به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، فرشته میرزازاده درخصوص پرداخت اسنادی که بیمهها به مراکز درمانی یا داروخانهها بدهکار هستند ابراز امیدواری کرد که با مساعدت سازمان برنامه و نگاه ویژه رئیس جمهور و وزیر بهداشت به بهداشت و درمان و حل مشکلات مردم در این زمینه، این موضوع هم حل شود.
میرزازاده تصریح کرد: به طوری منابع مربوطه سریعتر به سازمان هدفمندی تخصیص یابد تا سازمان هدفمندی هم بتواند پرداختهای دارویار را به موقع انجام دهد، چراکه داروخانهها و شرکتهای دارویی با مشکلات عدیدهای در این زمینه روبرو هستند و پرداختهای به موقع به این حوزه بسیار راهگشا خواهد بود.
وی تصریح کرد:برای سال جاری براساس تفاهمنامه امضا شده با بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه، حدود ۶۰۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی (ارز ترجیحی) داریم و در مجموع حدود چهار میلیارد دلار ارز سازمان غذا و دارو است که برای کالاهای سلامت محور شامل دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی و شیرخشک هزینه میشود.
میرزازاده افزود: برای امسال تاکنون تخصیص ارز ۱/۴ میلیارد دلار انجام شده اما تامین فقط یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار بوده چون شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی نتوانستند نقدینگی ۳۵۰ میلیون دلار را تامین کنند و ارز بخرند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، امسال در حوزه دارو، ماده اولیه دارویی و ملزومات دارویی، بر اساس گزارش بانک مرکزی میزان تخصیص ارز ۲.۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی، حدود ۳۰۰ میلیون دلار ارز نیمایی و در مجموع ۲.۶ میلیارد دلار بوده است.
میزان ارز تأمین شده ۱.۸ میلیون دلار ارز ترجیحی، حدود ۲۰۰ میلیون دلار ارز نیمایی و در مجموع حدود دو میلیارد دلار بوده است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی سال گذشته ۶۹ همت برای بخش دارو پیش بینی شده بود و این پیش بینی برای دو قسمت بود، بخش اول باید بابت مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی به بانک مرکزی اعتبار اختصاص داده و یک قسمت دیگر نیز باید بابت مابه التفاوت نرخ ارز به داروخانهها و شرکتهای پخش دارو و تولید کنندگان در این حوزه داده می شد،از نظر بانک مرکزی منابعی که برای این بخش پیش بینی شده و نسبت به سال گذشته افزایش هم پیدا کرده بازار دارو به رقم ۷۵ همت می رسد.
نظر شما