۱۵ شهریور ۱۴۰۳، ۹:۱۸
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85587573
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح مبارزه با قاچاق قارچ "ترافل" در خراسان شمالی آغاز شد

بجنورد-ایرنا- فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: طرح مبارزه با برداشت و قاچاق قارچ ترافل(دنبلان) در مراتع این استان آغاز و تا یکماه آینده ادامه دارد.

سرهنگ رضا اصیل روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان با احساس مسئولیت به شکل مداوم و ۲۴ ساعته در حال رصد عرصه‌های ملی هستند و در قالب گروه های ۱۰ نفره بر این موضوع نظارت دارند.

وی با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی بدون همکاری دلسوزانه و مسئولانه شهروندان محقق نمی‌شود، افزود: یکی از مواردی که با آن در حوزه حفاظت روبرو هستیم، برداشت قارچ ترافل از طبیعت است که آسیب جدی را به منابع طبیعی وارد می‌کند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اضافه کرد: برداشت "قارچ ترافل" از جنگل‌های هیرکانی سبب از بین رفتن بذرها و نهال‌های کوچک درختان، برهم خوردن نظم خاک جنگل و سست شدن و فرسایش آن و در نهایت خشک شدن درختان می‌شود.

وی ادامه داد: قارچ "ترافل" نوعی قارچ که زیرخاک است و بالا نمی آید، دارای موادمعدنی بالا و خواهان بسیاری دارد، این نوع قارچ اکثر در ارتفاعات استان و بیشتر در گرماب سمت بهکده رضوی است و جلوگیری از تخریب مراتع از اهداف مهم اجرای طرح است و متخلفان با دستور قضایی به دادگاه معرفی شدند.

اصیل تاکید کرد: توصیه می شود مردم و همیاران طبیعت در صورت مشاهده چنین مواردی از قبیل تخریب مراتع و جنگل ،آتش سوزی را با سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کنند.

به گزارش ایرنا، قارچ ترافل انواع مختلفی دارد که ۲ نوع قهوه‌ای و سیاه مشاهده می‌شود، قارچ ترافل قهوه‌ای فقط در مقطع کوتاهی در بهار جمع‌آوری می‌شود اما برداشت ترافل سیاه که گستره رویشگاهی آن وسیع‌تر است از اسفندماه آغاز و تا تیر ماه ادامه دارد.

ترافل نوعی قارچ خوراکی است که در گونه‌های قرمز تیره، سفید، بنفش و سیاه یافت می‌شود ولی نوع سیاه این قارچ لذیذتر و دارای ارزش‌غدایی بالاتر است که در جهان با قیمت بسیار بالا خرید و فروش می‌شود.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

خراسان شمالی ذخیره گاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد و ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای در این استان شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha