به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، پیتر سیجارتو در صفحه «فیسبوک» خود نوشت: در وهله اول، «کارخانه دروغگویی بروکسل» پس از سفرهای ویکتور اوربان به کییف، مسکو، پکن و فلوریدا، ماموریت صلح [بوداپست] را مورد حمله قرار داد.
وزیر خارجه مجارستان ادامه داد: بروکسل همچنین در مورد ممنوعیت ترانزیت نفت [از روسیه]، همانند اوکراینیها رسوا شد که در نتیجه آن ۲ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله کشور ما با تهدیدی جدی برای تامین انرژی خود مواجه هستند.
وی افزود: پس از این ۲ شکست، بروکسل با دروغی دیگر ادعا کرد که مجارستان به جاسوسان روسیه و بلاروس اجازه ورود به اتحادیه اروپا را میدهد. ما پیش از این به وضوح برای نمایندگان کشورهای حوزه بالتیک درباره این دروغ آشکار توضیح دادهایم اما به نظر میرسد که آنها [اعضای تحادیه اروپا] و همچنین مانفرد وبر [رئیس حزب مردم اروپا-EPP] به واقعیتها اهمیت نمیدهند.
سیجارتو همچنین رئیس حزب مردم اروپا را به «مجار هراسی» متهم و اعلام کرد که منتظر است ببیند رهبری اتحادیه اروپا، کشورهای حوزه بالتیک و مانفرد وبر «برای چهارمین بار پس از اینکه با دروغ سوم [نیز در رسیدن به اهداف خود] شکست خوردند» چه خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، پیش از این، چندین رسانه اروپایی از جمله روزنامه «فایننشالتایمز» گزارش داده بودند که مجارستان تصمیم گرفته است شرایط اخذ ویزای بلند مدت از جمله برای شهروندان روسیه و بلاروس را تسهیل کند.
ویکتور اوربان در جریان سفرش به کشورهای مختلف از جمله کییف و مسکو در تیرماه که خودش آن را «ماموریت صلح» خواند، با مقامات چند کشور درباره اجرای صلح اوکراین دیدار و گفتوگو کرد. سفر اوربان به مسکو و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه که تنها چند روز پس از به دست گرفتن ریاست دورهای اتحادیه اروپا توسط بوداپست انجام شد، مورد انتقاد ۲۷ عضو اتحادیه قرار گرفت.
نخستوزیر مجارستان پس از این تور صلح خود، پیشنهادی را درباره چگونگی دستیابی به صلح بین روسیه و اوکراین در قالب نامهای به رهبران اروپایی ارائه کرد.
این در حالی است که شارل میشل رئیس شورای اروپا در پاسخ به نامهای که اوربان در مورد اوکراین نوشته بود، اعلام کرد که «بوداپست نباید از طرف اتحادیه اروپا درباره جنگ اوکراین مذاکره کند».
از سوی دیگر، اسلواکی و مجارستان اوایل این ماه دریافت نفت صادراتی روسیه از طریق خط لوله دروژبا را متوقف کردند چون اوکراین ماه گذشته ترانزیت نفت از طریق این شرکت را ممنوع اعلام کرده بود.
مجارستان نسبت به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روابط گرمتری با روسیه دارد. این کشور به اوکراین سلاح ارسال نمیکند و اوربان نیز با انتقاد از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو به دلیل ارسال تسلیحات به کییف، گفته است که چنین اقداماتی به تشدید جنگ منجر خواهد شد.
نظر شما