بالا و گذراندن یک سال پر مخاطره در بحث ردیابی و مبارزه با مگس میوه مدیترانهای در باغات مرکبات شهرستان نکا، گفت: ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از باغات این شهرستان از مگس میوه مدیترانهای ردیابی شد.
این مقام مسوول افزود: با فعالسازی چهار ایستگاه پیش آگاهی در حوزه این مدیریت و مراکز ۲ گانه منطقه دشت جهاد کشاورزی این شهرستان و نصب ۴۰ عدد تلههای فرمونی به همراه کارت زرد، تلههای جلب کننده غذایی (بیولور)، تلههای "سراتراپ و سراتینکس" ردیابی انجام میشود.
وی تصریح کرد: برای مدیریت و پیشگیری از افزایش جمعیت مگس میوه مدیترانهای در سالجاری، باغداران باید رعایت بهداشت کف باغ، جمع آوری و دفن میوههای ریخته شده در پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک و کنترل علفهای هرز در باغات را جدی بگیرند.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغ های مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
مزیت فعالیت مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی مازندران مبارزه با آفت های اراضی شالیزاری و جلوگیری از آفت برنج سفید است، پرتودهی عمر نگهداری محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد.
توسعه کشاورزی مازندران یکی از برنامه های جدی دولت سیزدهم است که در این بین برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
نظر شما