خانه‌های سالمند در کرمان؛ از تقاضای رو به رشد راه‌اندازی تا تعطیلی واحدهای موجود

کرمان- ایرنا- نشست خبری مدیرکل بهزیستی کرمان حاوی نکات مختلفی بود، از وضعیت و شمار تخمینی کودکان کار و خیابانی بود تا خانه سالمندان؛ خانه‌هایی که گویا تقاضاها برای ایجاد آنها در این استان رو به رشد است و درعین حال این مسئول می‌گوید به علت استفاده نشدن از خانه‌های موجود، برخی از آنها رو به تعطیلی گذاشته اند.

به گزارش ایرنا، علیرضا وحیدزاده روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در این زمینه دغدغه هایی داریم افزود: تقاضا برای ایجاد خانه‌های سالمندان در استان رو به افزایش است اظهارداشت: در این زمینه تقریبا اشباع شده‌ایم زیرا درحالی تقاضا رو به رشد است که برخی از مراکز خدمات سالمندان به دلیل «عدم استفاده» (نداشتن متقاضی خدمات) را باید تعطیل کنیم.

زخم کودکان خیابانی و غیرایرانی

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه معضل کودکان کار و خیابانی زخم کهنه‌ای است که در همه جوامع وجود دارد هر چند تعداد آنان در استان نسبت به قبل کمتر شده است، گفت: ۶۰۲ کودک کار و خیابانی در استان شناسایی شده اند که از این تعداد هشت نفر ایرانی و مابقی از اتباع خارجی هستند.

خانه‌های سالمند در کرمان؛ از تقاضای رو به رشد راه‌اندازی تا تعطیلی واحدهای موجود

به گفته وحیدزاده، سه مرکز فعال برای پذیرش کودکان کار و خیابانی در استان وجود دارد و بخش وسیعی از تمرکز فعالیت اورژانس اجتماعی مربوط به این افراد می‌شود.

چه خبر از کولرهای جامعه هدف بهزیستی

وی با اشاره به طرح در اختیار قراردادن وسایل سرمایشی برای معلولان وابسته به تخت در مناطق گرم استان ادامه داد: در این راستا سازمان مقرر کرد از محل مشارکت‌های مردمی ۵۰ درصد و ۵۰ درصد نیز از سوی مددجو هزینه این وسایل سرمایشی پرداخت شود که در این راستا حدود چهار هزار نفر از استان در این طرح نام‌نویسی کردند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان همچنین ادامه داد: ۹۵ درصد فعالیت بهزیستی به تشکل‌های غیردولتی واگذار شده و اکنون فقط شیرخوارگاه مادر زیر نظر بهزیستی فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان پایه تشکل‌های مردمی در بهزیستی بسیار قوی است، گفت: هر کدام از این تشکل‌ها به حدود پنج فعالیت بهزیستی ورود کرده اند و به مردم خدمات ارائه می‌کنند.

ضرورت دید مثبت صنایع و معادن کرمان

وحیدزاده با اشاره به اینکه صنایع و معادن نیز باید دید مثبتی به تشکل‌های حامی بهزیستی داشته باشند، گفت: اولین اولویت بهزیستی بحث توانمندسازی جامعه مددجویی است تا سرپا بایستند.

چتر حمایتی بهزیستی هر سال گسترده‌تر می‌شود

خانه‌های سالمند در کرمان؛ از تقاضای رو به رشد راه‌اندازی تا تعطیلی واحدهای موجود
مدیر عامل بهزیستی استان کرمان نفر اول از سمت چپ

وی با اشاره به اینکه چتر حمایتی بهزیستی هر سال گسترده‌تر می‌شود، گفت: مراکز ماده ۱۶ برای کنترل کاهش آسیب های اجتماعی هستند و عموما افرادی در این مراکز نگهداری می‌شوند که توسط شهرداری جمع‌آوری و به دستور قضایی به این مراکز می‌آیند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه از اواخر سال گذشته ۱۶ مددکار در قالب ۲ تیم در مراکز ماده ۱۶ استان مشغول به کار شدند، گفت: سه مرکز ماده ۱۶ در شهرهای کرمان، سیرجان و بم داریم.

وی با اشاره به اینکه ۲ مرکز خانه بین راهی نیز در مجموعه بهزیستی استان وجود دارد، گفت: از این ظرفیت برای اسکان معتادان متجاهر استفاده می‌شود.

وحیدزاده بیان کرد: در هر مرکز ماده ۱۶ حدود ۱۸ دستگاه درگیر هستند و با ورود دادستانی مرکز استان خیلی از دستگاه‌ها ملزم به همکاری در این مراکز شدند.

وی ادامه داد: نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال در استان به موسسه هایی که این مراکز ماده ۱۶ را اداره می کنند بدهکاریم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به پرداخت حق پرستاری(حدود۲۵۰میلیون ریال) برای افراد دارای معلولیت شدید در استان گفت: این مهم برای خانواده‌هایی است که می خواهند فرد معلول خانواده را خود در خانه نگهداری کنند.

هیچ سیستم رفاهی همه هزینه‌های مسکن را پرداخت نمی‌کند

وی با اشاره به طرح کمک هزینه مسکن به افراد دارای معلولیت گفت: البته کمک هزینه‌هایی نیز برای ودیعه مسکن در اختیار افراد قرار می‌دهند و هیچ جای دنیا هیچ سیستم رفاهی وجود ندارد که همه هزینه های مسکن را پرداخت کند.

معلولیت های رو به رشد

وحیدزاده با اشاره به طرح مشاوره‌های ژنتیک گفت: آمار معلولیت‌های ما روند افزایشی دارد، از این رو باید اطلاع‌رسانی کنیم تا مردم از این مشاوره‌های ژنتیک بیشتر استفاده کنند.

وی گفت: مشاوره‌های ژنتیک و کمک هزینه آزمایش ها از موارد دیگری است که بهزیستی پیگیری می‌کند، سازمان منابع خوبی برای حمایت در این مورد دارد اما در کرمان به‌ویژه در منطقه جنوب ضعف‌هایی وجود دارد.

مدیر کل بهزیستی استان کرمان اشاره کرد: در مجموعه‌ بهزیستی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌های ناشی از مداخلات اجتماعی را دولت پرداخت می کند و بقیه از سایر ظرفیت‌های اجتماعی تامین می‌شود.

توانمندی هزینه‌های سنگینی را بر دوش دولت می‌گذارد

وحیدزاده از وجود بالای ۶۴ هزار پرونده معلولیت در کرمان خبر داد و افزود: توانمندی هزینه‌های سنگینی را بر دوش دولت می‌گذارد؛ سازمان در راستای توانمندی معلولان تسهیلاتی بین جامعه هدف توزیع می‌کند و در این زمینه گروهی به توانمندی اقتصادی می‌رسند و سازمان هر سال چتر حمایتی خود را گسترده‌تر می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha