به گزارش ایرنا، مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی روز یکشنبه در این آیین گفت: این ۲ اثر در شمار منابع خوب دوره مشروطه و اواخر دوره قاجاریه است.
ابوالفضل حسن آبادی افزود: کتابهای "تاریخ انقلاب خراسان" و "بنای مشروطیت"، مشتمل بر ۵۴۹ بیت، آثار ارزشمندی در خصوص تاریخ مشروطه و استبداد صغیر در خطه خراسان هستند که برخی اختلافات و کشمکش های سیاسی شهر مشهد در آن دوران را بازتاب داده اند.
علی جانفزا، مدیر متجمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا (ع) آستان قدس رضوی نیز در این آیین گفت: رونمایی از این ۲ اثر نفیس چاپ سنگی در راستای برنامه های فرهنگی آستان قدس رضوی است و ما بنا داریم مرکز مطالعات تاریخ سبزوار را در این مجموعه با کمک آستان قدس رضوی و مسوولان شهرستان راه اندازی کنیم.
رجبعلی تجلی سبزواری، زاده ۱۲۶۰ و متوفی به سال ۱۳۲۷ هجری شمسی، شاعر و ادیب سبزواری بود که ابتدا "مؤمن" تخلص میکرد ولی سپس تخلص "تجلی" را برای خود برگزید. وی مشروطهخواه بود که به حکم حاکم وقت سبزوار مدتی را به همراه جمعی از آزادیخواهان سبزوار به زندان افتاد و سپس از سبزوار به مشهد گریخت و در یکی از روستاهای چناران سکنی گزید.
از آثار او می توان به "ذم الاستبداد، انقلاب خراسان، تجددنامه، نیاز تجلی، ارمغان تجلی، طالبنامه تجلی و کنکاشنامه" اشاره کرد.
نظر شما