تزریق ۵ همت نقدینگی به حوزه دارو

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مشکل نقدینگی حوزه دارو از تزریق پنج همت (پنج هزار میلیارد تومان) اعتبار به صنعت داروسازی کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا از انجمن علمی داروسازان ایران، محمدرضا ظفرقندی روز جمعه در همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران در هتل المپیک تهران، اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در زمینه منابع مالی حوزه سلامت وجود دارد، اجازه گرفتیم از صندوق ذخیره ارزی، رقمی را برداشت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید بتواند مشکلات خود را حل کند، تصریح کرد: نباید وارد مشکلات سازمان برنامه و بودجه شویم بلکه باید بتوانیم مشکلات خودمان را حل کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به مشکل نقدینگی حوزه دارو گفت: در گام نخست توانستیم پنج هزار میلیارد تومان نقدینگی به حوزه دارو تزریق کنیم.

تنظیم اساسنامه سازمان غذا و دارو مطابق برنامه هفتم

ظفرقندی بر تنظیم اساسنامه سازمان غذا و دارو در برنامه هفتم پیشرفت تاکید کرد و افزود: آنچه مسلم است این که اساسنامه سازمان غذا و دارو باید با همفکری صاحبان اندیشه در این حوزه، به سرعت تنظیم شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت توجه به نظام دارو، نظام ژنریک، قیمت گذاری، نوسازی صنایع و تعامل بیمه ها و حوزه داروسازی، یادآور شد: در حال حاضر مشکل اصلی در حوزه دارو، کمبود نقدینگی صنایع به دلیل چرخه مالی نامناسب از سوی دولت، بیمه ها و دانشگاه ها است. 

وی با بیان اینکه نیازمند رصد بسیار خوب از حوزه دارو در کشور هستیم، گفت: در سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از کمبود دارویی، باید رصد بسیار خوبی داشته و قبل از کمبود به فکر تهیه مواد اولیه و نیازمندیهای صنعت باشیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: شاخص های حکمرانی خوب در حوزه سلامت و دارو شامل وجود چشم انداز استراتژیک، شفافیت، عدالت و دسترسی عادلانه، پاسخگویی، مشارکت ذینفعان و صاحبان فرآیند و همچنین کارآمدی است. این شاخص ها در مجموعه دارویی کشور با توجه به فعالیت افراد مجرب و علمی، وجود دارد. 

ظفرقندی تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه دارو، همدلی و همگرایی بسیار خوبی در زنجیره دارو از دانشگاه و صنعت گرفته تا داروخانه وجود دارد و وزارت بهداشت نیز وظیفه هماهنگ کننده را بر عهده دارد. باید به همدیگر کمک کنیم که در تمام ابعاد دارو از تولید و پخش تا دسترسی به دارو و قیمت گذاری، مشکلی ایجاد نشود. اگر قیمت گذاری نتواند نقدینگی صنایع را تامین کند با اشکال روبرو می شویم و آسیب آن به مردم وارد می شود. 

برداشت از صندوق توسعه ملی برای تامین دارو

وی با بیان اینکه حوزه دارو، گلوگاه هایی دارد که موجب اختلال و فساد می شود و در همه دنیا نیز این گلوگاه وجود دارد تاکید کرد: باید سعی کنیم این گلوگاه ها را شناسایی کرده و برای حفظ حرمت مردم و جامعه داروسازی  گلوگاه های فسادزا را از زنجیره حذف کنیم و چاره ای جز همکاری مشترک نداریم. 

وزیر بهداشت با اشاره به جلسات متعدد با رئیس جمهور و معاون اول وی برای حل مشکلات دارو به ویژه نقدینگی و تامین ارزی، یادآور شد: کشور با مشکلاتی روبروست اما حوزه دارو نیازمند توجه ویژه است. در همین مدت اجازه برداشت سهمی از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات دارو، گرفته شد. 

ظفرقندی افزود: تعرفه گمرکی برای مدت طولانی دچار مشکلاتی شده بود که از سه روز پیش مقرر شد عوارض گمرکی با تعرفه یک درصد ابلاغ شود که این مساله حل شد و از سوی دیگر برای تامین نقدینگی بخش داروسازی، ۵ هزار میلیارد تومان اختصاص یافت تا در گام اول، مشکلات دارو تا حدی برطرف شود و مردم به جز درد بیماری، رنج دیگری نداشته باشند. 

وی داروسازی را یکی از نیازها و ضروریات زندگی مردم دانست و گفت: اگر بتوانیم نیازهای مردم را برطرف کنیم، یک فرصت و نعمتی است که برای همه افراد، پیش نمی آید. وقتی یک بیمار نیازمند انسولین یا وارفارین که الان با کمبود روبروست و نتواند به آن دسترسی داشته باشد، رنج زیادی متحمل می شود. 

وزیر بهداشت با بیان اینکه هدف ما در حوزه داروسازی، فقط تولید علم نیست، گفت: خوشبختانه حوزه داروسازی بر اساس آمارها، عملکرد پارک های علم و فناوری و رشد دانش بنیان ها در حوزه علم، پژوهش محصول و تولیدمحور از نظر کمیّت و کیفیت، عملکرد بسیار خوبی داشته و در حوزه علم و سلامت، سرآمد است. 

وی از زکریای رازی به عنوان یکی از مفاخر و مبتکران دارو، علم و پزشکی در دنیا یاد کرد و گفت: چنین اکتشاف و اختراعاتی که در آن دوره، زکریای رازی داشته فقط از انسانهای نابغه، ساخته است و نام و آثار ایشان تا ابد در تاریخ ماندگار است.

به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شنبه سوم شهریور در نخستین روز کاری خود نیز بر حل مشکلات فوری سلامت در حوزه دارو تاکید و اعلام کرده بود: اولین اقدام ما حل مشکلات در حوزه دارو و مطالبات پرستاران است و در این زمینه هماهنگی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه در دستور کار قرار دارد.

وی درباره اولویت های حوزه بهداشت و درمان در دولت چهاردهم، اظهار داشت: هدف کلان حوزه سلامت، تحقق این جمله است؛ " بیمار نباید جز رنج بیماری، رنج دیگری داشته باشد"، و عصاره تمامی قوانین بالادستی نیز دست یافتن به این جمله کلیدی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha