پوشش‌دهی فیبر نوری تا لوله‌های مقاوم با آمیزه‌های پلیمریِ ایران‌ساخت

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان که موفق به اخذ عنوان غزال در سال ۱۴۰۳ شده، توانست بخش قابل توجهی از پوشش‌های پیشرفته مورد نیاز صنایع سیم و کابل و لوله کشور را از پلیمر تامین کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، این شرکت دانش بنیان با هدف مشارکت در اعتلای صنعت کشور، ایجاد اشتغال و کارآفرینی و نیز تربیت نیروهای انسانی مولد و ماهر، در سال ۱۳۷۰ با سرمایه گذاری بخش خصوصی و اشتغال زایی ۵۸۴ نفری فعالیت خود را آغاز کرد.

این گروه صنعتی شامل شرکت های آمیزه های پلیمری ابهر، سیم و کابل ابهر، گرانول قزوین و شرکت کابل افزار نورین است و در مدت کوتاهی توانسته ضمن ایجاد زیرساخت‌های مناسب، با برنامه ریزی های مدون، بهره گیری از دانش روز و جذب نیروهای متعهد و متخصص، با هدف تلاش در ارتقای صنعت، عمران و آبادانی کشور و حضور فعال در بازارهای منطقه و جهان، سهم کوچکی از دین خود را به ایران ادا کند؛ به طوری که در حال حاضر این گروه صنعتی یکی از بزرگترین مجموعه های تولیدی در استان زنجان به‌شمار می‌رود.

یکی از زیرمجموعه های این گروه صنعتی فعال در زمینه آمیزه‌های پلیمری توانسته است با تکیه بر مهارت و دانش فنی بومی خود، بخش قابل توجهی از نیاز صنایع سیم و کابل و همچنین لوله کشور را که قبلا از طریق واردات تامین می‌شد را برآورده کرده و سهم قابل ملاحظه ای در ممانعت از خروج ارز از کشور ایفا کند.

مدیرعامل این شرکت ضمن تاکید بر اینکه توانسته بخش قابل توجهی از بازار شرکت های معتبر اروپایی (Borealis) و آمریکایی (Dow) در منطقه، ترکیه و اروپای شرقی را از آن خود کند، اظهار داشت: این مهم با توسعه خطوط تولید و همچنین جذب و آموزش نیروی انسانی موثر به تحقق پیوسته است.

رشد ۸۰۰ درصدی صادرات محصولات دانش بنیان

داود صبوری درخصوص مسیر طی شده برای کسب عنوان شرکت غزال دانش بنیان، بیان کرد: نرخ رشد پایدار از ویژگی های بارز شرکت آمیزه های پلیمری ابهر در کسب عنوان شرکت غزال دانش بنیان فناور بوده است؛ طوری این شرکت در پنج سال گذشته رشد ۲۳۰ درصدی را تجربه کرده است.

وی ضمن اشاره به اینکه تمام محصولات تولیدی شرکت در زمره محصولات دانش بنیان قرار دارند، خاطرنشان کرد: با وجود شاخص استمرار فروش دانش بنیان ۳۰ درصدی از سوی معاونت علمی، فروش شرکت حدود هشت برابر این معیار بوده است. همچنین در حوزه صادرات نیز این شرکت توانسته است با رشد ۸۰۰ درصدی محصولات دانش‌بنیان خود در پنج سال گذشته و رد شدن از هدف ۱۰ میلیون دلاری تعیین شده در سال، بخش قابل ملاحظه ای از بازارهای ترکیه، کشورهای شرق اروپا، ایتالیا، اسپانیا و روسیه را به خود اختصاص دهد.

به گفته صبوری آمیزه پلیمری پیشرفته برای عایق کابل های قدرت- پلی اتیلن قابل شبکه‌ای شدن کابل گرید XLPE با نام تجاری APXLP یکی از محصولات این شرکت است. این محصول به دلیل مقاومت بالا در برابر گرمای حاصل از افزایش بارهای ناگهانی در خطوط انتقال به کار می‌رود.

وی ادامه داد: محصولات دانش بنیان APXLPE پلی اتیلن با قابلیت شبکه‌ای شدن هستند تولید و به‌عنوان عایق کابل های LV مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌ کارگیری گریدهای متنوعی از پلی اتیلن با ساختار مولکولی ویژه همراه با افزودنی های خاص در فورمولاسیون، محصولی با خواص مکانیکی بالا و فرآیندپذیری درخور تحسین، فراهم آورده است.

به گفته او، این محصول توانسته علاوه بر بازار داخل، حضور چشمگیری در بازارهای صادراتی داشته باشد.

صبوری گفت: حفاظت از خوردگی خطوط لوله های فولادی مدفون، معمولا توسط پوشش محافظ خوردگی و سیستم حفاظت کاتدی به صورت همزمان صورت می گیرد. محصول دانش بنیان APPOL بر پایه پلی اتیلن سنگین به منظور پوشش محافظ از خوردگی در صنعت خطوط انتقال لوله استفاده می‌شود.

وی انعطاف پذیری بالای فورمولاسیون بر اساس نیاز مشتری را از جمله ویژگی‌های برجسته محصول APPOL خواند و افزود: بر این اساس بکارگیری پلیمرهای مختلف به عنوان ماتریس، کمک فرآیندها، آنتی اکسیدانت ها و سایر افزودنیها که تعیین کننده خواص مکانیکی، مقاومت به شرایط تخریب اکسیداسیونی و فرآیندپذیری هستند، بهینه سازی می‌شوند. بطوری که برای مشتریان خارجی در بازارهای صادراتی بویژه برای کاربردها در مناطق سرد و زیر صفر درجه فورمولاسیون های کاملا متفاوتی درنظر گرفته می شوند.

اصطلاح غزال دانش‌بنیان، برای شرکت‌هایی به کار می‌رود که در یک دوره معین، به صورت مدام نرخ رشد بالایی دارند. این دست شرکت‌ها، نقش اثرگذاری را در توسعه اقتصاد ملی، ایجاد مشاغل فناورانه، بازده سرمایه‌گذاری بالا و توسعه منطقه‌ای ایفا می‌کنند.
از یک سال پیش، برنامه‌ای آغاز شد و بر اساس آن مقرر شد تا شرکت‌هایی که از حدی بزرگ‌تر می‌شوند در قالب یک باشگاه از حمایت‌هایی برخوردار شوند. شرکت‌هایی به این باشگاه وارد شدند که فروش کل آن‌ها حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان، حداقل ۲۵ درصد فروش آن‌ها مربوط به تولیدات و خدمات دانش‌بنیان، حداقل ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و یک میلیون دلار صادرات دارند؛ بنابراین غزال‌های دانش بنیان، شرکت‌هایی هستند که متوسط رشد سالیانه ۵۰ درصد در پنج سال اخیر داشته باشند، استمرار فروش دانش‌بنیان طی این پنج سال به میزان حداقل ۳۰ درصد از کل فروش باشد، از رشد سالیانه ۲۰ درصد در ایجاد اشتغال برخوردار بوده و متوسط رشد صادرات سالیانه آن‌ها پنج درصد باشد. ثبت صادرات پنج میلیون دلاری نیز یکی دیگر از شرایط است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha