۲۱ شهریور ۱۴۰۳، ۱۰:۳۰
کد خبر: 85593375
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

زاخارووا: روسیه برای رابطه با چین، به آمریکا جواب پس نمی‌دهد

تهران-ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «آرتی‌وی آی» (RTVI) تاکید کرد که قرار نیست روسیه برای برقراری رابطه با چین، به ایالات متحده جواب بدهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ‌سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: ما در حال ایجاد روابط با چین به شیوه ای دوجانبه سودمند و با رعایت کامل قوانین بین المللی هستیم و قرار نیست به ایالات متحده حساب پس بدهیم. "

این دیپلمات روس اظهار داشت که مسکو د ر صدد است تا در ازای دریافت کمک نظامی به پکن فناوری های پیشرفته نظامی اعطا کند.

این در حالی است که پیش از این، تارنمای «پولیتیکو» گزارش داده بود که کورت کمپبل، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفته ایالات متحده ممکن است اقداماتی را علیه شرکت ها و مؤسسات مالی چینی به دلیل حمایت ادعایی پکن از صنایع دفاعی روسیه انجام دهد.

به گزارش ایرنا، کرت کمپبل که از روز دوشنبه با مقامات بلژیک، ناتو و اتحادیه اروپا دیدار کرده است، در بروکسل اظهار داشت: ایالات متحده از شرکای اروپایی خود می‌خواهد که در ابراز نگرانی خود نسبت به همکاری دفاعی فزاینده چین با روسیه قاطع‌تر عمل کنند.

این مقام آمریکایی تصریح کرد که «از شرکای اروپایی خود خواسته‌ایم اقدامات بیشتری انجام دهند و در اتخاذ اقداماتی برای نشان دادن نارضایتی‌ها، با ما همسو شوند.»

معاون وزیر امور خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد که بسیاری از کمک‌های چین به روسیه به صورت پنهانی ارائه شده است.

کمپبل مدعی شد که روسیه با چین بیشتر در تحقیق و پشتیبانی در زمینه‌هایی مانند زیردریایی‌ها، فعالیت‌های طراحی هوانوردی از جمله فناوری رادارگریز و قابلیت‌های موشکی تعامل دارد.

به گفته او، پیشرفت‌های چین در زیردریایی‌ها می‌تواند برتری‌های کنونی آمریکا در این زمینه را تضعیف کند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد که کمک روسیه به چین برای تکمیل برخی از قابلیت‌های نظامی، «تاثیر مهم، منفی و نگران‌کننده‌ای» بر دیگر کشورهای منطقه هند و اقیانوس آرام خواهد داشت.

کمپبل ادامه داد که آمریکا، اتحادیه اروپا و شرکای ناتو در ارتباط با سیاست چین با یکدیگر بیش از پیش هماهنگ می‌شوند.

پیشتر نشریه آمریکایی «پولیتیکو» نیز در مطلبی نوشته بود: آمریکایی‌ها می‌کوشند کشورهای اروپایی را در مورد نقش چین در کمک به روسیه، حساس و جبهه مشترک خود را با اروپا بر علیه چین و روسیه تقویت کنند.

پولیتیکو افزود: علاوه بر جنگ روسیه، تمرکز مشترک ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر ظرفیت مازاد چین در تجارت و مقابله با آن بوده است.

واشنگتن بارها به پکن در مورد حمایت از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه هشدار داده است و صدها تحریم را با هدف محدود کردن توانایی مسکو برای بهره‌برداری از فناوری‌های خاص برای مقاصد نظامی وضع کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha