به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مهدی حاجیان روز جمعه در قرارگاه اربعین انتظامی استان کرمانشاه با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور و مسئولان استانی در مرز خسروی افزود: پلیس جزو اولین دستگاه ها و نهادهایی بود که خدمات رسانی به زائران اربعین را آغاز کرد.
وی ادامه داد: خدمات رسانی به زوار بدون وقفه از قبل از آغاز رسمی پیاده روی اربعین توسط پلیس آغاز شده و همچنان با جدیت و تا بازگشت آخرین زائر از کربلای معلا ادامه پیدا خواهد کرد.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه گفت: همه همکاران ما با نگاه اعتقادی در ماموریت اربعین حاضر شده اند و زائران نیز آن ها و همه ما را از دعای خیر خود در این سفر مقدس بی نصیب نخواهند گذاشت.
سردار حاجیان ادامه داد: پلیس به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات به زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نسبت به ایجاد پاسگاه های فرماندهی در ۹ نقطه از مسیر تردد زائران اربعین شامل شهرستان های کنگاور، سنقروکلیایی، صحنه، هرسین، کرمانشاه، اسلام آبادغرب، دالاهو و گیلانغرب و سرپل ذهاب و یک پاسگاه مرکزی در قصرشیرین با هدف خدمات دهی هرچه بهتر و منظم تر به زائران اربعین اقدام کرده و در طول مدت پیاده روی اربعین به صورت شبانه روزی فعال و مشغول ارائه خدمت به زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خواهند بود.
وی با بیان اینکه یکی از وظایفی که بر عهده پاسگاه های فرماندهی گذاشته شده است، روان سازی مسیرهای محل تردد زائران و ارائه گزارش دقیق به آن ها در خصوص وضعیت جاده ها و راه هاست، یادآور شد: در این پاسگاه ها امکان ارتباط گیری سریع با دیگر دستگاه ها نظیر فرمانداری، هلال احمر، حمل و نقل و پایانه ها، راهداری میسر است.
رئیس پلیس استان کرمانشاه همچنین از اجرای طرح پلیس یاران اربعین برای اولین بار در کشور توسط انتظامی استان خبر داد و گفت: پلیس یاران اربعین که با پوشیدن لباس های متحدالشکل مشخص هستند در موکب ها، مسیرهای محل تردد، پلیس راه ها و پایانه مرزیحضوری شبانه روزی دارند و به زوار خدمات مورد نیاز را ارائه می کنند.
سردار حاجیان با بیان اینکه از ظرفیت ۵۴۴ نفر از پلیس یاران استفاده شده است، افزود: این افراد با حضور در موکب ها، محورهای مواصلاتی، محل های تردد زائران و پایانه مرزی خسروی مشغول ارائه خدمات به زائران هستند.
حاجیان با اشاره به فعال بودن ۵۸ گیت در پایانه مرزی خسروی، از آمادگی افزایش آن ها به ۱۰۰ گیت جهت تسهیل در عبور و مرور زائران خبر داد و گفت: با اقدامات صورت گرفته امسال مدت زمان توقف زائران در این گیت ها به چهار ثانیه رسیده است.
وی همچنین با اشاره به افزایش ترددهای زائران در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه، ادامه داد: بیش از ۱۸۰ تیم پلیس راه و راهور در سطح محورهای مواصلاتی استان حضور دارند و ۶۳۸ کیلومتر محور مواصلاتی در استان توسط این تیم ها تحت کنترل و پوشش ترافیکی قرار می گیرد.
سردار حاجیان خاطر نشان کرد: محورهای مواصلاتی و محل های تردد زائران اربعین از ورودی استان در کنگاور تا نقطه صفر مرزی خسروی با ۱۰۰ دوربین و سه پهباد مورد رصد و پایش تصویری قرار گرفته است.
او همچنین به ایجاد میز تخصصی - فوریتی در مرکز ۱۱۰ اشاره کرد و گفت: تمام اطلاعات مربوط به خودروهای زائران ثبت و شهروندان اگر خودرو خود را گم کرده باشند و یا به هر دلیلی توسط پلیس جا به جا شده باشد می توانند ضمن تماس با ۱۱۰ از وضعیت خودرو خود مطلع شوند.
وی در پایان از آمادگی پلیس کرمانشاه برای مدیریت موج بازگشت زائران اربعین خبر داد و یادآوری کرد: در مجموع ۵۵۸ واحد گشتی انتظامی، راه و راهور در محورها و شهرهای محل تردد زائران برای خدمات رسانی به آن ها حضور داشته و تا بازگشت آخرین زائر در صحنه خدمت رسانی به زوار باقی خواهند ماند.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند و همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.
نظر شما