جایزه روستاآزاد؛ اقدامی کوچک برای گرامیداشت دستاوردهای علمی وی است

تهران- ایرنا- عضو شورای سیاست‌گذاری «جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد» گفت: اعطای جایزه روستاآزاد، کمترین کار برای گرامیداشت یاد مرحوم روستاآزاد است.

مرحوم رضا روستاآزاد (۱۳۴۰ تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱) استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳)، دانش‌آموخته رتبه اول دبیرستان خوارزمی، دانش‌آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی از صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد دانشگاه فنی استانبول/ UETU و دکتری واترلو کانادا/ Waterloo بود.

وی در زمستان ۱۳۹۶ دچار سکته مغزی شد پس از چند هفته بستری شدن در بیمارستان بهبود یافت و در بهار ۱۳۹۷ به دانشگاه بازگشت. وی عضو هیات مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بود همچنین در تیرماه ۱۴۰۱ به‌ عنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب شد. وی مهرماه ۱۴۰۱ پس از تحمل یک‌ دوره بیماری در ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) درگذشت.

حالا معاونت علمی‌، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به همراه گروهی از اعضای هیات‌علمی و دانشمندان و نخبگان جایزه‌ای به نام وی را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده‌ است.

سعید سهراب‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: مفهوم و مولفه «حکمرانی» به واسطه تلاش‌های مرحوم روستا آزاد در کانون توجه قرار گرفت. هنگامی که مسئولیت مدیریت دانشگاه صنعتی‌شریف (از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹) را بر عهده داشتم، مرحوم روستا آزاد را به عنوان معاون پژوهشی دانشگاه انتخاب کردم. پس از اینکه وارد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شدم مرحوم روستاآزاد به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی‌شریف انتخاب شد.

وی با بیان اینکه جایزه‌ روستا آزاد به برترین‌های حوزه فناوری و حکمرانی اعطا می‌شود، افزود: اعطای جایزه فناوری و حکمرانی با نام روستاآزاد کمترین کاری است که برای گرامیداشت این استاد فقید می‌توان انجام داد. بررسی کارنامه کاری مرحوم روستاآزاد بیانگر این است که این استاد فقید در زمینه حکمرانی بسیار فعالیت کرده است.

رئیس اسبق دانشگاه صنعتی‌شریف بیان کرد: اندیشکده حکمرانی شریف از بانیان برگزاری جایزه روستاآزاد محسوب می‌شود و در زمینه حکمرانی بسیار فعال است. بررسی کارنامه کاری اندیشکده حکمرانی شریف بیانگر این است که این یک مجموعه فعال و منحصربه فرد در زمینه حکمرانی به حساب می‌آید. توجه به مسائل فناوری و حکمرانی برای کشور بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: گروهی از متخصصان کشور برای برگزاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گرد هم جمع‌شده‌اند و در مسیر عرصه حکمرانی و فناوری، گام بزرگی برداشته‌اند.

قائم‌مقام اسبق بنیاد ملی نخبگان درباره جایگاه آتی جایزه روستاآزاد اظهار کرد: کشور به جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد نیاز داشت. خروجی و نتایج حاصل از برگزاری نخستین دوره جایزه روستاآزاد به طور قطع در جایگاه آینده این جایزه اثرگذار است.

عضو شورای سیاست‌گذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد در پایان گفت: به مرحوم روستاآزاد بسیار علاقه‌ داشتم. به طور قطع، نام مرحوم روستاآزاد در تاریخ کشور و دانشگاه صنعتی‌شریف ماندگار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha