به گزارش ایرنا، کنگاور سرزمین حماسههای ماندگار، آزادگی و سرافرازی نقش موثر و بی بدیلی در طول هشت سال دفاع مقدس داشت، سرزمینی که در آن مردمان سلحشور و دلاوری را در خود جای داده است.
«آیت الله بهاء الدین محمدی عراقی» فرزند مرحوم حاج آقا بزرگ نماینده امام خمینی (ره) در غرب کشور و از شخصیتهای برجسته استان کرمانشاه است.
این روحانی جلیل القدر در سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در خانه علم و تقوا هم زمان با میلاد امام موسی کاظم (ع) در شهرستان کنگاور متولد شد که او را به رسم خانوادگی به نام 'جعفر' و لقب 'بهاء الدین' نامیدند.
او بزرگترین فرزند آیت الله محمدباقر محمدی عراقی مشهور به 'حاج آقا بزرگ' و بزرگ مرد تاریخ کنگاور است.
آیت الله بهاءالدین مدتی نزد پدرش به فراگیری دروس ادبیات عربی پرداخت و در ۱۶ سالگی برای فراگیری فقه و اصول به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و از سوی دیگر چون مرحوم حاج آقا بزرگ، از یاران امام (ره) به شمار می رفت، شهید محمدی عراقی نیز به موازات تحصیل علم و معرفت به جرگه یاران نزدیک امام (ره) پیوست.
۲۵ سال کسب علم و معارف اسلامی نزد علمای برجسته نجف
حدود ۲۵ سال در محضر استادان حوزه علمیه از جمله مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، مرحوم آیت الله محقق داماد، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی و حضرت آیت الله حائری به کسب علوم و معارف اسلامی اشتغال داشت و از همان آغاز از شاگردان نمونه و از شیفتگان رهبر عالیقدر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) بود.
او همدوره طلبگی آیت الله سیدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و از شاگردان و پیروان خاص امام (ره) بود که صرف نظر از تحصیل دانستههای علمی و نظری در محضر ایشان از طریق تکثیر و نشر اعلامیهها و نوارهای سخنرانیهای ایشان در بین مردم و همچنین روشنگری آنها نقش بسزایی داشت.
آیت الله بهاءالدین محمدی عراقی در دوران تبعید امام (ره) در کنار آیت الله اشرفی اصفهانی و سایر نیروهای انقلابی نقشی محوری در رهبری مبارزات علیه رژیم پهلوی داشت و به دلیل همین مبارزات شبانه همراه شهید اشرفی اصفهانی دستگیر و به زندان کمیته ضد خرابکاری در تهران منتقل شد و تا پیروزی انقلاب در زندان بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت های شهید محمدی عراقی توسعه پیدا کرد و به عنوان یک روحانی فعال و مؤثر نقش برجسته ای در امور اجرایی استان کرمانشاه برعهده گرفت.
بعد از سی ام خرداد سال ۱۳۶۰ و آغاز جنگ مسلحانه عده زیادی از مسوولان کشور و مردم کوچه و بازار، در سلسله عملیاتهای تروریستی منافقین به شهادت رسیدند. دامنه این ترورهای کور فقط به پایتخت محدود نشد و تمامی ایران را در بر گرفت.
با فرا رسیدن انتخابات مجلس شورای اسلامی شهید محمدی عراقی از سوی مردم کرمانشاه در انتخابات مجلس شورای اسلامی نامزد شد. انتخابات به دور دوم کشیده شد و حضور ایشان در مجلس قطعی به نظر می رسید در این فاصله در شامگاه ۲۰ مرداد ۱۳۶۰ او پس از نماز مغرب و عشاء به هنگام بازگشت از مسجد اعتمادی در حالی که پدر و ۲ محافظش همراه او بودند هدف ترور منافقین قرار گرفت.
حاج آقا بهاء دارای اخلاقی نیکو، خوش رو، اهل مزاح و بذله گوی بود
امام جمعه اسبق کنگاور در خصوص ویژگی های شخصیتی آیت الله بهاءالدین محمدی عراقی به خبرنگار ایرنا، گفت: آیت الله محمدی عراقی اخلاقی نیکو و خوش رو داشت، اهل مزاح و بذله گویی بود و بسیار خنده رو و به قول طلبه ها خوش مشرب بود.
آیت الله سیدعباس میریونسی خاطرنشان کرد: از آنجایی که آیت الله بهاالدین آقازاده محسوب می شد مورد توجه بسیاری از علمای بزرگ آن زمان بود به طوری که وقتی علما و مراجع اعلام از نجف می آمدند، گاهی یک یا ۲ شب می آمدند منزل پدر شهید می ماندند، به حاج آقا بهاء توجه زیادی معطوف می کردند.
مراقبت در خواندن نماز اول وقت، جماعت و نوافل
وی ادامه داد: آیت الله بهاء خیلی اظهار تعبد و تقدس داشتند و به نوافل بسیار اهمیت می دادند و همیشه مراقبت زیادی به خواندن نماز اول وقت و جماعت داشتند.
آیت الله میریونسی با اشاره به علاقه زیاد شهید بهاء به علم آموزی، اظهار داشت: زمانی که آیت الله محمدی عراقی به امر آیات اعلام و حضرت امام خمینی (ره) به کرمانشاه منتقل شد با وجود اینکه از سن کمی برخوردار بود ولی دارای پشتوانه علمی خوبی بودند و شروع به تدریس به طلاب شایسته و خوب آن زمان کردند.
وی با بیان اینکه علمای طراز اول قبل از انقلاب از هدف بزرگ امام (ره) با خبر بودند و تلاش خود را خالصانه و با جانفشانی صرف راه تبلیغ امام (ره) می کردند، خاطرنشان ساخت: فعالیت های یاران حضرت امام تا مدت ها مخفیانه بود که بعد رسید به صدور اطلاعیه و اعلامیه ها و امضا کردن اطلاعیه هایی که علمای اعلام به صورت جمعی در تأیید حضرت امام صادر می کردند و آیت الله بهاء هم در بطن این برنامه ها بود و در جهت نیل به اهداف امام (ره) نیز خیلی تلاش می کرد.
امام جمعه اسبق کنگاور با اشاره به درجه و جایگاه والای شهید در پیشگاه خدا تصریح کرد: بالاترین مقام از آن شهید است، اینکه عالم باشی و تلاشگر در راه خدا و شهید هم بشوی، به درجات انسان افزوده می شود.
پدرم بر تهجد، شب زنده داری و نماز شب مراقبت داشت
نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری و فرزند ارشد آیت الله بهاءالدین محمدی عراقی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نام پدرم 'جعفر بهاء الدین' بود که به آقا بهاء الدین و پس از تشرف به مکه در میان دوستان و آشنایان به حاج آقا بهاء یا حاج شیخ بهاء (حاج شیخ بهاء الدین) معروف شد.
آیت الله محمود محمدی عراقی بیان کرد: پدرم بر تهجد، شب زنده داری و نماز شب مراقبت داشت، زیارت عاشورا فراوان می خواند، به مقام ولایت و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) عشق می ورزید و تقریباً به طور دائم همه شب در مسجد برنامه داشت.
شرکت در درس آقا و حاج آقا
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: آیت الله بهاالدین با عشق و شور و شوقی که به تحصیل داشت، با وجود سختیها و دشواریهای تحصیل علوم دینی در آن روزگار، با سرعت، سطوح عالیه علوم دینی را نزد استادان برجسته حوزه علمیه قم فرا گرفت و با موفقیت به مرحله درس خارج فقه و اصول قدم گذاشت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری درقم در خصوص علاقه این شهید والامقام به تحصیل علم، اظهار کرد: آیتالله بهاءالدین بیشتر کلاس درس های خود را نزد آیت الله بروجردی و امام خمینی (ره) حضور می یافت و وقتی می گفت می رویم درس 'آقا' می فهمیدیم منظورشان آیت الله بروجردی است، وقتی میگفت 'درس حاج آقا' یا 'حاج آقا روح الله' منظورشان امام خمینی (ره) بود در واقع آشنایی با زندگی این بزرگان برای طلاب و دانشجویان ما خیلی آموزنده است.
دومین میدان دار روحانی در استان کرمانشاه
آیت الله محمدی عراقی تاکید کرد: زندگی پدرم به شکل طلبگی، خیلی ساده و در حجره بود و بیشتر تحصیلاتشان در قم بوده است.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم با بیان اینکه شخصیت مرحوم آیت الله اشرفی اصفهانی، یک شخصیت معنوی و اخلاقی بود و در بین همه علما استان کرمانشاه محوریت داشت افزود: سن آیت الله اشرفی اصفهانی بالا بود و می توان گفت که شخصیت دوم روحانی استان که گرداننده و میدان دار آن زمان بود مرحوم ابوی شهید حاج آقا بهاء بود.
آیت الله محمدی عراقی اظهار کرد: باید بدون اغراق گفت که بالای ۹۰ درصد از شرکت کنندگان در کلاس درس آیت الله بهاءالدین جوان ها بودند یعنی شهید محمدی عراقی روحانی مردمی بود که محور فعالیت ها و برنامه های انقلابی و اسلامی برای ایشان جوان ها بودند.
وی اضافه کرد: در مرور و فراگیری دروس قرآن، اصول دین و همه کارهایی که برای جوان ها جاذبه داشت، خود او هم با آنها شریک می شد.
حاج آقابهاء؛ محور فعالیت رزمندگان غرب کشور
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: زمانی که جنگ آغاز شد در غرب کشور از نظر مکانی فاصله چندانی با جبهه نبود از نظر زمانی نیز فاصله بین انقلاب و جنگ خیلی نبود و سرعت اتفاقات تند بود، شهید محمدی عراقی در آن زمان محور فعالیت ها و حرکات رزمندگان غرب کشور و پشتیبان اصلی جبهه ها بود و هم از نظر تأمین نیرو و هم از نظر رسیدگی و سرکشی به جبهه های غرب ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ را تشکیل داد و تا لحظه شهادت پیوسته در این زمینه فعال بود.
وی با اشاره به فرارسیدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در آن زمان و درخواست مردم و احساس مسئولیت ایشان را به شرکت و نامزد شدن در انتخابات مجلس وا داشت اظهار کرد: عناصر ضد انقلاب و منافقان که بارها به دلیل فعالیت های موثر این عالم ربانی را تهدید کرده بودند در آن زمان نقش ترور آن مجاهد را اجرا کردند.
وی افزود: دقایقی بعد از برگزاری نماز مغرب و عشاء و هنگام بازگشت از مسجد، آیت الله بهاالدین همراه با پدر بزرگوارش 'حاج آقا بزرگ' و ۲ محافظ خود به گلوله بسته شدند که در این فاجعه ایشان پس از عمری خدمت صادقانه در لباس سربازی ولی عصر امام زمان (عج) به همراه محافظش (جوان برومند و فداکار علیرضا یوسف پور) به درجه رفیع شهادت رسید و پدر بزرگوارشان مرحوم حاج آقا بزرگ مجروح و در بیمارستان بستری شدند بدون آن که از شهادت فرزندشان با خبر باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: پیکر گلگون کفن شهید محمدی عراقی در میان حزن و اندوه مردم غرب کشور در کرمانشاه و کنگاور تشییع و با اصرار و درخواست مردم عزادار کنگاور، در کنار اجداد و نیاکان ایشان در مقبره خانوادگی معروف به 'قبر آقا' در کنار گلزار شهدای کنگاور به خاک سپرده شد.
بکشید ما را ملت ما بیدارتر می شوند
به گزارش ایرنا، شهید عراقی با تکیه بر ارزشهای انسانی و فکری در مسیر مبارزه برای آزادی و عدالت، با ایثار و فداکاری خود نه تنها در دل مردم جاودانه شد، بلکه یاد و خاطرهاش همواره در ذهنها زنده خواهد ماند. داستان زندگی او، نشاندهنده عزم راسخ و تعهد به اصول انسانی است که همگان را به تفکر و عمل در راستای تحقق آرمانهای بلند دعوت میکند.
در بالای سنگ قبر آیت الله بهاءالدین محمدی عراقی این جمله زیبا و پرمعنای حضرت امام خمینی (ره) به چشم می خورد که 'بکشید ما را ملت ما بیدارتر می شوند'.
بخاطر شهادت آیت الله بهاءالدین محمدی عراقی و ارج نهادن به مقام شامخ این شهید بزرگوار در بیستم مرداد ماه سال ۱۳۶۰ روز ملی شهرستان کنگاور نامگذاری شده است.
حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت شهرستان کنگاور در زمان دفاع مقدس یعنی بالغ بر یک پنجم جمعیت آن زمان در جبهههای حق علیه باطل حاضر شدند که تاکنون ۴۴۰ شهید گلگون کفن از این دیار تقدیم انقلاب، اسلام، امنیت و سلامت شده است.
شهیدان آیت الله بهاالدین محمدی عراقی(شهید ترور)، حاج رضا رحمتی زاده نخستین شهید شاخص کشوری، محمدرضا قلیوند(فرماندار)،رضا گودینی(همرزم شهید همت)، شهید طیبه زمانی(اولین شهیده استان کرمانشاه) و مراد عباسی فر(همرزم حاج قاسم سلیمانی) از شهدای شاخص شهرستان کنگاور هستند.
شهرستان کنگاور از یک جمعیت حدود ۸۵ هزار نفری برخوردار است و در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما