۱۵ شهریور ۱۴۰۳، ۸:۰۳
کد خبر: 85585824
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گلایه و مطالبه ساکنان اطراف معادن در اسفندقه جیرفت +فیلم

جیرفت- ایرنا- ساکنان اطراف معدن بخش خصوصی مس در اسفندقه جیرفت گله دارند که از نیروهای بومی کمتر استفاده می‌شود، برای کارگران سرویس ندارند و به مسئولیت های اجتماعی خود به‌درستی عمل نمی‌کنند، گرچه مدیران صنعت، معدن و تجارت نیز نظر خود را دارند و توضیحاتی می‌دهند.

به گزارش ایرنا شماری از مردم و نیز عضو شورای روستای دولت آباد در اسفندقه طی چند روز گذشته، حین حضور فرماندار جیرفت گلایه‌های خود را با وی در میان گذاشتند.

به گفته آنها تردد زیاد خودروهای سنگین به جاده ها آسیب زده اما معادن تلاشی در بهبود یا توسعه جاده نداشته‌اند.
وجود نیروهای معدودی از افراد بومی در معدن و حتی استفاده از اتباع افغان یکی دیگر از گلایه‌های دیگر آنها بود.
ترددهای متعدد خودروها و افزایش تصادف از جمله نگرانی های مردم منطقه خوانده شد و ابراز کردند که حتی معدود بومیانی که در این معادن مشغول به کار هستند بدون سرویس به محل کار می روند یا به وسیله موتورسیکلت یا خودرو خود در تردد هستند که خطرات تصادف را افزایش می دهد کما اینکه اخیرا پنج نفر از این کارگران در یکی از تصادفات جان خود را از دست دادند.
این افراد در حضور فرماندار حتی مدعی شدند که معدن با خرید چند باغ، چاه‌های آنها را هم در اختیار گرفته و از طرف دیگر به دلیل کمبود آب تانکرهای معدن روزانه چندین بار برای جابه‌جایی آب به مناطق دیگری هم می‌روند و بر تردد جاده افزوده‌اند.
جاده اسفندقه جاده درجه سه روستایی تعریف می‌شود و این ترددها بر کیفیت جاده تاثیر منفی می گذارد که انتظار است معادن در راستای دسترسی آسان‌تر خودشان هم شده به توسعه این جاده کمک کنند.
البته گزارش شده معادن برای تغییر پل فلزی این مسیر به میدان آمده‌اند و کارگاه این پروژه فعال شده است.

فرمانداران کارگروه مسئولیت‌های اجتماعی را برگزار کنند

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان نیز در پاسخ به مطالبات مطرح شده گفت: برای مدیریت هزینه مسئولیت های اجتماعی باید اولویت بندی انجام شود، اموری همچون جاده، بهداشت و آب در اولویت قرار گیرند.

مسلم مروجی‌فرد افزود: در این راستا کارگروهی را راه‌اندازی کردیم و نخستین نشست آن در همه شهرستان‌های جنوبی برگزار شد؛ به همه فرمانداری ها نیز نامه زدیم که برای مسئولیت اجتماعی کمیته ای زیر نظر فرماندار تشکیل و افراد و مسئولانی که تشخیص می دهند به آن دعوت شوند.

وی ادامه داد: فرمانداری ها اولویت هایی در شهرستان تعیین و بر اساس آن پروژه تعریف کنند ؛ در مواردی که معدن توان اجرای کامل آن را نداشته باشد نیز به صورت مشارکتی انجام شود.

مروجی فرد اضافه کرد: برخی مواقع معادن می توانند تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز برای پروژه‌ای را در اختیار بگذارند و لزوما نیاز به هزینه مالی نباشد.

وی یادآور شد: همچنین صنعت، معدن و تجارت به عنوان عضوی که اطلاعات فنی دارد حضور یابد تا بتواند به فرماندار در پیشبرد برنامه‌ها کمک کند.

مروجی فرد ادامه داد: بهره‌برداران معادن اگر نتوانند جاده منطقه را درست کنند شاید بتوانند آب روستا یا نیازهای بهداشتی آنها را نیز رفع کنند.

وی اضافه کرد: اولین جلسه کارگروه مسئولیت های اجتماعی در اواخر ۱۴۰۲ و همزمان با سفر معاون امور معادن وزارت به جنوب کرمان برگزار شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در رابطه با معدن سرگز که مهمترین معدن بخش اسفندقه است گفت‌: بر اساس گزارش مدیر معدن حدود ۹۷ درصد کارکنان این معدن بومی هستند.

وی افزود: ۴۵۰ نفر مستقیم برای معدن و ۲۵۰ نفر هم برای پیمانکارهای معدن کار می کنند که این معدن بیش از نیاز خود هم افرادی را به کار گرفته است.

توقعات متناسب با واقعیت

مروجی‌فرد یادآور شد: نباید توسعه ما و معادن این منطقه با سرچشمه و گل گهر مقایسه شود، چون این معادن ۴۰ سال قبل آغاز به کار کردند اما معدنی همچون سرگز سه سال است فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: معدن مس سرگز مستمر در حال توسعه است و همزمان خدمات دهی به کارکنان هم مناسب است.

مروجی فرد بیان کرد: این معدن تولید کنسانتره مس را از سه هزار تن در سال به ماهی ۲ هزار و ۵۰۰ تن در ماه افزایش داده است.

وی افزود: تولید کنسانتره روی هم اضافه شده که یک سرمایه‌گذاری جدید است و ماهی هزار تن تولید دارد.

مروجی فرد اضافه کرد: برخی حساب های شرکت ها در منطقه‌ است از جمله کارپردازی و بیش از ۷۰ درصد خریدها از همین منطقه انجام می شود.

وی یادآور شد: مصوبه‌ای هم در شورای معادن استان گرفته شده است تا شرکت ها را موظف کند بخشی از حساب‌های خود را به استان بیاورند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان اظهار کرد: در عین حال دستگاه‌ها باید نیازهای زیرساختی همچون جاده، برق و آب را برای توسعه صنعت و معدن حل کنند، بسیاری از طرح‌هایی که قصد اجرای آن را داریم یا اجرا کردیم به دلیل ظرفیت پایین زیرساختی نمی توانیم کار انجام دهیم یا با مشکلاتی مواجه می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha