به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران صبح روز چهارشنبه با هدف برگزاری سفری ۳ روزه تهران را به مقصد بغداد ترک کرد؛ سفری که به گفته رئیس جمهور در هنگام ترک تهران در فرودگاه مهرآباد، علاوه بر تقدیر و تشکر از مردم و دولت عراق بابت میزبانی شایسته از زائران ایرانی در ایام اربعین، امضای ۱۴ سند همکاری میان هیأت همراه رئیس جمهور با برخی اعضای دولت عراق بود.
به یاد شهید حاج قاسم سلیمانی ... + فیلم
رئیس جمهور در این سفر در نخستین گام در فرودگاه بغداد در محل یادمان شهدای مقاومت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس حاضر شد و برای شهدای حمله تروریستی آمریکا به فرودگاه بغداد برای ترور شهید سلیمانی و همراهانش ادای احترام کرد و به قرائت فاتحه پرداخت.
برگزاری مراسم استقبال رسمی از دکتر پزشکیان در عراق
دکتر پزشکیان سپس در مراسم استقبال رسمی از سوی دولت عراق با حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر این کشور در فرودگاه بغداد حضور یافت
پیشنهاد ایجاد اتحادیه کشورهای اسلامی همانند تجربه اتحادیه اروپا
وی اولین دیدارش در عراق را با عبداللطیف رشید رئیس جمهور این کشور برگزار کرد که ضمن تاکید بر ضرورت توجه بیشتر بر همکاریهای دوجانبه و منطقهای، خواستار تشکیل کمیسیونهای تخصصی بین دو کشور برای گسترش هر چه بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شد.
رئیس جمهور به سابقه دیرین و تاریخی دو کشور ایران و عراق اشاره و بر ضرورت تشکیل اتحادیه مشترک کشورهای اسلامی تاکید کرد.
پزشکیان همچنین خواستار حرکت به سمت برداشتن مرزهای کشورهای اسلامی همانند تجربه اتحادیه اروپا شد.
رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم به رئیس جمهوری اسلامی ایران، یاد و خاطره شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان را گرامی داشت.
عبداللطیف جمال رشید حرکت در مسیر حذف دلار از مبادلات مالی را مورد تاکید قرار داد.
رئیسجمهور عراق از شکلگیری توافقها و امضای سندهای همکاری بیشتر بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق استقبال کرد.
دیدار دوجانبه پزشکیان - السودانی
رئیس جمهور در گام بعدی در نشستی دوجانبه با حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق حضور یافت.
این نشست دوجانبه پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهور کشورمان در فرودگاه بغداد و دیدارش با رئیس جمهور این کشور بود.
دیدار هیأتهای عالیرتبه دو کشور
یکی دیگر از برنامه های سفر پزشکیان به عراق در روز نخست (چهاشنبه ۲۱ شهریور)، برگزاری نشست مشترک هیأت های عالی رتبه دو کشور و طرح مسائل مرتبط با روابط ایران و عراق با حضور هیأت همراه رئیس جمهور کشورمان با همتایان و مسئولان عراقی بود.
در این جلسه طرفین به بحث و بررسی موارد متعدد درباره مسائل مطروحه میان دو کشور پرداختند و در پایان این جلسه، اسناد تفاهم نامه همکاری های مورد توافق به امضا رسید.
بر اساس اعلام منابع خبری، در این نشست دو طرف دیدگاه همسو و منطبق با هم در خصوص لزوم مسوولیت پذیری جامعه جهانی در قبال جنایات جاری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ضرورت توقف نسل کشی در غزه داشتند.
در این مذاکرات دو طرف ارتقای همکاری های بین دو کشور در راستای منافع و مصالح دو جانبه و همچنین پیگیری کمیسیون عالی مشترک بین عراق و ایران که قرار است در آینده در بغداد برگزار می شود را بررسی کردند.
در این نشست همچنین موضوع همکاری و توافق امنیتی مشترک بررسی شد و مسئله همکاری سازنده در حوزه صنایع پالایشگاهی و انرژی و همکاری بخش خصوصی بین دو کشور به بحث و مناقشه گذاشته شد.
