سهم هفت درصدی تعاونی‌ها در اقتصاد مازندران

ساری - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سهم بخش تعاون در اقتصاد این استان از میانگین کشوری بالاتر است، گفت که داده‌های آماری بیانگر این واقعیت مهم و اساسی است که تعاونی های استان هفت درصد سهم اقتصاد این منطقه را در اختیار دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی باقری روز دوشنبه در چهارمین جلسه ستاد گرامیداشت هفته تعاون مازندران افزود: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، نظام اقتصادی کشور باید بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صریح استوار باشد که تعاونی‌ها باید سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد داشته باشند.

وی اظهار داشت: در قانون برنامه پنج ساله توسعه ششم کشور مقرر شد که دولت به منظور توسعه بخش تعاون و ارتقای سهم آن به ۲۵ درصد در اقتصاد ملی تا پایان برنامه با رویکرد ایجاد اشتغال، گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه، با رعایت تکالیف و اختیارات مقرر در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اقدامات اساسی را انجام دهد.

وی تصریح کرد: در این قانون عنوان شد که دولت باید نسبت به افزایش سهم تعاونی‌ها به ۱۵ درصد در بازار پولی کشور تا سال چهارم برنامه از طریق فراهم نمودن تسهیلات لازم جهت صدور مجوز فعالیت مؤسسات مالی و پولی و بانک‌های تعاونی، افزایش سالانه سرمایه بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون در جهت ارتقای سهم آنها در رشد بخش تعاونی از محل بخشی از منابع مالی جزو ۲ ماده ۲۹ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در قالب بودجه‌های سنواتی به منظور اعطای تسهیلات بانکی و پوشش خطرپذیری تعاونی‌های فراگیر ملی با اولویت تعاونی‌های کشاورزی، روستایی و عشایری اقدام کند.

وی با بیان اینکه مازندران از استان‌های پیشرو در بخش تعاون است و وضعیت مطلوبی در این حوزه دارد، اما تلاش ها برای بهتر شدن وضعیت باید بی وقفه باشد، خاطرنشان کرد: مازندران به لحاظ تشکیل ۱۴ هزار تعاونی در سطح این استان، رتبه دوم کشوری را در اختیار دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شعار امسال هفته تعاون با عنوان " تعاون، تبلور مشارکت مردمی"، هفته تعاون را فرصتی مناسب برای تبیین مزایای اقتصاد مردمی و تعاونی در بین اقشار مختلف مردم عنوان کرد و از برگزاری نوزدهمین جشنواره تعاونی های برتر استان در طی هفته جاری خبرداد و گفت که در این جشنواره ۲۵ تعاونی برتر در راستای ترویج فرهنگ تعاون تجلیل خواهند شد.

از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونی‌های فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکت‌ها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha