به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از نیوز مدیکال، ایمنی درمانی سلولهای تی دریافت کننده آنتیژن کارتیسل یا سلول تی کایمریک گیرنده آنتیژن (CAR T-cell)، به این شکل است که سلولهای ایمنی بیمار را مهندسی دوباره میکند تا بتوانند سلولهای سرطانی را هدف قرار دهند. این رویکرد هر چند در برخی انواع سرطان خون موفقیت آمیز بوده؛ هنوز پتانسیل آن در برابر تومورهای سفت محقق نشده است.
دانشمندان در بیمارستان تحقیقاتی کودکان «سنت جود» آمریکا راهی برای ارتقای میزبانی (homing) سلولهای تی پیدا کردهاندکه به معنای توانایی یک سلول تی برای راهبری موثر به یک تومور است. ارتقای میزبانی گام ضروری برای طراحی درمانهای موفقتر کارتیسل درمانی است. نتایج این تحقیقات در نشریه تحقیقات سرطان بالینی نشریه وابسته به انجمن تحقیقات سرطان آمریکا منتشر شده است.
بیماری استئوسارکوم (Osteosarcoma) متداولترین نوع سرطان استخوان در کودکان و نوجوانان است که در انتهای پهن استخوانها مانند پاها شروع میشود. اما ممکن است در سایر استخوانها هم پدیدار شود. حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری در زمان تشخیص دچار بیماری متاستاز شدهاند و کمتر از ۲۰ درصد از آنها بیش از سه سال (پس از تشخیص) عمر میکنند.
درمان بیماری استئوسارکوم شامل جراحی و شیمی درمانی میشود که از ۵۰ سال قبل رایج بوده و این نشان دهنده نیاز به رویکردهای درمانی جدید همانند ایمنیدرمانی برای این بیماری است. اما تومورهای سفت و جامد چالش های بیشتری دارند که هر نوعی از فناوری کارتیسل برای موفقیت باید بر آنها غلبه کند.
گام اول به سمت تحقق ایمنیدرمانی برای سرطان
محققان با شناسایی ناهماهنگی بین گیرندههای چموکین (chemokine) اقدام به اصلاح سلولهای کارتی برای هدف گرفتن آنتیژن B۷-H۳ برای بیان گیرندهها برای چموکینهای شناسایی شده کردند و دریافتند که این سلولهای اصلاح شده رفتار متفاوتی نشان دادند و دوام بیشتری برای یک مدل بیماری متاستاتیک نشان دادند.
محققان در خصوص این نتایج میگویند ایمنی درمانی پتانسیل بزرگی به عنوان یک درمان برای سرطان دارد اما هنوز کار زیادی باید انجام شود تا بتوانیم پتانسیل ایمنی درمانی برای درمان تومورهای سخت کودکان را محقق سازیم.
نظر شما