۲۰ هزار میلیارد ریال برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان اختصاص یافت

زاهدان - ایرنا - مدیرکل ستاد بحران سیستان وبلوچستان گفت: ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از سال گذشته تاکنون برای جبران خسارت سیل به این استان اختصاص یافته است.

مجید محبی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بیشترین خسارت های سیل سال گذشته تاکنون به شبکه راه‌های ارتباطی بود که برای پیشگیری از بروز این گونه حوادث به راه‌ها ساخت ۱۲ دستگاه پل بزرگ در جنوب استان در دستورکار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: همچنین با توجه به بارش های سالانه مونسون و در نتیجه بروز سیلاب مکرر طرح جامع سیلاب استان نیز مصوب شده که در آن تمامی اقدامات ایجاد عملیات آبخیزداری در کانون های سیل خیز، ساخت بندها و سدهای خاکی با ارتفاع مناسب، ایجاد هوتک در مسیر سیلاب، حفر ترانشه برای هدایت آب به مناطق غیرمسکونی، ایجاد دریاچه های مصنوعی با عمق کافی و ذخیره سازی روان آبها مورد تاکید قرار گرفته است.

مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: این استان با محیط زیستی مرکب از کویر، آتشفشان، دریاچه، جنگل، دریا، آفتاب و برف جلوه گاه تمام نمای طبیعتی متمایز است.
وی ادامه داد: دریاچه هامون، آتشفشان نیمه خاموش تفتان، آبهای نیلگون دریای عمان، نخلستان‌های انبوه و درختان انبه بلوچستان، مزارع وسیع زیر کشت گونه های مختلف محصولات گرمسیری و پوشش گیاهی منطقه کویری این استان پهناور هر بیننده ای را مجذوب تنوع اقلیمی خود می کند اما همزمانی بروز حوادث طبیعی چون سیل، خشکسالی و توفان این منطقه را با دیگر نقاط متمایز می کند.

به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک توفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.
از عمده فجایع این سیلاب‌ها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراه‌هاست.

در جنوب سیستان و بلوچستان در منطقه چابهار و مَکُران دروازه ورود ایران به اقیانوس‌های جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته که در شرایط توفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان می‌دهد و لنج‌های بزرگ را همچون پر کاهی به تکان وا می‌دارد.

توفان‌های بزرگ یکی دیگر از مخاطرات دریایی محسوب می‌شود و از نمونه‌های آن می‌توان به توفان آشوبا اشاره کرد که چندی قبل نزدیک بود ساحل چابهار را در نوردید و تنها امداد الهی بود که مسیر آن کج شد.
زلزله از دیگر بلایای طبیعی استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل واقع شدن آن در نزدیکی گسل‌ها همواره شاهد وقوع زلزله های مختلف هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha