به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، شهرام کلانتری روز سه شنبه در نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: بر اساس ابلاغ سازمان غذا و دارو ، برای سایر مدارک تحصیلی هم شرایط اولیه برای تاسیس داروخانه برقرار شده است. این تصمیمات بر خلاف مصالح داروسازی بوده و متاسفانه در قانون داروسازی سال ۱۳۳۴ نواقصی وجود دارد که در شروط تاسیس داروخانه صادر می شود.
وی تاکید کرد: جامعه داروسازی معتقد است هر گونه تفکیک بین مدیریت پزشکی از جمله داروخانه، کلینیک، پاتولوژی و غیره با موسس پزشکی اشتباه بوده و به سلامت مردم خدشه وارد می کند زیرا در جامعه پزشکی قسم یاد کردیم منافع مردم را بر منافع شخصی ترجیح دهیم.
وی ادامه داد: در انجمن داروسازان ایران تقاضای ابطال این ابلاغیه را کرده ایم و باید این حق مشروع داروسازی به ما برگردد. امیدواریم بتوانیم با ارایه ادله حقوقی مناسب و اثبات حقانیت جامعه داروسازی رای مثبت در جهت حق داروساز برای تاسیس داروخانه ایجاد شود .
کلانتری تصریح کرد: در سالهای اخیر با هجوم بی سابقه تاسیس داروخانه مواجه هستیم ، متاسفانه به بهانه بهبود کسب و کار ، صدور مجوزهای بی رویه برای افراد غیر صلاحیت افزایش یافته و درست نیست.
کلانتری تصریح کرد: تاسیس داروخانه به جز دکترای داروسازی به صلاح سلامت مردم نیست و اقدام سازمان و غذا و دارو را در این جهت برای جلوگیری از هرج و مرج مثبت می دانیم .
وی ادامه داد: در چند سال گذشته با انبوه مشکلات سلامت مواجه شدیم به عنوان مثال در حوزه آموزش با دخالت افرادی که تخصصی در این زمینه نداشته و متقاضی افزایش دانشکده ها و پذیرش های داروسازی هستند. مواجه بودیم.
کلانتری گفت: افزایش دخالت های غیرکارشناسی در حوزه سلامت نظام داروسازی و تولیت سلامت را به چالش کشاندند که امیدواریم دولت جدید این مشکل را حل کند.
وی تصریح کرد: در حال تلاش هستیم از طریق دیوان عدالت اداری انحصار تاسیس داروخانه توسط داروسازان را اثبات کنیم اما در همین حال شاهد هجوم افراد و نهادهایی مانند هیات مقرراتزدایی به جامعه داروسازی هستیم که هیچگونه تخصصی در حوزه دارو ندارند.
وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو هم برای پاسخ دادن به این نهادهای غیرتخصصی از سوی نهادهای نظارتی تحت فشار است، گفت: دخالت نهادهای غیرتخصصی در حوزه دارو بزرگترین چالش نظام سلامت بوده و تأسیس بیرویه تعداد داروخانهها و فروش آنلاین دارو از جمله این دخالتها است.
ذخایر دارویی کشور رو به کاهش است
کلانتری با هشدار به اینکه ذخایر دارویی کشور در حال کاهش است، گفت: باید فکر اساسی برای تامین نقدینگی و تسویه حساب داروخانه شود و گرنه با حجم بزرگ چند برابری کمبود دارو مواجه و مجبور خواهیم بود دارو را با قیمت بالا و کیفیت پایین وارد کرده و به صنعت تولید پخش دارو آسیب وارد می شود.
۳۰ همت حجم کل مطالبات داروخانه ها
وی ادامه داد: ۳۰ هزار میلیارد تومان (همت) حجم کل مطالبات داروخانه ها بوده و متاسفانه هنوز پرداختی صورت نگرفته است و اگر به زودی نقدینگی لازم و موردنیاز به زنجیره تامین دارو تزریق نشود طی چند ماه آینده شاهد چند برابر شدن کمبودهایی دارویی خواهیم بود.
کلانتری تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک ریال سازمان تامین اجتماعی مطالبات داروخانه ها در طرح دارویار را پرداخت نکرده و جامعه داروسازی از سرمایه های خود نقدینگی تامین کرده و دارو تولید می کنند.
تامین اجتماعی مطالبات داروخانهها را پرداخت نکردهاست
هادی احمدی مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران نیز در این نشست گفت: سازمان تامین اجتماعی تاکنون یک ریال از مطالبات امسال داروخانهها را پرداخت نکرده و بخشی از مطالبات سال گذشته هم هنوز پرداخت نشده است.
ابراهیم هاشمی رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل در نیز در این باره اظهار داشت: دانشگاههای علوم پزشکی به بهانه دارو از بهمن ۱۴۰۲ تا تیرماه امسال ۴۲ همت از دولت گرفتند اما پولی که تاکنون به حوزه دارو رسیده، ۲.۵ هزار میلیارد تومان هم نبوده و مشخص نیست بقیه این پول کجا رفته است.
وی ادامه داد: ۳ همت چک برگشتی داروخانه ها امسال بوده در حالیکه این رقم در سال گذشته ۱.۵ همت بوده است و بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو ۸۰ قلم کمبود دارویی وجود دارد اما تخمین زده می شود این کمبود ۲۰۰ قلم بوده و اگر نقدینگی تامین نشود در مهر و آبان ماه دوار چالش می شویم.
توسعه داروخانههای دولتی برخلاف توصیه رهبری
محمد منفرد نایب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز اظهار داشت: تعداد داروخانههای دولتی برخلاف توصیههای رهبری درباره تقویت بخش خصوصی افزایش یافته، فعالیت آنها به دلیل بنیه مالی قویتر آنها، منجر به تضعیف داروخانههای خصوصی شده است.
نظر شما