به گزارش خبرنگار ایرنا سیده مریم محمدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: محیط زیست همدان دنبال ارتقای منطقه شکار و تیراندازی ممنوع گرین نهاوند به حفاظت شده است.
وی اضافه کرد: اما سازمان صنعت معدن و تجارت به واسطه وجود طرح های صنعتی در این محدوده با این موضوع مخالف است و بر اساس قانون برای ارتقای منطقه باید رضایت و موافقت صمت نیز دریافت شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: البته یکی از اصلی ترین ضرورت های ارتقای مناطق تحت مدیریت محیط زیست توجه به مولفه نیروی انسانی از جمله محیط بان، تجهیزات و خودرو است که سال گذشته تاکنون ۱۱ محیط بان استخدام و چند دستگاه خودرو خریداری شد ولی همچنان کمبود داریم.
محمدی ادامه داد: با توجه به کمبود محیط بان و نیروی انسانی مورد نیاز، دنبال پروژه هوشمند سازی مناطق رفتیم.
وی گفت: پیشنهاد شده که منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان به عنوان پناهگاه حیات وحش و چهار قله الوند به عنوان اثر طبیعی ملی معرفی شود.
همدان آزمونه هوشمندسازی پسماندهای پزشکی در کشور شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: این استان با پایش و نظارت دقیق محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی به آزمونه هوشمند سازی و مدیریت پسماندهای پزشکی تبدیل شده است.
محمدی افزود: مقرر شد با تخصیص اعتبار مناسب از سوی وزارت کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هوشمندسازی پسماند عفونی در استان انجام شود که در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر همه بیمارستان های استان همدان مجهز به اتوکلاو (دستگاه کم خطر سازی پسماندهای بیمارستانی) است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: مراکز خُرد درمانی در این استان زیاد است و خرید دستگاه اتوکلاو برای این مراکز هزینه بر بوده و مرقون به صرفه نیست با این وجود همدان تنها استانی است که از طریق شرکت بخش خصوصی زباله های کلینیکی، درمانی و پزشکی را جمع آوری و مدیریت می کند.
محمدی یادآوری کرد: محلی برای دفن پسماندهای شیمیای و دارویی در استان وجود ندارد بنابراین سال ها حدود ۱۰۰ تن از این قبیل پسماندها در استان دپو و انبار شده بود.
وی افزود: با تدابیر صورت گرفته از سوی محیط زیست همدان، دانشگاه علوم پزشکی مکلف شد با شرکت هایی در این باره عقد قرار داد و پسماندها را به خارج از استان منتقل کند.
پراکندگی زباله در شان هگمتانه جهانی نیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و هگمتانه به عنوان شهر جهانی باید چهره ای زیبا و آراسته از خود به نمایش بگذارد بنابراین وجود و پراکندگی زباله در حاشیه راه ها و در مجاور اماکن تاریخی و توریستی از جمله هگمتانه زیبنده نام و شهره مردمان این شهر و دیار نیست.
محمدی افزود: اداره کل محیط زیست با همکاری دادگستری نسبت به پاکسازی زباله های پلاستیکی رها شده در حاشبه جاده ها با استفاده از ظرفیت احکام سبز و توان زندانیان اقدام کرد که نتایج مطلوبی در پی داشت.
ایجاد شهرک سیر در قهاوند
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: این مجموعه با ایجاد شهرک سیر در منطقه انصارالامام شهرستان بهار مخالفت جدی کرده و مسئولان استانی نیز با نظر کارشناسانه محیط زیست احترام گذاشت.
محمدی بیان کرد: بوته های سیر در استان برداشت اما در خارج از همدان فرآوری می شود یعنی زحمت کشت و پوست کنی سیر به عهده همدان اما ارزش افزوده آن به دیگر استان ها می رسد.
وی اضافه کرد: مهمترین معضل ایجاد شهرک سیر، ایجاد آلودگی بالا و بوی بد ناشی از فاضلاب است که با توجه به وجود کانون های آلاینده هوا در شهرستان بهار، ایجاد چنین صنعتی در محدوده این شهرستان دیگر جایز نبود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: این مجموعه خواستار تغییر در جانمایی ایجاد شهرک سیر شد که فاز فرآوری سیر به شهرک صنعتی قهاوند ۲ منتقل می شود که این منطقه در فاصله دور از مناطق مسکونی قرار دارد.
محمدی اضافه کرد: یکی از علل بالا بودن آلایندگی بوی سیر استفاده از آب برای پوست کنی است که شرکت شهرک های صنعتی همدان مکلف به استفاده از تکنولوژی های جدید برای پوست کنی از جمله انرژی باد و ضربه شد.
محیط زیست دنبال مدیریت تالاب شیرین سو کبودرآهنگ
وی گفت: همدان استانی تالاب خیز نیست بلکه جزو سرچشمه بوده چرا که منابع آبی از استان خارج شده و نمی توان تالاب دائمی در استان همدان داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان افزود: با این وجود این استان دارای سه تالاب طبیعی به نام آق گل در ملایر، چم شور و پیر سلمان در شهرستان اسدآباد است که هر سه آنها با وجود گرم شدن هوا، فعال، زنده و دارای آب هستند.
محمدی ادامه داد: یکی از معضلات پیش روی تالاب ها، کشت های پر آب بر در حوالی آن است یعنی با آغاز کشت چغندرقند در حاشیه تالاب پیر سلمان بلافاصله افت آب این تالاب محسوس و قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: انتظار محیط زیست از جهاد کشاورزی ممنوعیت کشت دوم است چرا که بر اساس قانون کشت دوم بر پایه استفاده از آب های زیر زمینی ممنوع شده، هر چند این موضوع رعایت نمی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: این مجموعه در قالب اجرای طرح هایی برای توانمند سازی جوامع محلی حاشیه تالاب، ساخت دریچه برای تالاب آق گل ملایر، مطالعات زیست بومی تالاب آق گل کارهایی انجام داده و قرار است این مطالعات بر روی تالاب پیرسلمان اسدآباد نیز انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: شیرین سو یک تالاب دست ساز است که محل و کُلنی سنجاب زمینی به شمار می رود.
محمدی افزود: مکاتبات برای اینکه مدیریت و تولی گری تالاب شیرین سو را از آب منطقه ای بگیریم صورت گرفته است که امید می رود نتیجه آن به زودی مشخص شود.
نظر شما