به گزارش ایرنا، جهانبخش یوسفی روز جمعه با اعلام این خبر به خبرنگاران اظهار کرد: هپاتیت نوع B و C منجر به بیماری مزمن می شوند و شایع ترین علت آن سیروز کبدی، از دست دادن عملکرد کبد، سرطان کبد و مرگ و میر ناشی از هپاتیت ویروسی است.
وی با اشاره به اینکه هپاتیت التهاب کبد است که اغلب بر اثر عفونت ویروسی یا عوامل دیگری مانند مصرف داروها، الکل یا سموم ایجاد میشود، افزود: کبد عضوی حیاتی است که وظایفی مانند سمزدایی خون، تولید پروتئین و ذخیره انرژی را بر عهده دارد و در این راستا بیماریهای کبدی میتواند عواقب جدی از جمله سیروز کبدی و سرطان کبد را در پی داشته باشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: علائم هپاتیت ممکن است شامل زردی پوست و چشم، تب، خستگی، کاهش اشتها و درد شکمی باشد.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه هپاتیتهای ویروسی یکی از مهمترین چالشهای سلامت جهانی است، ادامه داد: هرسال حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بر اثر هپاتیت و عوارض آن در جهان جان خود را از دست می دهند که تقریباً برابر با سل و بیشتر از HIV است.
به گفته وی، در بهترین حالت تنها یک نفر از هر ۱۰ نفر فرد مبتلا به هپاتیت از بیماری خود مطلع و می تواند به درمان دسترسی داشته باشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، یادآور شد: در بیشتر افراد علائم تنها زمانی ظاهر میشوند که بیماری پیشرفت کند، یعنی زمانی متوجه ابتلا به هپاتیت B یا C شدهاند که به بیماری جدی کبد یا سرطان مبتلا شده اند.
وی عمده راههای انتقال ویروس هپاتیت B را شامل خون آلوده، ارتباط جنسی و انتقال از مادر به فرزند عنوان کرد و گفت: واکسن هپاتیت B یکی از موثرترین راههای پیشگیری از این بیماری است.
دکتر یوسفی بیان کرد: در حال حاضر برای پیشگیری از ابتلای به هپاتیت C واکسنی وجود ندارد، لذا پیشگیری از ابتلای به این بیماری صرفاٌ مبتنی بر کاهش خطر مواجهه با این ویروس است.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان اقدامات مختلفی از جمله واکسیناسیون روتین، غربالگری افراد در معرض خطر، مشاوره و آموزش به بیماران و خانوادههای آنها را برای مقابله با این بیماری انجام می دهد.
به گفته یوسفی، با توجه به افزایش موارد ابتلا به هپاتیت، ضرورت افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری و راههای پیشگیری از آن بیش از پیش احساس میشود، همه افراد باید با علائم هپاتیت و راههای انتقال آن آشنا باشند و در صورت مشاهده هرگونه علامت مشکوک، به پزشک مراجعه کنند.
نظر شما