دو همسایه با موقعیت ژئوپلتیک
نخست وزیر عراق در این نشست با اشاره به روابط دینی و اجتماعی و تاریخی بین دو کشور همسایه گفت که موقعیت جغرافیایی که دو کشور دارند باعث شده است تا مسئله خطوط ارتباط لوجستیک و حمل و نقل از اهمیت بسزایی برخوردار باشد.
السودانی در این نشست با اشاره به خط آهن بصره – شلمچه برای انتقال مسافرین گفت که دولت در تکمیل یادداشت های تفاهم و اجرایی کردن آنها جدی است.
رئیس جمهور اسلامی ایران نیز با اشاره به عمق مناسبات بین دو کشور و تاثیر ویژه آن بر ثبات در منطقه خاطرنشان کرد که تهران علاقه مند به کار مشترک و توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور است.
امضای ۱۴ سند همکاری ایران و عراق
در پایان نشست هیأت های عالی رتبه دو کشور، با حضور دکتر «مسعود پزشکیان» رییس جمهوری اسلامی ایران و «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، ظهر چهارشنبه ۲۱ سفر در نخستین روز سفر رئیس جمهور به بغداد، ۱۴ سند همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی به امضای مقامات دو کشور رسید.
این سندها در حوزه های آموزش نیروهای متخصص، ورزش و جوانان، تبادل فرهنگی و هنری و آثار تاریخی، آموزش و پرورش، رسانه، ارتباطات، اعزام کاروان های گردشگری دینی، کشاورزی و منابع طبیعی، پست، حمایت اجتماعی آموزش نیروهای فنی – مهندسی، ارتقا سطح نیروهای کار ماهر و بالاخره همکاری بین اتاق های بازرگانی دو کشور است.
وزیران و مقامات مسئول دو کشور، سندهای همکاری را در حضور دکتر پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران و محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق، امضا و بین همدیگر مبادله کردند.
نشست خبری مشترک پزشکیان - السودانی؛ مهمترین برنامه روز نخست سفر رئیس جمهور به عراق
دکتر پزشکیان در پایان مراسم امضای اسناد تفام نامه های همکاری دو جانبه، در نشست خبری مشترک با السودانی نخست وزیر عراق حضور یافت تا اصلی ترین برنامه روز نخست سفر هیأت ایرانی به بغداد را رقم بزند.
رئیس جمهور در این نشست خبری گفت: دیدارهای بسیار خوبی با نخست وزیر و رئیسجمهور محترم عراق داشتیم.
وی افزود: فرصت بسیار خوبی بود که در اولین سفر خارجی خود به عنوان رئیسجمهور اسلامی ایران به کشور دوست و برادر عراق سفر کنم.
رئیس جمهور اعلام کرد: ۱۴ تفاهمنامه همکاری بین ایران و عراق به امضا رسید که نقطه آغاز راه گسترش همکاری بین ایران و عراق به شمار میرود.
پزشکیان با بیان اینکه درباره شرایط ژئوپلتیک دو کشور گفتوگو کردیم، گفت: دو کشور نقطه اتصال اروپا و آسیا هستند. دو طرف درباره تشکیل کمیتهای از کارشناسان در این زمینه گفتوگو کردند و برنامههای راهبردی و بلندمدت که سبب همکاری بیشتر بین دو کشور خواهد شد.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر باهم و در کنار هم باشیم، مانع از افتادن در درون آتش خواهیم شد؛ ما به دنبال عراقی مستقل، دارای حاکمیت و امن هستیم. بر وجود صمیمیت، فضای دوستی و برادری و همچنین شکوفایی در این کشور تأکید داریم.
وی با بیان اینکه اگر با هم و در کنار هم باشیم میتوانیم گامهای بزرگی برداریم، اظهار کرد: این سفر فرصت بزرگی به شمار میرود تا دیدگاههای خود را به اشتراک بگذاریم و گامهای آتی را در چارچوب توافقات و تفاهمهای امضا شده برداریم. کمیتههای اختصاصی درباره اجرایی شدن این تفاهمنامه و توافقنامهها تشکیل خواهد شد.
دیدار رئیس جمهور با قاضی القضات عراق
«مسعود پزشکیان» رئیس جمهور در جریان روز نخست سفرش به عراق با فائق زیدان رئیس شورایعالی قضایی این کشور نیز دیدار و گفتوگو کرد.
پزشکیان: هوای فعالان اقتصادی ایرانی در عراق را داریم
رئیس جمهور در بخش دیگری از برنامه های سفر به عراق، با فعالان اقتصادی ایرانیِ سرمایهگذار در عراق نشستی برگزار کرد و شنونده مشکلات و موانع آنها بود.
وی با تأکید بر اینکه «ما به بغداد آمده ایم تا کارها را برای بازرگانان و تجار و سرمایه گذاران ایرانی در عراق تسهیل کنیم» افزود: با همکاری و همراهی می توان مشکلات را حل کرد تا داد و ستد و تولید به راحتی بین دو کشور ایران و عراق جریان پیدا کند.
پزشکیان با صحه گذاشتن بر وجود موانع در مسیر توسعه اقتصادی و تجاری و سرمایه گذاری بین دو کشور بر ضرورت ایجاد کارگروه های ویژه و طراحی یک برنامه طولانی مدت برای حل موانع و توسعه تبادلات تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری بین ایران و عراق تاکید کرد.
بستر امن تجارت با عراق را فراهم می کنیم + فیلم
پزشکیان در حاشیه نشست با تجار و فعالان اقتصادی کشورمان در عراق گفت: امیدوارم این سفر منجر به تقویت تجارت و ارتباطات با عراق در بستری امن شود طبیعتاً آن وقت باید برنامههای مشترک امنیتی بین این رفتوآمدها شکل گیرد و در این حالت روابط اقتصادی هم میتواند رشد پیدا کند.
وی تاکید کرد: قدم اول این است که ما باهم گفتوگو کنیم و بپذیریم مسلمان هستیم و مسلمانان باهم برادر هستند و این برادری است که میتواند پیوند ما را باهم همیشگی کند.
این رژیم جنایتکار و کودککُش ...
دکتر پزشکیان در ادامه برنامه های چهارشنبه ۲۱ شهریور خود در عراق، در دیدار با ایرانیان مقیم عراق در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد حاضر شد و به آنها گفت: وقتی اتفاق کوچکی در کشور ما رخ می دهد همه رسانه های جهان به کار می افتند و به سرعت حقوق بشر را در ایران زیر سوال می برند در حالی که امروز در برابر این همه جنایتی که در غزه اتفاق می افتد و رژیم صهیونیستی با بمب و موشک زن و بچه و پیر و جوان فلسطینی را به خاک و خون می کشد اما جهان مدعی حقوق بشر، چشم و گوش خود را به روی این همه جنایت بسته است.
به گفته وی، دنیا نه تنها در برابر توقف این جنایت ها کمکی نمی کند بلکه ارتکاب این جنایت ها را توسط رژیم صهیونیستی دفاع از خود می نامد.
دکتر پزشکیان تاکید کرد که روندی را که دنیا در قبال جنایات در غزه در پیش گرفته، جوانمردی و مردانگی را قربانی می کند.
وی یکی از اسباب جنایتپیشگی رژیم صهیونیستی را نبود وحدت و انسجام در میان جهان اسلام دانست و گفت: اگر رژیم صهیونیستی امروز جرات می کند تا یک میلیون و نیم انسان مسلمان را در غزه به خاک و خون بکشد برای این است که کشورهای مسلمان فقط نظاره گر هستند.
یک دیدار در راستای تحکیم وحدت گروههای شیعی
پزشکیان چهارشنبهشب ۲۱ شهریور در پایان یک روز پُرکار با حضور در دفتر سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق در بغداد، در نشستی با حضور سران چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه حضور یافت.
مصاحبه با تلویزیون عراق در پایان یک روز با برنامههای فشرده
رئیس جمهور چهارشنبهشب در مصاحبه اختصاصی با شبکه «الاخباریه» عراق، درباره آیین عبادی و سیاسی اربعین حسینی افزود : تامین امنیت زائران اربعین حسینی (ع) مسؤولیت مشترک عراق و ایران بوده است.
دکتر پزشکیان در ادامه به بحران انسانی در غزه پرداخت و بر لزوم توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان تأکید کرد و گفت: رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین دست به جنایت میزند.
اولین سفر یک رئیس جمهور سفر به اقلیم؛ نچیروان بارزانی، پای پله هواپیما برای استقبال + فیلم
آغاز دومین روز سفر رئیس جمهور در پرواز بغداد - اربیل نمایان شد؛ مسعود پزشکیان توانست نام خود را به عنوان نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران که بهاقلیم کردستان سفر کرده است، در میان مردم همسایه شمال غربی کشورمان تاریخی و ماندگار کند.
وی صبح پنجشنبه در دومین روز از برنامههای سفر ۳ روزه خود به عراق، با استقبال نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، وارد اربیل شد.
نشست مشترک هیأت های ایرانی و اقلیم کردستان عراق
پس از استقبال رئیس اقلیم کردستان از رئیس جمهور نشست رئیسجمهور و هیأت همراه او با مقامات ارشد کردستان عراق برگزار شد.
در این نشست که در اربیل انجام شد، هیأت ایرانی با مقامات ارشد منطقه اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت وگو کردند.
دو مسعود در یک اقلیم
مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران پس از ورود به اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق و برگزاری نشست هایی با مسئولان این منطقه، با مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق نیز دیدار و گفتگو کرد.
نچیروان بارزانی: از خاک اقلیم کردستان هرگز برای ضربه به ایران استفاده نمیشود
نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق پس از دیدار با رئیسجمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی گفت: مردم و حکومت اقلیم کردستان از حضور آقای پزشکیان خوشحال هستند.
وی با بیان اینکه حضور آقای پزشکیان به عنوان اولین رئیس جمهور اسلامی ایران در اربیل به تمام معنا برای ما تاریخی است، افزود: ما با ایران مشترکات بسیاری داریم.
رئیس اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: به هیچ وجه نباید از خاک اقلیم در ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران استفاده شود.
بارزانی با اشاره به رایزنیهایی که با مقامات ایرانی انجام داد، اظهار کرد: در جلسات نسبت به پیشبرد روابط و مسائل امنیتی تاکید کردیم و آمادگی برای بالا بردن روابط وجود دارد.
رئیس جمهور: از حضور مقامات اقلیم کردستان عراق در مراسم تشییع رئیس جمهور شهیدمان تشکر می کنم
پزشکیان در دومین روز از سفر به عراق، با حضور در شهر اربیل، در دیدار رئیس و نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، ضمن ابراز خرسندی از اینکه به عنوان نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران به این منطقه سفر میکند، گفت: بنده به هیچ وجه از حضور در این جمع احساس غریبگی یا حضور در جامعهای دیگر را ندارم. همچنین لازم میدانم بار دیگر از حضور رئیس اقلیم کردستان عراق در آیین تشییع پیکر رئیس جمهور فقید کشورمان قدردانی کنم.
وی با تاکید بر اینکه باید به سوی توافق و تفاهم هر چه بیشتر در راستای تقویت ارتباطات با هدف پیشرفت و توسعه متقابل حرکت کنیم، افزود: در گفتگوهایی که با نخست وزیر عراق داشتیم نیز به این توافق رسیدیم که دورنمای توسعه همکاریهای فیمابین را در قالب سندی راهبردی جامع بلندمدت تدوین و مشخص کنیم.
پزشکیان به سلیمانیه رفت
مسعود پزشکیان پنجشنبه ۲۲ شهریور در دومین روز برنامههای سفر به عراق در یکی دیگر از شهرهای اقلیم کردستان حضور یافت و با استقبال رئیس اتحادیه میهنی اقلیم کردستان عراق، وارد سلیمانیه شد.
رئیس جمهور در این سفر با حضور در مزار مرحوم «جلال طالبانی» رئیس جمهور اسبق عراق با نثار گل، به مقام وی ادای احترام کرد.
رئیس جمهور در ادامه علاوه بر دیدار و گفتگو با «بافل طالبانی» رئیس اتحادیه میهنی اقلیم کردستان عراق، به اتفاق وی دیداری نیز با اعضای این حزب داشت.
زیارت مضجع شریف علوی و حسینی در نجف و کربلا + فیلم
پزشکیان پس از انجام دیدارهای خود در اقلیم کردستان عراق به نجف رفت و مورد استقبال استاندار این استان قرار گرفت.
وی سپس در حرم مطهر امیرالمؤمنین (ع) حاضر شد و به زیارت مولای متقیان شتافت.
رئیس جمهور پنج شنبهشب بلافاصله از نجف به کربلا رفت و حرم مطهر اباعبدالله الحسین (ع) را زیارت کرد.
سفر به بصره، پایتخت اقتصادی عراق
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران در سومین و آخرین روز سفر خود به عراق جمعه ۲۳ شهریور با استقبال استاندار، وارد بصره شد.
دیدار با عشایر و نخبگان و دانشگاهیان بصره
پزشکیان ظهر جمعه پس از ورود به بصره در دیدار با نخبگان، دانشگاهیان و عشایر عراق حضور یافت و در سخنانی با بیان اینکه حضرت علی(ع) نفرمود مومنین با مومنین برابرند، بلکه فرمودند «مسلمان با مسلمان برابر است»، گفت: اگر ما مسلمانان با هر باور و اعتقادی با هم برادری کنیم، آیا اسرائیل میتواند مسلمانان را قتل عام کند؟
وی افزود: تفرقه لبه آتش است، هنگامی که با یکدیگر در اختلاف هستیم، درون آتش هستیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: هر روز در نماز می خوانیم و هر روز میگوییم « اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ»، یعنی ما را هدایت کن، هدایت یعنی وحدت و انسجام، یعنی چنگ زدن به ریسمان خدا. در قرآن صراط مستقیم آمده، صراط مستقیم یعنی وحدت، یعنی ما یکی هستیم همه ما با هم هستیم.
پزشکیان گفت: وقتی نماز میخوانیم میگوییم همه با هم هستیم؛ خُب وقتی همه با هم هستیم چرا اختلاف میکنیم؟
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه مصمم هستم که پیگیری کنم که مسیر قطار شلمچه بصره هر چه سریعتر به سرانجام برسد، گفت: این قدم اول است، هر راهی که کمک کند ایران و عراق به یکدیگر نزدیکتر شوند را پیگیری میکنم.
وی افزود: در مسیر دیدم که نوشته بودید ما با ایران همسایه دائمی هستیم، یاد وصیت حضرت علی(ع) افتادم که فرمودند، ما با شما چنان همسایه هستیم که حتی تصور این را داریم که میتوانیم به یکدیگر ارث دهیم. یک حرف دارم که وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّـهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا.
غروب جمعه و بازگشت به تهران + فیلم
مسعود پزشکیان در بازگشت از سفر ۳ روزه به عراق و بازدید از ۶ شهر این کشور، پس از بازگشت به تهران در فرودگاه مهرآباد، اظهار کرد: اهدافی که در سفر سه روزه به عراق پیگیری کردیم، وحدت و انسجام بود؛ اینکه به یک زبان و نگاه مشترک با یکدیگر برسیم.
وی افزود: در ارتباطات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی مذاکراتی با رئیسجمهور، نخستوزیر و رؤسای مجلس و قوه قضائیه و احزاب و جریانهای سیاسی این کشور داشتیم و مطالب موردنظر خود را بیان کردیم؛ طرف عراقی هم نکات موردنظر خود را مطرح کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: در این سفر ۱۴ یادداشت تفاهم همکاری میان ایران و عراق به امضا رسید، اما آنچه مهمتر بود این است که مقرر شد برای رسیدن به زبان مشترک، تیمی از هر دو طرف برنامههای راهبردی بلندمدت را تدوین کنند که در سفرهای آتی برنامههای راهبردی آینده به امضا برسد.
نظر شما