رضا شکاریان روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حمل آب برای تامین آب مورد نیاز وحوش منطقه میاندشت به ویژه آهوان به صورت مستمر و مداوم به وسیله ۲ دستگاه تانکر در حال انجام و تاکنون مشکلی به لحاظ کمبود آب ایجاد نشده است.
وی با تاکید بر اینکه آبرسانی سیار به وحوش با اولویت صیانت و حفاظت از جمعیت آهوان در حال انجام است گفت: جمعیت آهوان در این منطقه به عنوان طعمه اصلی یوزپلنگ ها دارای اهمیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: برای تامین آب مورد نیاز در پناهگاه میاندشت جاجرم، یک ساعت آب چاه ها، خریداری شده است و آبرسانی و تامین به صورت شبانه روزی در حال انجام است.
شکاریان گفت: اثرات خشکسالی در پناهگاه حیات وحش میاندشت امسال کمتر از سال گذشته و خوشبختانه بارش ها تا حدی مناسب بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: ایجاد استخر ذخیره آب و توسعه منابع آبی این منطقه و مرمت آن در دستور کار است.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده میاندشت با گستره ۸۵ هزار هکتار، از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته است.
این منطقه پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است و عبور کالشور از آن سبب شده تا این منطقه حتی در خشکسالی ها چندان مشکل کم آبی را احساس نکند.
پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمی ترین مناطق چهار گانه کشور به شمار می رود. میاندشت دارای یکی از غنی ترین و متراکم ترین گونه های جانوری در بین زیستگاه های استپی کشور است.
پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.
پناهگاه حیات وحش میاندشت شهرستان جاجرم در جنوب غربی خراسان شمالی به عنوان زیستگاه مولد و زایشگاه یوزپلنگ ایرانی، منطقه ای مناسب برای زیست این گونه وحشی است که مشاهدات این حیوان در این منطقه که پس از چند سال محقق شده حاکی از افزایش امنیت زیستگاه برای یوزپلنگ است.
نظر شما