به گزارش خبرنگار ایرنا، علی دارابی شامگاه پنجشنبه در همایش پاسداشت ثبتجهانی هگمتانه، اظهار کرد: ثبت جهانی هگمتانه با حمایتهای شهید آیتالله دکتر ابراهیم رییسی در دولت سیزدهم پیگیری و محقق شده است.
وی افزود: افتخار ثبتجهانی هگمتانه، نتیجه مجاهدتهای مردان و زنانی است که در طول هفت هزار سال تاریخ و یک میلیون سال سکونت در این سرزمین، از ساحت علم و فرهنگ پاسداری کردهاند.
دارابی عنوان کرد: در راستای ثبت جهانی هگمتانه، از استاندار محترم همدان که با دغدغهمندی روند ثبتجهانی را دنبال میکردند و در حمایت از موضوع فرهنگ و تاریخ همت و پایمردی داشتند، قدردانی میکنم.
وی تصریح کرد: این اعلام جهانی تاکید میکند که اثر مورد نظر واجد ارزش جهانی است و هگمتانه بهعنوان نمادی از زیست نیاکان ایرانی، از آثار یونان و آتن ارزشمندتر است.
قائم مقام و معاون وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ثبتجهانی هگمتانه، آغاز کار مرمت، بازسازی و روایتگری است و ما باید برای الحاق سایر آثار تاریخی همدان نیز اهتمام ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: برگزاری رویدادهای مختلف برای تقویت همدان به عنوان قطب گردشگری، تاریخی و فرهنگی ضروری است.
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استاندار همدان اهتمام ویژهای در تأمین زیرساختهای لازم برای ثبتجهانی هگمتانه داشتند.
حمیدرضا حاجیبابایی افزود: از استاندار محترم همدان و مدیران استانی که زیرساختهای لازم برای ثبتجهانی هگمتانه را فراهم کردند، صمیمانه تشکر میکنم.
وی اظهار کرد: استاندار همدان در طول بررسی پرونده ثبتجهانی هگمتانه، تلاشها و زحمات بسیاری را متحمل شدند.
حاجی بابایی بیان کرد: با توجه به اهتمام ویژه ایشان که در رأس امور ثبتجهانی هگمتانه قرار داشتند، امروز شاهد برگزاری مراسم پاسداشت این دستاورد مهم هستیم.
وی تصریح کرد: از ۳۳ هزار اثر فرهنگی و تاریخی کشور، حدود ۲ هزار اثر در استان همدان قرار دارد.
وی ادامه داد: قلههای فرهنگی و تاریخی همدان برای همه مردم جهان شناخته شده است.
نظر شما