به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، همواره در طول سالهای گذشته یکی از چالشهای مهم در ساختمانهای مختلف، مجتمعهای تجاری و اداری و شهرکهای صنعتی، مدیریت صحیح مصرف برق بوده است؛ بنابراین لزوم استفاده از کنتور برق در این شرایط کاملا وجود داشته است.
یک شرکت دانش بنیان در سال ۱۳۵۹ توسط عده ای از فارغ التحصیلان دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف با هدف خودکفایی صنعتی و آموزشی کشور تاسیس و با انجام تحقیقات، طراحی و تولید انواع دستگاههای آزمایشگاهی و اندازه گیری مورد نیاز دانشگاهها و مراکز آموزش مهندسی و فنی حرفه ای کشور، شرکت مخابرات و وزارت نیرو موفق به رفع بخشی از نیازهای کشور شد.
این شرکت از سال ۱۳۸۰ وارد عرصه طراحی و تولید انواع کنتورهای دیجیتال پیشرفته برق شد و با احداث کارخانه و خرید ماشین آلات با سرمایه گذاری بیش از هشت هزار میلیارد ریال موفق به ایجاد اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰۰ نفر و ظرفیت تولید شش میلیون کنتور در سال شده است.
تمام مراحل طراحی و ساخت قطعات فلزی و پلاستیکی، مدارات الکترونیک، سخت افزارها و نرم افزارها توسط واحدهای تحقیق و توسعه و تولید شرکت در محل کارخانه افزارآزما انجام میشود. تاکنون بیش از ۱۳ میلیون انواع کنتور برق از محصولات تولیدی این شرکت در ایران و سایر کشورها نصب شده اند.
شرکت دانش بنیان یادشده با هدف دستیابی به کیفیت بهتر و استانداردهای جهانی موفق به دریافت گواهی نامه از شرکت KEMA هلند، شورای ارزیابی و گواهی کیفیت کالا از شرکت توانیر و گواهی نامه های استاندارد مدیریت کیفیت، مدیریت زیست محیطی و مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی شده است.
همچنین با طراحی و انجام تحقیقات و بومی سازی فناوری دستگاههای آموزشی، اندازه گیری برق و الکترونیک، کنتورهای دیجیتال پیشرفته و کنتورهای هوشمند همچنین با ایجاد خطوط مختلف تولید و گسترش کارخانه جهت ایجاد اشتغال و قطع وابستگی به خارج از کشور و صرفه جویی ارزی و ایجاد فناوری داخل کشور به اقتصاد مقاومتی عمل و اقدام کرده است.
صادرات این شرکت از سال ۱۳۹۵ آغاز و تاکنون تعداد زیادی از کنتورهای تولیدی این شرکت در کشورهای افغانستان و عراق نصب شده است.
جمشید بردبار، مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت گفت: این شرکت برای اولین بار در ایران موفق به طراحی و تولید بیش از دهها نوع دستگاه های اندازه گیری الکترونیکی با کیفیتی مطابق با استانداردهای بین المللی شده است. آغاز فعالیت شرکت با طراحی و تولید دستگاه های اندازه گیری، آموزشی و تحقیقاتی برق، الکترونیک و مخابرات و تجهیزات کارگاه ها و آزمایشگاه های مختلف به صورت کلید در دست بوده است و حال با رشد فروش پیوسته و رو به بالا طی پنج سال گذشته، صادرات حدود دو میلیون دلاری و نیروی انسانی حدود ۵۰۰ نفر توانستیم نشان غزال دانشبنیان دریافت کنیم.
بردبار، ادامه داد: تمام مراحل تحقیقات، طراحی، تولید مدارات، سخت افزار و نرم افزار و ساخت قطعات فلزی، پلاستیکی و بدنه دستگاه ها توسط این شرکت و توسط تجهیزات پیشرفته و سیستمهای خودکار انجام می پذیرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت از سال ۱۳۸۰ همکاری گسترده ای با وزارت نیرو جهت طراحی و تولید سیستم های اندازه گیری مورد نیاز صنعت برق کشور آغاز کرده، ادامه داد: با دستیابی به دانش فنی صد در صد داخلی موفق به تولید انواع کنتور تکفاز و سه فاز دیجیتال چند تعرفه شده است.
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت تصریح کرد: در این راستا موفق به تاسیس کارخانه، خرید و نصب مدرن ترینماشین آلات همچنین راه اندازی آزمایشگاه منحصر بهفرد جهت تست های استاندارد کنتور و رفع نیازهای بخش تحقیقات و ارتقای کیفیت تولید با ظرفیت تولید بیش از چهار میلیون دستگاه کنتور (در سه شیفت کاری) شده است.
بردبار در پایان ظرفیت تولید شرکت (طبق پروانه بهره برداری وزارت صمت) را شش میلیون دستگاه انواع کنتور در سال خواند.
بر اساس این خبر، اصطلاح غزال دانشبنیان، برای شرکتهایی به کار میرود که در یک دوره معین، به صورت مدام نرخ رشد بالایی دارند. این دست شرکتها، نقش اثرگذاری را در توسعه اقتصاد ملی، ایجاد مشاغل فناورانه، بازده سرمایهگذاری بالا و توسعه منطقهای ایفا میکنند.
از یک سال پیش، برنامهای آغاز شد و بر اساس آن مقرر شد تا شرکتهایی که از حدی بزرگتر میشوند در قالب یک باشگاه از حمایتهایی برخوردار شوند. شرکتهایی به این باشگاه وارد شدند که فروش کل آنها حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان، حداقل ۲۵ درصد فروش آنها مربوط به تولیدات و خدمات دانشبنیان، حداقل ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و یک میلیون دلار صادرات دارند.
غزالهای دانش بنیان، شرکتهایی هستند که متوسط رشد سالیانه ۵۰ درصد در پنج سال اخیر داشته باشند، استمرار فروش دانشبنیان طی این پنج سال به میزان حداقل ۳۰ درصد از کل فروش باشد، از رشد سالیانه ۲۰ درصد در ایجاد اشتغال برخوردار بوده و متوسط رشد صادرات سالیانه آنها پنج درصد باشد. ثبت صادرات پنج میلیون دلاری نیز یکی دیگر از شرایط است.
نظر شما