به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه مصر در گذرگاه رفح در مرز مصر با نوار غزه گفت: من از آنچه در گذرگاه رفح دیدم بسیار متاثر شدم. کمک های انسانی و پزشکی روی هم انباشته شده و نهادهای ذیربط قادر به وارد کردن آنها به نوار غزه نیستند. جامعه بین المللی باید به این وضعیت رسیدگی و آن را حل و فصل کند.
بورل هشدار داد: بحران هایی که منطقه با آن مواجه است، وخامت اوضاع انسانی را شدیدتر می کند.
وی تاکید کرد: ما خواستار هدف قرار ندادن غیرنظامیان در نوار غزه و سرعت بخشیدن به روند رسیدن به آتش بس و پایان جنگ هستیم.
بورل افزود: آن هایی که در نوار غزه جنگ به راه انداخته اند به هیچ وجه نمی خواهند آن را متوقف کنند و در اجرای قوانین بین المللی غفلت می شود.
وی درباره جنایت جدید بامداد امروز سه شنبه ارتش رژیم صهیونیستی در حمله به چادرهای آوارگان فلسطینی در منطقه مواصی در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه که به شهادت ۴۰ نفر و زخمی شدن ۶۰ نفر دیگر منجر شد، گفت: امروز ما خبر حمله جدید نیروهای اسرائیلی به اردوگاه آوارگان نوار غزه و جان باختن تعدادی از غیرنظامیان را شنیدیم و نمی توانیم صدای خود را علیه این نوع رفتارها بلند نکنیم.
بورل گفت: ما باید به کار برای توقف جنگ در نوار غزه ادامه دهیم و بر طرف های که از انجام آن امتناع میکنند، فشار بیاوریم.
وی افزود: بیتوجهی به قوانین بینالمللی و تصمیمات دادگاههای بینالمللی در مورد آنچه در نوار غزه میگذرد وجود دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه از تلاش های آمریکا، مصر و قطر برای رسیدن به توافق آتش بس در نوار غزه تقدیر کرد.
پیش از این، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه هرگز چنین سطحی از مرگ و ویرانی را در غزه ندیده است، اعلام کرد که سازمان ملل پیشنهاد نظارت بر هرگونه آتش بس در غزه را داده است و خواستار پایان دادن به «بدترین مرگ و ویرانی در دوران تصدی خود» شد.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدای جنگ غزه تاکنون به بیش از ۴۰ هزار نفر و شمار مجروحان نیز به بیش از ۹۴ هزار نفر افزایش یافته است.
رژیم اسرائیل در عین حال اعتراف کرده که پس از حدود ۱۱ ماه جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه برسد.
نظر شما