به گزارش خبرنگار ایرنا،" غلامرضا اسکندریان " روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی افزود: مابقی این طرح که شامل راهبردهای مواجهه با پدیده فرونشست زمین است تا پایان شهریور ماه سال جاری به سرانجام می رسد.
رییس جهاد دانشگاهی البرز گفت: سال گذشته در بخش آموزش عمومی، تخصصی و مهارت محوری نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساعت آموزش در البرز برگزار شد.
اسکندریان اظهار کرد: درحوزه فضای کار استان البرز نیز آموزش های عمومی، تخصصی، مهارت محور و بلند مدت دیده شده که آموزشهای بلند مدت در نظام آکادمیک انجام میشود و در حوزه علمی کاربردی است.
وی افزود: در این بخش توانمند سازی جامعه و به طور مشخص گروه کودک و نوجوان را در دورههای عمومی و جوانان را در دورههای مهارت آفرینی مدنظر قرار دادهایم.
البرز در حوزه بند ناف جزو استان های برتر شد
اسکندریان با اشاره به حوزه خدمات تخصصی گفت: در این بخش مراکز مختلفی را داریم که یکی از آنها مرکز خون بند ناف نوزادان است، به طوریکه از نگاه پژوهشکده رویان این مرکز موفق عمل کرده و در یکسال گذشته در بین استانهای کشور در سطح دوم قرار گرفتیم .
رییس جهاد دانشگاهی البرز افزود: در حوزه خدمات فرهنگی نیز بر روی توانمندسازی جامعه دانشجویی کار می کنیم.
ارتقاتی مهارت سربازان وظیفه
اسکندریان گفت: در طرح ارتقای مهارت، سربازان بازوی اجرایی نیروهای نظامی و انتظامی جهاد دانشگاهی هستند و جهاد دانشگاهی البرز بالغ بر ۶ آزمون بزرگ را در سطح استان برگزار کرده است.
رییس جهاد دانشگاهی البرز در خصوص حوزه دانش بنیان گفت: رسالت جهاد دانشگاهی این بوده که خلاءها و نیازهای جامعه هدف را شناسایی کند و بر اساس خلاقیت، نوآوری و روحیه جهادی به سراغ حل مسایل و مشکلات رود.
اسکندریان ، توانمندسازی ساکنان سکونتگاههای غیر رسمی را از جمله اقدامات موثر در این زمینه برشمرد.
وی بیان کرد: به منظور آسیب شناسی رویکرد تسهیل گری با هدف توانمندسازی در بافتهای فرسوده در حال بررسی و اقدامات موثری در توسعه مشاغل خانگی داشته ایم .
رییس جهاد دانشگاهی استان البرز یادآورشد: در سال ۱۴۰۰ به عنوان اولین مرکز در استان معرفی و در این زمینه با اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان و شهرداری کرج تعامل خوبی صورت گرفت.
اسکندریان در خصوص توسعه مشاغل خانگی ادامه داد: این کار سال ۱۴۰۰ شروع شد و موضوع این بود که استعدادها و تواناییها شناسایی شده و در حوزه مشاغل خانگی آموزشهای لازم برای زنان بی سرپرست و بدر سرپرست ارایه شود تا بر اساس آن وارد عرصه تولید شده و به بازار وصل شوند.
پایان نامهها در البرز وارد عرصه رقابتی شدند
رییس جهاد دانشگاهی البرز گفت: در قالب جشنواره پایان نامهها وارد عرصه رقابتی شدند و نقاط مثبت و ویژگی قابل بهبود آنها را در جشنواره ای مورد ارزیابی قرار دادیم.
وی با اشاره به برنامههای آتی جهاد دانشگاهی گفت: سوژه گروه های پژوهشی بافتهای ناکارآمد شهری است.
اسکندریان افزود: با توجه به مساله شناسی که در استان انجام دادهایم، میدانیم که بافتهای ناکارآمد شهری به ویژه سکونتگاههای غیر رسمی و مناطق حاشیه نشین یکی از مسایل و دغدغههای کلیدی استان است.
وی تاکید کرد: گروه برنامه ریزی شهری سوژه زیست پذیری را به این فضا اختصاص داده است و زیست پذیری در بافتهای ناکارآمد را بررسی میکند. البته این موضوعات بین رشتهای است و هر سه گروه باهم کار کرده و گروه آسیب شناسی اجتماعی آسیبها را در این بخش مرور میکند.
تمام توجه گروه آسیب شناسی اجتماعی بر روی کودکان است
اسکندریان با اشاره به فعالیت گروه آسیب شناسی جهاد دانشگاهی گفت: تمام توجه گروه آسیب شناسی اجتماعی بر روی کودکان به ویژه کودکان آسیب دیده متمرکز بوده و بر این اساس طی سال گذشته ۲ طرح با موضوع ارزیابی کودکان آسیب دیده اجتماعی به سفارش سازمان بهزیستی ارائه کرده است. به طوریکه سال گذشته گروه درگیر طرح شناسایی و برآورد گروههای آسیب دیده اجتماعی با تمرکز بر آسیبهای اجتماعی کودکان بود.
وی خاطرنشان کرد: طرح دیگری که نیاز هواشناسی استان البرز بوده است و این گروه به عنوان سوژه زیست پذیری در حال کار بر روی آن است، ارایه روش و بهینه سازی پیش بینی سریع آلودگی هوا است که گروه برنامه ریزی و توسعه شهری جهاد از سال گذشته روی آن کار کرده است.
نظر شما