۷۶۸ طرح گرامیداشت هفته دولت در سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری می‌رسد

زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۷۶۸ طرح در بخش های مختلف با اعتبار ۱۴۰ هزار میلیارد ریال گرامیداشت هفته دولت امسال در این استان به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا منصور بیجار روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته دولت افزود: با راه اندازی این طرح ها زمینه اشتغال بیش از ۶۰ هزار نفر در استان فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در این ایام عملیات اجرایی ۲۷۲ طرح عمرانی در سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان به کارگاه سازندگی تبدیل شده است، گفت: هم اینک بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ طرح در استان در دست اجراست که برای تکمیل آنها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

وی تاکید کرد: در سالهای اخیر بر اتمام طرح های نیمه تمام در سیستان و بلوچستان اهتمام جدی شده بطوریکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد وجود دارد که تلاش می شود در نیمه نخست سالجاری به اتمام برسد.

تدوین بسته توسعه سیستان و بلوچستان با ۱۵۰ همت

بیجار تصریح کرد: هم اینک بسته‌ای با عنوان سند جامع پیشرفت و توسعه سیستان و بلوچستان در قالب ۷۵ طرح کلان و مهم با اعتبار ۱۵۰همت تنظیم شده و در دستور تامین اعتبار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بر اساس خروجی اطلاعات این سند به منظور ارتقای شاخص‌های توسعه در سیستان و بلوچستان شاخص‌های مهمی نظیر راه، آب، انرژی و عمران شهری و روستایی که پیشران‌های توسعه استان را رقم می‌زند به صورت جدی تقویت می‌شوند.

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ساخت و تکمیل بزرگراه و راه اصلی بطول بیش از ۴۱۹ کیلومتر، ساخت یک‌هزار و ۱۴ کیلومتر راه روستایی آسفالته، ایمن سازی و روکش آسفالت یک‌هزار و ۸۵۰ کیلمتر راه روستایی، آغاز ساخت ۱۳ پل بزرگ، بهره برداری از راه آهن زاهدان- حاش بطول ۱۵۵ کیلومتر، اجرای ۹۸ طرح عمرانی در حوزه حمل و نقل هوایی با اعتبار ۷۶۰ میلیارد ریال و افزایش تعداد پروازها به استان از مهمترین اقدامات حوزه عمرانی در سالهای اخیر در استان بوده است.

۷۶۸ طرح گرامیداشت هفته دولت در سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری می‌رسد

آبرسانی به ۲۵۳ روستای سیستان و بلوچستان

وی آغاز انتقال آب از منطقه دشتک به سیستان و زاهدان و انتقال آب از منطقه بندان - میل نادر به زابل و آبرسانی به ۲۵۳ روستای فاقد آب آشامیدنی در قالب طرح مجمع خیران آبرسان با جمعیت ۵۱ هزار نفری را در کنار ساخت مدارس و اجرای طرح های برق رسانی و بهداشت و درمان را از دیگر اقدامات در سال‌های اخیر در استان عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، سیستان وبلوچستان دیار نخل و آفتاب با برخورداری از هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و افزون بر ۳۱۰ کیلومتر مرز ساحلی در دریای عمان و استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان وشبه قاره هند و کشورهای آفریقایی از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی اهمیت فراوانی دارد به طوری که شرایط ممتاز را برای تصدی نقش بازرگانی ملی و ترانزیت خارجی میان اروپا و آسیای مرکزی با آبهای شرقی وجنوبی و شاخ آفریقا داراست.
همچنین اقلیم مناسب کشت محصولات سودآور صادراتی نظیر خرما، مرکبات، موز، انبه و غیره و دشتهای هموار و زمین مستعد برای کشاورزی در شمال و جنوب سیستان وبلوچستان با تولید محصولات خارج از فصل، اراضی و اقلیم مناسب درسواحل جنوبی برای توسعه فعالیتهای شیلاتی و صیادی، اراضی مستعد پرورش میگو و توسعه صنایع وابسته، وجود هشت بندر صیادی، بیش از ۲ هزار فروند شناور صیادی، کارخانه های کنسروسازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو و واحدهای شناورسازی از دیگر قابلیت های این استان پهناور است.
قرار گرفتن سیستان وبلوچستان در کمربند فلزایی و معدنی جهان که از یوگسلاوی تا پاکستان ادامه دارد و در این راستا وجود معادن به نسبت غنی گشوده و ناگشوده فلزی و سهم بالای استان در برخورداری از این معادن با ذخایرمعدنی نظیر کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی ، قلع، تنگستن، آنتی موان، طلا و کانسارهای غیر فلزی نظیر تالک ، منیزیت ، گل سفید، سیلیس، فلدسپات، کائولن و سنگهای ساختمانی بویژه گرانیت و همچنین پتانسیلهای معدنی حوزه تفتان و امکان استقرار کارخانجات چینی و کاشی و سرامیک درمحدوده تفتان بخشی از قابلیت ها و توانمندیهای این استان است.
اقلیم مناسب برای توسعه فعالیت های گردشگری در سواحل دریای عمان و دامنه های تفتان و سایر نقاط استان، وجود نهادهای مهم اقتصادی و توسعه ای در سطح استان بویژه منطقه آزاد چابهار با امتیازات ویژه برای سرمایه گذاری تولیدی و خدماتی، وجود هفت بازارچه مرزی فعال در طول نوار مرزی استان با کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان همچنین چندین شرکت تعاونی فعال مرزنشینان، صنایع کشتی سازی در چابهار و وجود کشتی های مدرن صید و صیادی پرساینر، وجود تاسیسات زیربنایی مهم ازجمله شبکه های وسیع حمل و نقل جاده ای، دریایی، ریلی و هوایی و وجود هفت گمرک در سطح استان در زمینه صادرات و واردات ازدیگر قابلیت های استان است.
از دیگر توانمندی های استان می توان به بهره مندی از نزدیکترین مسیر به کشورهای آسیای میانه برای ترانزیت کالاهای بین المللی و انتقال محصولات و شاهراه ترانزیت کالا از جنوب به شمال، وجود شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی متعدد و اسکله های مهم کشتیرانی شامل اسکله نصب سریع شهید بهشتی، اسکله شهید کلانتری، اسکله ایران بندر، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور اشاره کرد که در این شرایط استان می تواند به پل ارتباطی ریلی اروپا به آسیای جنوب شرقی تبدیل شده به طوری که این امر مهمترین مزیت نسبی منطقه درتوسعه صنعتی محسوب می شود.
سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه های انرژیهای تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت های بسیار ایده آلی دارد که انرژی بادی در کریدورهای باد، انرژی خورشیدی و تشعشع تابش سولار، انرژی زمین گرمایی در دامنه آتشفشان نیمه خاموش تفتان و کوههای منطقه دلگان و بزمان، انرژی بایومس و بایوگاز در مناطق دامداری سیستان، بمپور و باهوکلات و انرژی امواج و اقیانوس با موج های مناسب دریای بزرگ چابهار به بلندای بیش از ۱۲ متر در فصل مونسون از آن جمله هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha