امین ولی زاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نقاط از مرز بازرگان تا مرز تمرچین و مسیرهای منتهی به شهرستان پیرانشهر بوده و علاوه بر آن، واحدهای فوریت پزشکی در آماده باش قرار دارند.
وی اضافه کرد: در روزهای منتهی به اربعین، در حوزه فوریت ها و اورژانس پیش بیمارستانی نزدیک به ۵۰ درصد ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی جهت سفر اربعین در خدمت زائران بوده تا از طریق مرز تمرچین عازم عتبات شوند.
وی ادامه داد: همچنین ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس در مرز تمرچین و سه راهی جلدیان مستقر بوده و ۲ دستگاه موتورلانس نیز در این محل استقرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اظهار کرد: همچنین بیمارستانهای پیرانشهر، نقده و اشنویه به عنوان حلقه اول درمان زائران و بیمارستان های مهاباد و بیمارستان امام خمینی (ره)، سیدالشهدا (ع) و کوثر ارومیه در حلقه دوم در خدمت زائران هستند.
ولی زاد گفت: در حوزه معاونت بهداشتی نیز همه خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت مسیرهای منتهی به تمرچین در آمادگی کامل بوده و همکاران جهت ارائه خدمات بهداشتی و نظارتی در خصوص طبخ و توزیع غذا، بهداشت محیط آماده ارائه خدمات به زائران هستند.
وی با اشاره به اینکه دارو و سرم به اندازه کافی تدارک دیده شده است، افزود: لیست داروهای ممنوعه در کشور عراق نیز در پایانه ها موجود بوده و داروهای مخدر و کدئین ها ممنوع هستند ولی داروهای درمانی جهت مصرف در هنگام عبور از مرز مشکلی ایجاد نمی کنند.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد و از تمرچین تا سامره ۴۵۰ کیلومتر، تا کربلا ۶۵۰ کیلومتر، تا کاظمین ۵۳۵ کیلومتر و تا نجف اشرف ۷۱۰ کیلومتر مسافت دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است و سال ۱۴۰۱ برای اولین بار امکان تردد زائران اربعین از این مرز فراهم شد که حدود ۷۰ هزار تردد در این ایام ثبت شد.
نظر شما