برداشت سیب‌زمینی در اردبیل آغاز شد/پیش بینی تولید ۸۰۰ هزار تن محصول

اردبیل - ایرنا - برداشت سیب زمینی از مزارع روستاهای تابعه شهرستان اردبیل، نیر، نمین و سرعین به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول در کشور آغاز شده است و پیش بینی می شود امسال ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی توسط کشاورزان این استان تولید شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، همه ساله برداشت گسترده محصول سیب زمینی در این استان از اوایل شهریورماه آغاز شده و تا یک ماه بعد ادامه می‌یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان‌های اردبیل، نمین، سرعین و نیر در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که از این میزان سطح زیر کشت، حدود ۸۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار شود.

غفور آقایی افزود: کشت سیب زمینی در مزارع استان اردبیل که از اوایل امسال آغاز شده بود، نیمه خردادماه پایان یافت و در جریان آن نزدیک ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان به کشت این محصول اختصاص یافت.

وی تهیه بذر مرغوب در زمان کاشت را مهم‌ترین دغدغه کشاورزان سیب زمینی کار اعلام و بیان کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد و سیب زمینی‌کاران این استان همچنان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.

وی اضافه کرد: به‌رغم شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان اردبیل از اواخر فصل بهار، با اقدامات پیشگیرانه و کنترلی کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی این استان، این بیماری قارچی در اغلب مزارع سیب زمینی استان مهار شد.

آقایی همچنین گفت: بر اساس برآوردها، سه هزار کشاورز سیب زمینی‌کار در استان اردبیل وجود دارد که همانند سال زراعی گذشته، امسال نیز مشغول تولید محصول هستند و پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری نیز ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول برداشت کنند.

به گزارش ایرنا، ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.

میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل ۴۰ تن است.

به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.

نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهم‌ترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب می‌شود.

سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha