به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود مرادی روز شنبه در جلسه بررسی وضعیت صدور سند برای موقوفات استان، افزود: استان زنجان نزدیک به ۲ هزار و ۹۰۰ موقوفه و ۳۳ هزار رقبه تحت مدیریت خود دارد و همواره یکی از وظایف اساسی نهاد وقف حفظ و نگهداری از اراضی و املاک وقف شده با حمایت قانون اساسی کشور است.
وی با بیان اینکه از مهمترین وظایف اوقاف، تهیه و تدوین اسناد مالکیت وقفی برای موقوفات است که نقش اساسی در شناسایی و بهره گیری از ظرفیت آنها دارد، اظهار داشت: تا زمانی که سند برای ملک موقوفه اخذ نشود هیچکار اساسی برای بهبود وضعیت و مدیریت شایسته بر آن نمی توان انجام داد.
مرادی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۲۴ سند اولیه برای موقوفات اخذ شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۱۰۲ سند، رشد سه برابری داشته است.
وی افزود: همچین سال گذشته ۳۶۵ رقبه، به اسناد مالکیت در سامانه جامع موقوفات متصل و سند دار شده بود که امسال این تعداد به یک هزار و ۲۰۰ رقبه رسیده است که حکایت از رشد بیش از ۳۰۰ درصدی دارد.
مرادی اظهار داشت: تاکنون اداره اجرایی شهرستان خرمدره با اخذ ۱۲۸ سند اولیه، رتبه اول استانی را داراست و پس از آن خدابنده با ۸۴ سند، زنجان با ۵۸ سند، طارم با ۴۳ و ابهر با ۳۷ سند رتبه های بعدی را دارند.
وی با بیان اینکه سند دار کردن موقوفات یکی از مهمترین اقدامات در راستای حفظ و تثبیت مالکیت و جلوگیری از هرگونه تعدی به موقوفات و حریم آن است، گفت:از موقوفات استان، هزار و ۶۹۶ مورد مسجد و مکان مذهبی و هزار و ۱۱۱ مورد، موقوفات کشاورزی و املاک دیگر است که مجموعا بیش از ۳۳ هزار رقبه(مکان مستقل و مشخص وابسته به موقوفه) را شامل می شود.
این مسوول گفت: اماکن قابل اجاره طی فرایند قانونی به مزایده گذاشته و به بالاترین قیمت پیشنهادی به اجاره واگذار می شود تا درآمد آنها صرف اجرای نیات مختلف واقفان گرامی و سایر هزینه های لازم اداره موقوفات شود.
نظر شما