برنامه صادرات کیوی مازندران به هندوستان چه روندی طی می‌کند؟

ساری- ایرنا- تلاش مسوولان مازندران برای ایجاد حمل و نقل مناسب و همچنین توسعه روابط بازرگانی با کشورهای منطقه در راستای دیپلماسی منطقه‌ای اکنون با فراهم شدن مقدمات صادرات «کیوی» به عنوان بسته جدید تجاری استان به هندوستان به بار نشسته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول کشاورزی به مقدار هفت میلیون و ۵۰۰هزار تُن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. این استان ۴۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه نخست را دارد.

از سوی دیگر این استان به لحاظ تولید محصولات گوناگون کشاورزی و همچنین فراوانی تولید در برخی محصولات از جمله مرکبات، برنج و کیوی به عنوان قطب تولید این محصولات در کشور به شمار می رود و جایگاه ویژه ای دارد.

برنامه صادرات کیوی مازندران به هندوستان چه روندی طی می‌کند؟

افزون بر تنوع تولید محصولات کشاورزی و رتبه دار بودن در برخی محصولات کشاورزی در کشور، این روزها خبرهای خوشی در حوزه صادرات و بین المللی شدن تولیدات این استان به گوش می رسد و سال گذشته خبری مبنی بر قرار گرفتن نارنگی مازندران در سبد غذایی روس ها مخابره شد و امروز نیز «کیوی» به عنوان دیگر محصول کشاورزی استان در سبد صادراتی دیگر کشورهای جهان قرار گرفته است.

باغ‌های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می‌شود بیشتر در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تا ۲۲۰ هزار تُن می‌رسد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.

در این پیوند در جلسه مشترک سازمان جهاد کشاورزی مازندران و سازمان حفظ نباتات کشور، مذاکرات نهایی برای اعلام باغات رجیستر شده کیوی استان مازندران به هندوستان به منظور صادرات این محصول با کیفیت به این کشور برگزار شد.

جلسه تعیین تکلیف نهایی برای اعلام باغات رجیستر شده کیوی به هندوستان با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، باقری سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی، نادریان سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مدیرکل و معاون دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا سازمان، معاون مدیر کل و رئیس گروه دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

در این نشست، طرفین پیرامون آخرین وضعیت باغ‌های کیوی استان مازندران، رعایت استانداردهای بهداشتی و قرنطینه‌ای مورد نظر کشور هندوستان و همچنین روند ارسال مدارک لازم برای ثبت نهایی باغ‌ها به منظور صادرات به این کشور بحث و تبادل نظر کردند. لازم به ذکر است که صادرات کیوی مازندران به هندوستان، گامی مهم در جهت توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان و همچنین ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه با تاکید بر اهمیت این موضوع، از تلاش‌های صورت گرفته برای تحقق این هدف مهم قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی دستگاه‌های مربوطه شاهد افزایش صادرات محصولات کشاورزی مازندران به بازارهای هدف باشیم.

بابک مؤمنی حفظ نباتات کشور هم با اشاره به کیفیت بالای کیوی مازندران، بر لزوم رعایت تمامی استانداردهای بهداشتی و قرنطینه‌ای برای حفظ این کیفیت و افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی تاکید کرد. با توجه به اهمیت این موضوع، انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد خبرهای خوشی در زمینه صادرات کیوی مازندران به هندوستان باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha