صمد بهزاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، آبیاری زیرسطحی را از روش های نوین، دانش بنیان و هوشمند در حوزه آبیاری اراضی کشاورزی عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست اجرای این طرح، با صرف ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار، ۸۲ هکتار از اراضی زراعی کشت و صنعت مغان به زیر کشت یونجه با روش آبیاری زیر سطحی رفته است.
وی اجرای طرح آبیاری زیرسطحی در منطقه مغان را اقدامی موثر در راستای مدیریت بحران آب در منطقه، صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی، ارتقای بهرهوری راندمان آبیاری عنوان کرد و افزود: با اجرای این نوع کشت و آبیاری، میزان مصرف آب در اراضی کشاورزی ۳۵ درصد کاهش یافته و همزمان، بهرهوری و راندمان آبیاری و تولید محصولات کشاورزی به شکل قابل ملاحظهای افزایش می یابد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به پیش بین اجرای طرح آبیاری زیرسطحی تا سقف یک هزار هکتار در محدوده این مجتمع تولید کشاورزی اضافه کرد: اجرای آبیاری زیر سطحی علاوه بر افزایش راندمان آبیاری و کاهش هدر رفت آب، موجب جلوگیری از شستشوی خاک، پیشگیری از زهدار شدن اراضی کشاورزی و حفظ بافت فیزیکی خاک می شود.
وی اظهار کرد: اجرای این شیوه آبیاری در راستای سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای احیا و استفاده از فناوری روز در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان آغاز شده و برای اجرای آن یک شرکت دانش بنیان هم به کارگیری شده است.
وی اجرای شیوه آبیاری زیرسطحی در کشت و صنعت مغان را یک اقدام اساسی برای مبارزه و مقابله با بحران کم آبی، افزایش راندمان و بهرهوری منابع آبی، مدل سازی اجرای طرح نوین کشاورزی و استفاده از فناوری نوین و نیز تحقق جهش عملکرد تولید عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی سه سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
پس از ابطال واگذاری مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان و از زمان آغاز به کار هیات مدیره جدید در دی ماه ۱۳۹۹، فرایند احیای این شرکت آغاز و در مدت ۲۰ ماه گذشته دستاوردهای چشمگیری حاصل شد.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
وسعت اولیه کشت و صنعت مغان به عنوان بنگاه عظیم اقتصادی در شمال استان اردبیل ۶۰ هزار هکتار بود ولی به علت واگذاری به کارکنان، عشایر ساکن در محدوده و نیز فروش بخشی از اراضی، هماکنون تنها ۲۷ هزار هکتار در دست کشت و صنعت مغان قرار دارد که ۲۳ هزار هکتار آن قابل کشت است.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضاییه مهرماه سال ۱۳۹۹ در پاسخ به درخواست عمومی و اجابت خواسته مردم استان اردبیل به خصوص طومار امضا شده ۲۰ هزار نفر از اهالی منطقه مغان، به اردبیل سفر کرده و ضمن بررسی موضوع واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، با صدور دستور ۶ مادهای، خواستار بررسی این واگذاری مساله دار شد.
پس از سفر وی، واگذاری مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان به بخش خصوصی بر اساس رای قطعی شعبه ۲۱ دادگاه عمومی و حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران در روز ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹ ابطال و پس از خلع ید، تحویل دولت شد.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.
نظر شما