ذره‌بین پایش روی ۱۰طرح صنعتی فارس

شیراز-ایرنا- هشتمین نشست کمیته پایش طرح‌های راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس در سال ۱۴۰۳ بمنظور رسیدگی به مشکلات ۱۰طرح صنعتی برگزار شد و این مساله در دستورکار متولیان امر قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از سازو کارهای قانونی تعریف شده برای حمایت از سرمایه‌گذارانی که موفق به اجرا و تکمیل طرح خود نشده‌اند اما در شرایط کنونی توان و امکانات لازم و قصد ادامه کار را دارند، تشکیل جلسات کمیته پایش است.

در جلسات کمیته پایش با شناسایی طرح‌های راکد و غیرفعال و احصا دلایل غیرفعال بودن آن‌ها پیگیری ویژه برای فعال‌سازی طرح‌هایی که شرایط لازم را دارند صورت می‌گیرد.

از ابتدای سال جاری تاکنون هشت جلسه تحت عنوان جلسات کمیته پایش طرح‌های راکد با هدف تعیین تکلیف و شتاب‌بخشی به‌ احداث و بهره‌برداری از این طرح‌ها برگزار شده که در این جلسات بسیاری از مشکلات صنعتگران و سرمایه‌گذاران با مشاوره صحیح و تخصصی رفع می‌شود.

امسال و به منظور تحقق جهش تولید در شهرک‌های صنعتی با مشارکت مردم دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها با رویکرد حمایت از تولید و صنعتگران تصویب و توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به استان‌ها ابلاغ و اختیارت مناسب برای تصمیم‌گیری تفویض شده است.

بر همین اساس برنامه‌ریزی برای فعال‌سازی طرح‌های صنعتی که در مرحله ساخت و ساز و یا نصب ماشین‌آلات متوقف شده‌اند در اولویت شرکت شهرک های صنعتی فارس قراردارد و همه طرح‌های غیرفعال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مورد بررسی و پایش قرار می‌گیرند تا در خصوص اعطای مهلت به واحدهای راکدی که دارای شرایط باشند، تصمیم‌گیری شود.

هشتمین جلسه کمیته پایش

از ابتدای سال جاری تاکنون هفت جلسه تحت عنوان جلسات کمیته پایش طرح‌های راکد با هدف تعیین تکلیف و شتاب‌بخشی به‌ احداث و بهره‌برداری از این طرح‌ها برگزار شده؛ جلساتی که با حضور نمایندگانی از استانداری، دادگستری کل، اداره‌کل صمت و خانه صنعت و معدن و تجارت و با دعوت از سرمایه‌گذاران طرح‌های صنعتی دنبال می‌شود و مدیرعامل شهرک‌های صنعتی فارس برگزاری مستمر آنها را نقطه عطف این مجموعه می‌داند.

اخیراً هم هشتمین جلسه کمیته پایش طرح‌های راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس برگزار شد و در این جلسه موارد مربوط به ۱۰طرح صنعتی تعیین تکلیف شد.

پس از بررسی وضعیت طرح‌ها و دلایل عدم ساخت و ساز و بهره‌برداری در مدت زمان مشخص شده در خصوص اعطای مهلت جهت ساخت و ساز و یا فسخ آن تصمیم‌گیری شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در این جلسه یکی از مشکلات اصلی برخی طرح‌های سرمایه‌گذاری در استان را آشنا نبودن سرمایه‌گذاران با مسائل فنی و اقتصادی طرح ها عنوان کرد و گفت: این موضوع سبب چالش‌های بزرگ در مسیر سرمایه‌گذاری و راکد بودن طرح‌ها می‌شود.

سید مسعود عظیمی بر ضرورت انجام مشاوره قبل از صدور جواز تأسیس صنایع به متقاضیان تأکید کرد و گفت: بسیاری از مشکلات صنعتگران و سرمایه‌گذاران با مشاوره صحیح و تخصصی رفع خواهد شد.

وی اضافه کرد: اجرای برخی طرح‌ها توجیه اقتصادی ندارد و سبب اتلاف سرمایه‌ها می‌شود بنابراین ضروری است متقاضیان نسبت به این موارد آگاهی بیشتری داشته باشند؛ لذا کارشناسان این شرکت آماده ارائه مشاوره به سرمایه‌گذاران و ارائه طرح‌های تولیدی مزیت‌دار مبتنی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان هستند.

پایش واحدهای صنعتی غیرفعال در داخل و خارج شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس با استفاده از سیاست‌های متولیان اقتصادی استان و با به‌کارگیری ظرفیت مشاوران و ارائه‌دهندگان خدمات توسعه کسب و کار موجبات حل مشکلات بنگاه‌ها و توانمندسازی آن‌ها، کاهش قیمت تمام شده و افزایش رقابت‌پذیری را با هدف توسعه اقتصادی استان فراهم می‌کند

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس که معتقد است حضور مشاورین برجسته و مطلع در کنار سرمایه‌گذاران از بدو تأسیس یک واحد تولیدی و اقتصادی جلوی بسیاری تصمیمات که منجر به ایجاد دشواری در کسب و کار می شود افزود: در این زمینه مشاوران ذیصلاحی که با شرکت شهرک‌های صنعتی فارس همکاری دارند و تعدادی از آنها هم در مرکز خدمات کسب و کار شهرک فناوری شیراز مستقر هستند می‌توانند مشاوره‌های خوبی به صنعتگران و سرمایه‌گذاران ارائه دهند.

سازوکارهای قانونی برای حمایت سرمایه‌گذاران

به گفته او جلسات پایش طرح‌ها یکی از سازوکارهای قانونی تعریف شده برای حمایت و کمک به سرمایه‌گذارانی است که موفق به اجرا و تکمیل طرح خود نشده‌اند اما در شرایط کنونی توان و امکانات لازم و قصد ادامه کار را دارند.

آن طور که مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس می‌گوید جلسات کمیته پایش بصورت مستمر و هر هفته برگزار می‌شود و سرمایه‌گذاران بر اساس ارائه برنامه زمان‌بندی باید برای بهره‌برداری طرح اقدامات لازم را انجام دهند.

در ۹ ماه گذشته ۱۳جلسه کمیته پایش در این شرکت برگزار و ۳۲۱طرح صنعتی تعیین تکلیف شده است؛ بدون شک پایش واحدهای صنعتی غیرفعال در داخل و خارج شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس با استفاده از سیاست‌های متولیان اقتصادی استان و با به‌کارگیری ظرفیت مشاوران و ارائه‌دهندگان خدمات توسعه کسب و کار موجبات حل مشکلات بنگاه‌ها و توانمندسازی آن‌ها، کاهش قیمت تمام شده و افزایش رقابت‌پذیری را با هدف توسعه اقتصادی استان فراهم می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha