۹ شهریور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۷
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85583332
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سازمان ملل: مخالفت اسرائیل با کمک رسانی به مردم غزه دو برابر شده است

نیویورک - ایرنا- دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد: اسرائیل در ماه جاری میلادی (اوت) با وجود درخواست برای کمک بیشتر به فلسطینیان مخالفت با ماموریت های کمک رسانی در غزه را تقریباً دو برابر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) روز جمعه به وقت محلی افزود: «در ماه اوت، تعداد مأموریت‌ها و فعالیت های بشردوستانه در غزه که مقامات اسرائیلی با آن‌ها مخالفت کرده‌اند، در شمال غزه (۶۸ مورد در ماه اوت ) و در جنوب (۹۹ مورد) بوده است.‌این مخالفت ها در ماه ژوئیه در شمال ۳۰ مورد و در جنوب ۵۳ مورد بوده که نشان می دهد مخالفت های اسراییل در ماه اوت دو برابر شده است.»

بر اساس اعلام اوچا، بین ۱ تا ۲۹ اوت، از ۱۹۹ ماموریت بشردوستانه هماهنگ شده با مقامات اسرائیلی برای شمال غزه، ۷۴ مورد (۳۷ درصد) مورد موافقت قرار گرفت، ۶۸ مورد (۳۴ درصد) مورد مخالفت قرار گرفت، برای ۴۲ مورد (۲۱ درصد) مانع تراشی شد و ۱۵ مورد (۸ درصد) به دلیل مسائل لجستیکی، عملیاتی یا امنیتی لغو شد.

دادگاه دستورات الزام آور قانونی متعددی را برای اسرائیل صادر کرده است تا اجازه ارائه کمک های بیشتر به غزه را بدهد، اما مقامات اسرائیلی در عوض به طور مداوم بخش بزرگی از کمک های بشردوستانه برای مردم غزه را مسدود کرده اند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومت‌ها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه می‌دهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.

پس از آن، مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکرده‌اند. کاخ سفید می گوید مذاکرات در دوحه قطر ادامه دارد و تاکنون پیشرفت هایی به دست آمده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.

با گذشت بیش از ۱۱ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلج‌کننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.

اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسل‌کشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha