به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسن نامی روز شنبه در آیین آغاز آموزشهای طرح "سلام" مدیریت بحران در زنجان افزود: امروز در جهان با ۳۴ چالش مواجه هستیم که تغییر اقلیم، کم شدن آب و کم شدن فضای سبز از مهمترین آنهاست.
وی ادامه داد: فضای سبز جهان به سرعت در حال کاهش است و اگر نتوانیم فضای سبز موجود کشور را حفظ کنیم خسارت سنگینی خواهیم دید.
نامی به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: در این راستا امسال ۲۵۰ میلیون نهال باید کاشته شود.
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اواخر سال ۱۴۰۱ با پیشنهاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و با هدف توسعه منابع طبیعی و جنگلی ارائه و از آذرماه سال ۱۴۰۲ اجرای آن به طور رسمی آغاز شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: توسعه فضای سبز از همه مسیرهای دیگر پر برکت است و در این زمینه نیازمند کمک و نقش آفرینی خیران هستیم.
نامی سیل، زلزله و فرونشست زمین را جزو مخاطرات مهم در کشور عنوان کرد و گفت: نرخ فرونشست زمین در کشور بین ۱۸ تا ۲۴ میلیمتر بوده در حالی که این رقم در اروپا بین ۲ تا ۳ میلیمتر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر استفاده از منابع آب زیرزمینی بیش از ۲۰ درصد شود خطر فرونشست را در پی دارد در حالی که امروز میزان برداشت آبهای زمینی در برخی مناطق تا ۷۵ درصد رسیده است.
نامی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم مقاوم بودن ساخت و سازها در برابر تا هشت ریشتر زمین لرزه اشاره کرد و افزود: البته در اماکن مهم و حساس این مقاومت باید تا ۱۰ ریشتر باشد.
نامی گفت: طی ۲۲۰ سال گذشته، ۱۲ زلزله بالای هفت ریشتر در ایران روی داده است.
وی همچنین آبخیزداری و آبخوانداری را از عوامل مهم مهار سیلاب عنوان کرد و ادامه داد: سدهای زمینی گزینه مناسبی برای انتقال آب به زیرزمین و جلوگیری از تبخیر آن است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر لزوم حفاظت از منابع حیاتی برای نسل های آینده تاکید کرد و گفت: پیشگیری از وقوع بحران یکی از راههای مهم در این راستاست.
نظر شما