مرتضی عبادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ️مواکب مازندران به شهرستانهای مختلف استان اختصاص دارند که در ایام اربعین به نمایندگی از دیار علویان با استقرار در مرز مهران و شهرهای سامرا، نجف و کربلا و همچنین در عمودهای مختلف جاده نجف اشرف به کربلای معلی به میزبانی زائران اربعین می پردازند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان مازندران بیان کرد:️حرکت اربعینی مواکب با اعزام نیروهای پیشرو از هشت مرداد ماه آغاز شد و با اعزام امکانات و تجهیزات لجستیکی از تاریخ ۱۶ مرداد و سپس با اعزام خادمان اصلی ادامه یافته و هم اکنون بیشتر مواکب مازندرانی در جایگاه خود استقرار یافته و از زائران اربعین استقبال خواهند کرد. ️
عبادی تصریح کرد: ظرفیت مواکب مازندرانی برای اربعین امسال تا پذیرش ۱۰۰ هزار نفری زائران اربعینی افزایش یافته و براین اساس نمایندگان مازندران از ۲۵ مرداد ماه میتوانند با بکارگیری حداکثر ظرفیت خود از محبان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) استقبال کنند.
وی یادآور شد: مواکب عراقی ظهر روز اربعین جمعآوری می شوند و دیگر مواکب ایرانی مستقر در کربلا حداکثر یک روز بعد از اربعین حضور خواهند داشت و زائران در این خصوص برنامهریزی داشته باشند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان مازندران با تاکید بر ضرورت آگاهی زائران از مراکز استقرار و خدمات موکبها، خاطرنشان کرد: آگاهی زائران از مراکز استقرار موکبها و نوع خدماتی که ارائه خواهند داد از جمله ضروریات است و با آشنایی از خدمات آن امکان برنامهریزی برای حرکت یا توقف را خواهند داشت.
عبادی یادآور شد: ستادتوسعه و بازسازی عتبات عالیات استان در همراهی با زائران کوی عشق، برنامه جامع موبایلی را به نام کربلایمعلی برنامهریزی کرد که زائران گرامی میتوانند از سایت مازندعتبات به آدرس https://mazandatabat.ir/ برنامه را بارگیری و از خدمات آن از قبیل لیست اسامی مواکب و شهرستانهای مرتبط، محل استقرار در مراسم اربعین، نوع خدمات و یا مکان یابی از طریق مسیریاب نشان استفاده و البته موکب محل استقرار خود را ارزیابی کنند.
وی با بیان اینکه ️صبوری زائران اربعین حسینی علیرغم خستگیها، در مواجهه با دیگر زائران بسیار پسندیده است، گفت: ️قطعا زائران فهیم ایرانی، عرف عراق را در بایدها و نبایدها مورد توجه قرار میدهند که از جمله آن دقت در استفاده از چفیهها است که در ایران استفاده از آن به عناوین مختلف برای آقایان و خانمها رایج است اما چفیه در عراق هر یک با توجه به تنوع رنگها نماد عشایر یا طوایف مختلف است که تنها بزرگان طوایف و عشایر از آن استفاده می کنند بنابرین استفاده از چفیه برای خواهران چه به عنوان روسری یا روی شانهها انداختن و برای برادران و خواهران به عنوان زیرانداز یا حوله و امثالهم خلاف عرف است.
وی ادامه داد: ️ثبتنام زائران در سامانه سماح و تعیین مرز خروج و ورود، دریافت بسته بیمهای یک ضرورت است و بر انجام آن تاکید میشود.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان مازندران اظهار کرد: ️قطعا زائران اربعین با گذارنامه معتبر به مرزها مراجعه میکنند و بر ممهور شدن گذرنامه در پلیس گذرنامه مرزی دقت دارند.
عبادی با اشاره به اینکه گذرنامه هر فردی در مرز باید با مهر خروج از کشور و مهر ورود به عراق و بالعکس ممهور شود، بیان کرد: چرا که اگر مهر خروج از ایران درج اما مهر ورود به عراق درج نشود به منزله ورود غیرمجاز به عراق خواهد بود که حداقل سه ماه زندانی خواهد داشت.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان مازندران تصریح کرد: ️حمل و نقل و جابجاییها در ایام اربعین رایگان نیست، و زائران ضمن دقت در حفظ مدارک شناسایی و پول خود، دینار عراقی برای امور مرتبط همراه داشته باشند.
عبادی یادآور شد: ️مسافران در حفظ مدارک شناسایی خود کوشا باشند و در صورت مفقود شدن گذرنامه، بدون اخذ برگ تردد از کنسولگری جمهوری اسلامی ایران به مرز مراجعه نکنند البته بهتراست تصویری از گذرنامه همراه مسافران باشد تا شناسی افراد برای کنسولگریها آسانتر باشد.
نظر شما