به گزارش روز دوشنبه ایرنا در این نشست علمی که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد، عبدالامیر العبودی رئیس دانشکده هنر دانشگاه المستنصریه، احمد الخاقانی نویسنده و محقق اسلامی دانشگاه بغداد، منال فنجان استاد حقوق بین الملل، محمدصادق الهاشمی رئیس عضو مرکز مطالعات العراق و وجدان تیم عناد عضو مرکز احیای میراث علمی عرب دانشگاه بغداد به طرح دیدگاهها و نظرات خود در خصوص اربعین حسینی (ع) پرداختند.
عبدالامیر العبودی رئیس دانشکده هنردانشگاه المستنصریه در این نشست یادآورشد: کسانی که سرزمین فلسطین را آزاد خواهند کرد اسلام گرایان مذهبی هستند و نه سکولار ها . آنها کسانی هستند که به فرقه گرایی اعتقاد ندارد.
وی افزود: قابلیت توسعه زیارت اربعین باعث توسعه ایستادگی در برابر اسرائیل می شود.
العبودی گفت: نگاه امپراطوری رسانه غرب غفلت عمدی نسبت به پدیده اربعین و فجایع فلسطین است. مقاومت یک عکس العمل است و اربعین نیز یک انقلاب در مقابل ارتجاع بود . اربعین در واقع واکنش مثبت به مقاومت حسینی است.
احمد الخاقانی نویسنده و محقق اسلامی دانشگاه بغداد دیگر سخنران این نشست نیز گفت: زیارت اربعین یک پروژه بزرگ آگاهی بخشی فرهنگی و برندسازی است که قرار است در بسیاری از امور مهم جامعه اسلامی سرمایه گذاری کند.
این محقق اسلامی دانشگاه بغداد افزود: زیارت اربعین فرصتی مغتنم برای افزایش ظرفیت های تربیتی و اخلاقی از جمله فرهنگ نوع دوستی، سخاوت، محبت به دیگران، کار داوطلبانه، و اشاعه ارزش هایی که موجب اصلاح روح فردی و اجتماعی می شود.
خاقانی افزود: در ایام زیارت اربعین، فرهنگ نفی خشونت و جنایت گسترش می یابد و موید آن هم آماری است که نشان می دهد جرم و جنایت به میزان قابل توجهی در این ایام کاهش می یابد. این امر در نتیجه ارتباط معنوی فراوان با اهل بیت (ع) است و آمارهای وزارت کشور عراق به صورت رسمی این مسله را تایید می کند.
این استاد و نویسنده و محقق اسلامی افزود: فرهنگ فعالیت و تعامل و حرکت پرنشاط در میان انبوه زوار و خادمان در اربعین گسترش می یابد و این در حالی است که بسیاری از آنان مابقی ایام سال را در بی تحرکی و عدم تعامل سپری میکنند.
خاقانی افزود: زیارت اربعین پروژه ای است برای تربیت نسل یا حتی نسل های انقلابی و مقاوم در طول تاریخ، به ویژه انقلابیون معاصر. در واقع اربعین کارخانه ای برای ساختن انسان های مجاهد و مقاوم است .
منال فنجان استاد حقوق بین الملل دیگر سخنران نشست علمی زیارت اربعین و نهضت امت، در سخنانی گفت: عشق به اهل بیت (ع) در شیعیان نسل به نسل منقل می شود و محور سبک زندگی شیعیان شده است.
وی تصریح کرد: در واقع زیارت اربعین باز تولید یک سبک زندگی بر محور محبت و عشق اهل بیت (ع) است.
محمدصادق الهاشمی رئیس مرکز مطالعات العراق هم در این نشست علمی در سخنانی با تقسیم مردم به سه دسته، مردمی با اصول و آرمان های اسلامی ، مردمی بدون اصول و مردمی معتقد به اصول قدرت های ظالم. افزود: ملتهای اسلامی امروز دورههای بیتحرکی را سپری کرده اند و انقلاب امام خمینی(ره) ملتهای اسلامی را به ملتی اصولگرا، انقلابی و مقاومت تبدیل کرده است .
وجدان تیم عناد عضو مرکز احیای میراث علمی عرب دانشگاه بغداد هم در ادامه این نشست گفت: هیئتهای عزاداری حسینی در طول تاریخ مراحل تطور را پشت سر گذاشته اند. هیئتها در مواقعی تحت ممنوعیت و محدودیت و در مواقعی بین گشایش و آزادی بودهاند.
این استاد دانشگاه بغداد، افزود: آداب و رسومی با این مجالس همراه بوده که هم اکنون آنها جزئی از میراث مردم عراق شده است.
نشست علمی زیارت اربعین و نهضت امت به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق و با مشارکت تعدادی از اندیشمندان و جمعی از علاقمندان در محل سالن همایش های شهید ابو مهدی المهندس رایزنی فرهنگی کشورمان در بغداد برگزار شد.
نظر شما