ونزوئلا: شبکه‌های اجتماعی، دموکراسی را تهدید می‌کنند

تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات ونزوئلا، شبکه‌های اجتماعی را تهدیدی علیه دموکراسی ارزیابی کرد و هشدار داد «یک جنگ شناختی از طریق شبکه‌های اجتماعی در حال وقوع است و امکان دستیابی به یک حقیقت جمعی و یک وضعیتِ با ثباتِ عقیده از بین می‌رود».

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، فردی نانیِس (Freddy Ñáñez) وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا تصریح کرد که شرکت‌های فراملیتی که شبکه‌های اجتماعی دیجیتال را تحت کنترل دارند، دموکراسی را تهدید می‌کنند و زمان آن فرا رسیده است که با قانون در قبال آن‌ها وارد عمل شویم.

وی تاکید کرد آنچه در ونزوئلا در حال وقوع است، نشان می‌دهد که در شرکت‌های چندملیتی که شبکه‌های اجتماعی را مدیریت می‌کنند، چه می‌گذرد.

وی گفت: آن‌ها نه تنها عملکرد رسانه‌های سنتی را غصب کرده‌اند، بلکه به تدریج نقش دولت، نهادها را نیز غصب کرده‌اند و این مساله دموکراسی را که ما می شناسیم، مورد تهدید قرار می‌دهد.

نانیِس همچنین اظهار داشت که با شبکه‌های اجتماعی «امکان یک حقیقت جمعی و یک وضعیت پایدار عقیده از بین می‌رود، دقیقاً به این دلیل که الگوریتمی وجود دارد که تعیین می‌کند فرد می‌خواهد چه چیزی بشنود».

وی گفت: زمان قانون‌گذاری در این مورد فرا رسیده است و این اقدامات بازدارنده نیست، بلکه بسیار عمیق‌تر از ایجاد وضعیت آگاهی در مورد این ابزارها است که برای سلامت فردی و برای دموکراسی‌ها بسیار خطرناک است.

وزیر ارتباطات ونزوئلا هشدار داد که یک جنگ شناختی از طریق شبکه‌های اجتماعی در حال وقوع است، زیرا شرکت‌های مورد نظر، احساسات را با توجه به محتوایی که مصرف می‌کنیم تجزیه و تحلیل می‌کنند. آن‌ها توانایی تفکر ما را تضعیف می‌کنند، که حق فکر کردن و تصمیم‌گیری را سلب می‌کند.

به دنبال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا (۲۸ ژوئیه/ هفتم مرداد) و اعلام پیروزی نیکلاس مادورو، این کشور آمریکای لاتین هدف یک کارزار رسانه‌ای شدید بین‌المللی بر اساس نفرت و تضعیف پایه‌های دموکراتیک این کشور بوده است.

با هدایت بازیگران بین‌المللی و رسانه‌های همسو با منافع دولت‌های خارجی، اعمال استراتژی بی‌ثباتی دولت ونزوئلا و زیر سوال بردن شفافیت و مشروعیت انتخابات مشهود بوده است. در این مقطع، رسانه‌های بین‌المللی با نادیده گرفتن تجمع‌های گسترده حمایت از دولت، به بزرگنمایی اعتراض‌های خشونت‌آمیز علیه نتایج رسمی پرداختند. در این راستا، در تاریخ هشتم اوت (۱۸ مرداد)، مادورو دستور تعلیق شبکه اجتماعی ایکس را به مدت ۱۰ روز صادر کرد. مادورو که همچنین خواستار تحریم پلتفرم پیام‌رسان واتس‌اپ شده بود، دستور تعلیق این برنامه را صادر کرد.

در فضای انتخاباتی ونزوئلا، نقش شبکه‌های مجازی و شخص ایلان ماسک سرمایه‌دار و کارآفرین مشهور آمریکایی و صاحب شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) را نمی‌توان انکار کرد. با توجه به انتشار و بازنشر روزانه ده‌ها پیام توسط ایلان ماسک با موضوع تقلب در انتخابات ونزوئلا، اینطور به نظر می‌رسد که افرادی با این میزان توانایی تاثیرگذاری بر افکار عمومی به ابزار آمریکا و غرب برای مقابله با دولت‌های ضدامپریالیستی تبدیل شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha