به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز دوشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی افزود: جایگاه مشارکت اجتماعی تشکلها و سازمانهای مردم نهاد در قانون و فرهنگ دینی مشخص بوده زیرا توجه به همنوعان و جامعه برای کاهش آسیبهای اجتماعی حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد از ویژگیهای ممتازی برخوردار هستند لذا اعتمادی که میان اعضا وجود دارد و اقدامات مشترکی را دنبال میکنند از مهمترینترین ویژگی هاست که سرمایه اجتماعی محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی داشتن نیت خیرخواهانه را از دیگر ویژگیهای سمنها برشمرد و گفت: سازمانهای مردم نهاد همواره با وجود کمبودها داوطلبانه پای کار هستند و در کشورهای پیشرفته نیز میزان مشارکت اجتماعی یک مسئله مهم بوده لذا این موضوع معیاری برای توسعه یافتگی است.
وی با اشاره به اینکه بسیج مستضعفین هم از بزرگترین تشکلهای مردمی است که ابتکار امام راحل بود و هنوز نظیری در دنیا ندارد بیان کرد: بلژیک، سوئیس و اتریش از سطح رفاه بالاتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی برخوردارند که یکی از دلایل آن وجود سمنهای قوی است.
قناعت گفت: البته در کشور ایران هم فعالیتهای اجتماعی خوبی از سوی مردم انجام میشود اما به خاطر ضعف رسانهای در عرصههای جهانی ظهور و بروز ندارد.
وی اربعین را یکی از مهمترین فعالیتهای اجتماعی برشمرد و گفت: رسانههای غربی این حرکت عظیمی مردمی را سانسور میکنند اما در این خفقان رسانهای بیگانگان، جوانان ایرانی تلاش دارند ابتکاراتی در قالب موکبهای فرهنگی و رسانه انجام دهند تا این ضعف جبران شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: اگر استان در حوزههای عمرانی ضعیف است اما در بخشهای فرهنگی و اجتماعی در مقایسه با استانهای دیگر جزو استانهای ممتاز و برخوردار هستیم.
وی درصد مشارکت خراسان جنوبی در انتخابات را نشان از فهم و شعور بالای مردم دانست و گفت: این مسئله نشان میدهد مردم خراسان جنوبی از سطح بالای شعور سیاسی و اجتماعی برخوردارند.
قناعت با بیان اینکه شاهد رشد کمی و کیفی سازمانهای مردم نهاد در دولت سیزدهم بودیم افزود: اعتقاد داریم هر وقت کار به مردم واگذار شود پیشرفت بیشتری خواهد داشت.
وی عنوان کرد: برخی دستگاههای اجرایی سازمانهای مردمی را رقیب میدانند اما باید این نگاه تغییر کند تا شاهد همراهی خوبی در این زمینه باشیم.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در حوزه نهادهای حمایتی و محیط زیست نگاههای جدید حاکم شده لذا شاهد حضور جدی سازمانهای مردم نهاد هستیم.
وی گفت: نبود برخی زیرساختها مشکلاتی را در استان رقم زده اما در مقایسه با استانهای برخوردار نشان میدهد که وضعیت بهتری داریم.
قناعت با بیان اینکه اعتبارت مناسبی در سه سال گذشته برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اختصاص یافته است افزود: امید است با تخصیص بیشتر اعتبارت شاهد تحول در حوزه سازمان های مردم نهاد باشیم.
وی با اشاره به اینکه سه سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی در سطوح مختلف رخ داد که افتتاح خط انتقال گاز ۳۶ اینچ از دو راهی دشتک به نهبندان از جمله آن است اضافه کرد: راه آهن نیز از دیگر پروژههای زیرساختی مهم استان بوده که روزهای گذشته ۱۱ قطعه از این پروژه بازدید و مشکلات با پیمانکار بررسی شده است.
استاندار خراسان جنوبی نگاه ویژه مقام معظم رهبری در خصوص راه آهن شرق را یادآور شد و گفت: راه آهن از خواستهای دیرینه مردم این منطقه بوده که بر اساس اسناد موجود در مطبوعات ۱۰ سال قبل از انقلاب مطالبه شده و در دولت سیزدهم پروژه آن فعال شد.
وی عنوان کرد: در حوزه نهضت ملی مسکن و راههای استان هم اقدامات شاخصی انجام شده و نیاز است که برای مردم به عنوان دستاورد دولت سیزدهم بازگو شود.
قناعت با بیان اینکه ۳۱ مجوز سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی تاکنون صادر شده است گفت: از این تعداد ۱۸ مجوز در دولت سیزدهم بوده که هشت طرح آن اکنون فعال است.
وی با اشاره به اینکه تولید ۴۳۵ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در دست اجرا است یادآور شد: فعال شدن ظرفیت انرژی های نو از دیگر دستاوردهایی است که دولت سیزدهم به آن نگاه ویژه داشته و لازم است برای مردم تبیین شود.
استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد داد؛ تور بازدید از پروژههای زیرساختی خراسان جنوبی برای سازمانهای مردم نهاد برگزار شود تا از نزدیک بتوان واقعیت ها را بیان کرد.
در این آیین برخی از نمایندگان سمنها به بیان عملکرد حوزه خود پرداختند و ۳۴ سازمان مردم نهاد برتر استان تجلیل شدند.
نظر شما