برداشت گیاه "بادرشبو" از اراضی آذربایجان غربی آغاز شد

ارومیه- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آغاز برداشت بادرشبو در مزارع محلی گفت: امسال حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت بادرشبو رفته است.

به گزارش ایرنا علی دیانتی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: برآورد می‌شود از این مزارع بیش از ۶ هزار تن محصول بادرشبو تولید و به بازار عرضه شود.

وی با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع با علف های هرز و مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع و دقت در روش‌های کشت و برداشت این محصول اضافه کرد: همزمان با فرا رسیدن مرداد ماه استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ماه ادامه می‌یابد.

دیانتی ادامه داد: تعداد ۲۳ واحد فرآوری در سطح استان مشغول تولید انواع محصولات فرعی از گیاهان دارویی از جمله بادرشبو جهت عرق گیری است.

وی خاطر نشان کرد: عرق استحصالی بادرشبو در تهیه شربت و نقل در داخل استان استفاده و مازاد آن به خارج از استان صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه از این میزان تولید بیش از ۲.۵ میلیون لیتر عرق استحصال می‌شود، اظهار کرد: بخشی از محصول تولیدی برای تهیه عرقیات و برای مصارف صنعتی توسط کارخانه‌های استحصال عرقیات به مصرف رسیده و بخشی دیگر نیز به صورت سنتی و در کارگاه‌های کوچک عرق گیری یا در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی گفت: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستان‌های هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام می‌شود.

دیانتی بیان کرد: کار خشک کردن سرشاخه‌های گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفته است، به طوری که با خشک کردن سرشاخه در سایه می‌توان در طول سال از این محصول ارزشمند استفاده کرد.

به گزارش ایرنا بادرشبو گیاهی آرام بخش و اشتها آور است که در مرحله گلدهی از بیشترین مقدار ماده‌ موثره برخوردار است.

برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گل‌ها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha