فریبا بریمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع کودکان سه تا ۶ سالی که غربالگری بینایی شدند، سه هزار و ۷۴۴ کودک به بینایی سنجی مرحله دوم غربالگری ارجاع و در نهایت یکهزار و ۸۲۰ کودک مازندرانی که درگیر اختلالات بینایی بودند شناسایی و برای اقدامات درمانی با پرداخت کمک هزینه توسط بهزیستی استان به چشم پزشک معرفی شدند.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی کودکان سه تا ۶ سال در مازندران، اظهار داشت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان یا غربالگری بینایی امسال در ۸۰۰ پایگاه غیر دائم و ۹۶ پایگاه دائم در سراسر مازندران در حال اجراست.
وی خاطرنشان کرد: آمبلیوپی، کاهش دید یک طرفه و گاهی دو طرفه است که حتی با اصلاح عیب انکساری و رفع مشکلات ساختمانی چشم، برطرف نمی شود و اگر به موقع تشخیص و یا درمان نشود فرد را از یک یا هر دو چشم کم بینا و یا نابینا می کند.
مدیرکل بهزیستی مازندران، سن طلایی برای تشخیص و درمان تنبلی چشم را قبل از پنج سالگی عنوان و خاطر نشان کرد: در صورت بی توجهی والدین و به تعویق افتادن درمان تنبلی چشم، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کاهش خواهد یافت.
بریمانی تصریح کرد: به منظور تسهیل در فرآیند ثبت نام نوآموزان جامانده از برنامه ملی سنجش بدو ورود به دبستان، سامانه نوبتگیری سنجش از سوم تا ۱۰ تیرماه جاری به مدت یک هفته بازگشایی شد.
وی از سنجش ۴۰ هزار و ۴۳۰ نفر از نو آموزان بدو ورود به دبستان استان مازندران در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ خبر داد و گفت: پیش بینی برای ارزیابی سنجش در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نزدیک به ۴۱ هزار دانشآموز بود که با به پایان رسیدن زمان نوبت گیریها، تاکنون این تعداد از نوآموزان با نوبت گیری، سنجش شده اند.
برنامه غربالگری تنبلی چشم همزمان با سراسر کشور از اردیبهشت ماه آغاز شد و والدینی که دارای فرزندان سه تا ۶ سال هستند می توانند برای غربالگری تنبلی چشم کودکان خود با در دست داشتن شناسنامه به پایگاه های سنجش بینایی در شهرستان محل سکونت خود مراجعه تا از بروز نابینایی و کم بینایی فرزندان خود پیشگیری کنند.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.
نظر شما