مرز خسروی اولین قدمگاه ورود آزادگان به میهن اسلامی

قصرشیرین- ایرنا- مرز خسروی در غرب کرمانشاه اولین قدمگاه ورود آزادگان به میهن اسلامی در سال ۱۳۶۹ پس از سال ها دوری از وطن و تحمل شکنجه و رنج اسارت است و امسال در حالی به استقبال یادآوری این رویداد بزرگ می رویم که از این مرز شاهد تردد زائر اباعبدالله الحسین (ع) برای عزیمت به کربلای معلی و عتبات عالیات هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرز رسمی خسروی قدیمی‌ترین و اصلی‌ترین محل تردد زوار عتبات عالیات که روزگاری تنها مرز رسمی بین ایران و عراق و تنها محل تردد زائران به این کشور بود که در سال های جنگ تحمیلی به مدت چندین سال بسته شد.

در ۲۶ مردادماه سال ۱۳۶۹ مرز خسروی اولین سجده گاه ورود پرستوهای عاشق به کشورمان بود که نماد مقاومت و سرافرازی ملت رشید و سربلند ایران در جهان هستند و سال ها رنج اسارت را در زندان های مخوف بعثی تحمل کرده و سربلندانه و راست قامت به آغوش میهن اسلامیمان بازگشتند.

۲۶ مرداد ماه سال ۱۳۶۹ با ورود نخستین گروه آزادگان به کشورمان برای همیشه در تقویم کشورمان و در اذهان ملت سربلند ایران اسلامی و تمام آزادیخواهان جهان ثبت شد و به یادگار ماند و این مرز برای همیشه مدال افتخار حضور آزادگانی بوده که اسوه های صبر و استقامت در جهان هستند.

۲۶ مرداد ماه دل های میلیون ها ایرانی راهی مرز خسروی شد و این روز سالروز ورود فرزندان خمینی کبیر (ره) به میهن اسلامی است که برای همیشه ماندگار شد و سرافرازانه در جهان درخشیدند.

توافق برای تبادل اسرا

توافق برای تبادل اسرا سه سال پس از آتش بس میان جمهوری اسلامی ایران و عراق صورت گرفت و در همین رابطه ستاد رسیدگی به امور آزادگان در ۲۲ مرداد سال ۶۹ تشکیل شد که با مساعدت و همراهی دیگر دستگاه ها به تبادل ۴۰ هزار آزاده ایرانی با همین تعداد اسیر عراقی پرداخت و اولین گروه آزادگان با استقبال پرشور مردم و مسوولان پس از تشریفات قانونی از مرز خسروی وارد خاک ایران اسلامی شدند.

۲۶ مردادماه سال ۱۳۶۹ بود که مردم از سراسر کشورمان سر از پا نشناخته و راهی مرز خسروی شدند تا فرزندان قهرمان خود را به آغوش بکشند که سال های سال در زندان های مخوف بعثی با خریدن رنج اسارت و شکنجه توانستند نام و غیرت و صبر ایرانی را در اذهان جهانیان ثبت کنند و این مرز که نزدیکترین نقطه کشورمان به کربلای معلی و از دیرباز مفتخر به قدوم زائران اباعبدالله الحسین (ع) بوده در ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹ با ورود نخستین گروه از فرزندان آزاده خود این بار نیز برای همیشه به عنوان قدیمی ترین و اصلی ترین مرز جاودانه شود.

۲۶ مرداد ماه درست مثل امروز مردم از همه جا خود را به قصرشیرین و مرز خسروی رساندند و همه جا پر از بوی اسپند و گلاب بود و مردم با شیرینی و شربت از یکدیگر پذیبرایی می کردند و به استقبال قدم قهرمانانی آمده بودند که گواه پایداری و استقامت ایران اسلامی بودند و اینان همانانی بودند که صبوری خود را از مکتب زینب (س) اموخته بودند.

اما امسال درست در سالروز ورود آزادگان، مرزی خسروی بازهم شور و حال دیگری دارد اما این بار پذیرای قدوم زائرانی است که برای حضور در راهپیمایی اربعین حسینی راهی کربلای معلی هستند و این مرز باز هم با افتخار به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین و نزدیکترین مرز برای رسیدن به حرم ۶ گوشه اباعبدالله الحسین (ع) به خود می بالد که این گونه تاریخ ساز و جاودانه است.

نگاه های همه ملت ایران اسلامی در ۲۶مرداد ماه سال ۱۳۶۹ به مرز خسروی بود و گویا قلب همه ایرانیان در مرز خسروی می تپید روزی که هیچگاه از خاطره ایرانیان پاک نمی شود و برای همیشه ماندگار است و امروز نیز بازهم نگاه ها به سمت این مرز پر افتخار است جایی که قدم به قدمش مفتخر به ایثارگری شهدا و رزمندگانی است که امروز آسایش و آرامش را برای ما به ارمغان آورده اند تا زائران اباعبدالله الحسین با راحتی و سهولت و در امنیت کامل راهی حرم اربابشان حسین (ع) شوند.

امروز هم مردم استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین به یاد آن روزها «هاتین خوش هاتین صفا هاوردین» (آمدید خوش آمدید صفا آوردید) را به عنوان ماندگارترین و یه یادماندنی ترین آهنگ که هیچگاه تکراری و قدیمی نمی شود زمزمه می کنند و بازهم به خود می بالند که میزبان قدوم سرافرازانی بودند که غیرت را برای همگان معنا کردند.

در سالروز ورود این راست قامتان به تمامی آنها درود می فرستیم که از نسل مقاومت و ایثار و شهادتند.

درودتان باد که شما با پیروی از مکتب سرخ عاشورا و نهضت حسینی برای پایداری ملت ایران و دفاع از آرمان های والای نظام اسلامی حماسه آفریدید.

به واسطه ایثار و شهامت و پایداری همه شهدا، رزمندگان، جانبازان و آزادگان سرافراز امروز قصرشیرین مرز خسروی از امن ترین مرزهای ایران اسلامی است که و میزبان قدوم بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار زائر اربعین برای شرکت در کنگره ی عظیم اربعین حسینی است.

ای اسوه‌های صبر و پایداری، سالروز ورودتان به آغوش میهن اسلامی گلباران.

مرز خسروی اولین قدمگاه ورود آزادگان به میهن اسلامی

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد و با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد، پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه به شمار می‌رفت.

خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک‌هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند، پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند؛ همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به محضر امامان کاظمین و سامرا مشرف می‌شوند.

استان کرمانشاه ۳۰ هزار ایثارگر دارد

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha