"مجید بگلریان" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: امسال با توجه به بارشهای بسیار خوبی که در زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ در استان داشتیم مراتع این استان از تراکم و پوشش بسیار خوبی برخوردار بود که همین امر نیز خطر آتشسوزی در سطح مراتع و جنگلهای استان را افزایش داد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون ۸۴ فقره آتشسوزی در سطح جنگلها و مراتع این استان روی داده است، گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، حدود سه هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی و جنگلهای استان دچار حریق شده است.
مدیرکل ستاد بحران استانداری ایلام ابراز کرد: همچنین در این مدت، حدود ۶۸ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات استان نیز به دلیل آتش زدن پس چرای مزارع دچار حریق شد.
بگلریان با بیان اینکه در سال جاری اقدام بسیار خوبی از طریق ستاد مدیریت بحران انجام شد که در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بود، تصریح کرد: استفاده از اطفای حریق هوایی با هلیبُرن نیروها و همچنین استفاده از بالگرد آب پاش نقش مهمی در تسریع در اطفای حریق جنگلها و مراتع استان داشته است.
وی با اشاره به اینکه هشت مورد اطفای حریق هوایی در استان در این مدت انجام شد، گفت: استفاده از بالگرد در اطفای حریق، با همکاری و هماهنگی ستاد مدیریت بحران کشور و حمایتهای استاندار ایلام و مسئولان ارشد استان محقق شد.
مدیرکل ستاد بحران استانداری ایلام با بیان اینکه در اطفای حریق نیروهای مردمی، سازمان های مردم نهاد، منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداران شهرستانهای مختلف کمک کردند و پای کار بودند، ابراز کرد: از همه عزیزان که به صورت میدانی پای کار بودند قدردانی میشود.
بگلریان ابراز کرد: تعداد بسیاری از این آتشسوزیها به دلیل آتش زدن پس چرای مزارع بوده است که بر اساس ماده 20 قانون هوای پاک تخلف بوده و جرم است، البته در این خصوص نیز اطلاع رسانی از طریق رسانه ها انجام شده اما متاسفانه شاهد این اقدام از سوی برخی از افراد بودیم که به مراجع قانونی معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه سهل انگاری افرادی که در طبیعت حضور پیدا می کنند نیز از دیگر عوامل بروز حریق در جنگل های استان بوده است، خاطرنشان کرد: جنگل و مرتع نعمت خدادای برای همه مردم است و باید همه نسبت به حفظ جنگل و مراتع مسئول باشم و از مواهب الهی به خوبی استفاده کنیم.
نظر شما