ابراهیم عبدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون محصولات این کارخانه به کشورهای امارات، کویت، سومالی، عمان، سریلانکا و هند صادر می شود و بخش عظیمی از نیاز شهرستان قشم را تامین می کند.
وی ادامه داد: به طور میانگین هر ساله ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن از سیمان های تولید شده این کارخانه در داخل جزیره قشم مصرف میشود و ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن سیمان و کلینکر تولیدی نیز برای صادرات به خارج از کشور تخصیص مییابد.
مدیرعامل شرکت سیمان قشم توضیح داد: نزدیک بودن به بندرهای جنوبی کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس از ویژگی های منحصر به فرد شرکت سیمان قشم محسوب می شود.
عبدی اضافه کرد: کارخانه سیمان قشم به عنوان واحد نمونه کیفی کشور با ایجاد اشتغال برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرد و هشت سال متوالی به عنوان واحد نمونه کیفی استان هرمزگان، ۹ سال به عنوان واحد نمونه صادر کننده محصول استان هرمزگان شناخته و یک سال موفق به دریافت نشان برتر مدیریت کنترل کیفیت کشور شده است.
وی گفت: در این کارخانه سیمان تیپ ۲، تیپ پنج، بلین بالا، لُو آلکالی و سیمان با مقاومت بالا تولید می شود.
کلینکر (Clinker) در واقع دانههای حرارت دیده در تولید سیمان است.
کلینکرها مواد دانهای به قطر سه تا ۲۵ میلی متر هستند که برای ساخت سیمان به کار میروند که از حرارت دادن آلومینیوم سیلیکات (خاک رس) و سنگ آهک از ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد در طی مرحله کوره سیمان به دست میآید.
کلینکرها را به صورت خشک برای مدت طولانی میتوان نگهداری کرد.
کارخانه های تولید کننده سیمان، کلینکر را برای تولید سیمان در مناطقی که مواد خام اولیه کمیاب اند و یا موجود نیست، خریداری می کنند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما