آیین نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری در شهرستان فارسان برگزار شد

شهرکرد ـ ایرنا - آیین نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری به‌مناسبت دومین جشنواره ملی اقوام ایران‌زمین در فارسان روز یکشنبه برگزار شد.

به گزارش ایرنا، فرماندار فارسان گفت: دبیرخانه دائمی جشنواره ملی اقوام ایران‌زمین در فارسان کار خود را آغاز کرد و تدوین جایزه ملی سردار بی‌بی‌مریم بختیاری برای قدردانی از بانوان فرهیخته ایرانی را در دستور کار قرار داده است.

سید هادی صالحی روز یکشنبه در این آیین تاکید کرد: این جشنواره فرصتی برای گردهمایی اقوام ایرانی در کنار یکدیگر به‌منظور ارائه داشته‌های فرهنگی خود با هدف معرفی و تقویت فرهنگ بومی محلی آمیخته با سنت‌های اصیل ایرانی اسلامی در مقابله با فرهنگ بیگانه است.

وی نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری را نکوداشت یک تفکر با اولویت استکبارستیزی دانست و افزود: اقدامات این بانوی بختیاری بسیار تأثیرگذار بود که منادی وحدت بین طوایف بختیاری است.

صالحی تصریح کرد: قدردانی و تجلیل از بانوان فرهیخته در دستور کار قرار دارد و از تمامی فعالان و دست‌اندرکاران دومین جشنواره اقوام ایران‌زمین در فارسان قدردانی می‌کنم.

عضو شورای شهر فارسان نیز گفت: بانوان جامعه ایرانی به‌عنوان مادران وطن برای آموزش زندگی با اصالت و نجابت به دختران خود در سرزمین ایران اسلامی افتخار می‌کنند.

مهری امینی تاکید کرد: مادران ایرانی با آموزش مناسب، فرزندان خود را وارد عرصه‌های علمی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی می‌کنند.

وی افزود: در آیین نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری به‌مناسبت دومین جشنواره ملی اقوام ایران‌زمین در فارسان از ۶ بانوی منتخب عرصه‌های مختلف چهارمحال و بختیاری قدردانی شد.

یکی از بانوان پژوهشگر چهارمحال و بختیاری و نویسنده کتاب سردار بی‌بی‌مریم بختیاری نیز گفت: این کتاب در فرانکفورت رونمایی و همچنین به زبان عربی ترجمه شده است و باید به این بانوی بختیاری افتخار کرد.

پریچهر سلطانی تاکید کرد: امروز ما وظیفه داریم تا همچون سردار بی‌بی‌مریم بختیاری فرزندانی مانند شهید شیرعلی‌مردان‌خان بختیاری را تربیت کنیم و سردار بی‌بی‌مریم بختیاری حاضر نشد در مقابل ۶ هزار لیره انگلیسی تسلیم شود و افرادی که نزد وی پناه آورده بودند را تحویل دهد.

سلطانی تصریح کرد: سردار بی‌بی‌مریم بختیاری هیچگاه از بیگانه‌ستیزی و استکبارستیزی کوتاه نیامد و در دوران شیوع فقر و قحطی، کمک‌های فراوانی به فقرا کرد و زنان را از مصرف‌گرایی منع می‌کرد.

وی یادآور شد: بانوان کارآفرین و فعال در عرصه‌های مختلف ایران اسلامی تحقق خواسته‌های سردار بی‌بی‌مریم بختیاری هستند.

این بانوی پژوهشگر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سردار بی‌بی‌مریم بختیاری با افراد بزرگی از اقوام مختلف بختیاری، قشقایی، دهکردی و نقاط گوناگون استان ارتباط داشت و به اتحاد اقوام معتقد بود.

سلطانی تاکید کرد: برخی از سفرنامه‌نویسان و محققان ایرانی و بین‌المللی در منابع مختلف از رشادت‌های سردار بی‌بی‌مریم بختیاری مطالبی را منتشر کرده‌اند.

وی افزود: امید است بتوانیم به‌عنوان سربازانی شجاع برای ایران در کنار مردان تعادل را در زندگی و جامعه رعایت کنیم تا به جامعه‌ای توسعه‌یافته تبدیل شویم.

رییس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز گفت: بانوان علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی در جامعه، رسالت خود در حوزه خانواده را از دست نمی‌دهند.

سیده فاطمه مقیمی تاکید کرد: جمعیت بانوان ۱۵ سال به بالا باید در اقتصاد تاثیرگذار باشند و برای تحقق این مهم و حرکت در کنار مردان بایدی نرخ مشارکت زنان در جامعه افزایش یابد.

وی افزود: تقویت خودباوری بانوان، تقویت قوانین مربوط به زنان، افزایش حضور بانوان در مناصب مهم، استفاده از توان زنان در جایگاه‌های مهم تصمیم‌گیری می‌تواند به ارتقای جایگاه بانوان کمک کند.

رییس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی نیز گفت: بهبود فضای کسب‌وکار از اولویت‌های اصلی این کانون در استان است.

مرجان امیریان فارسانی تاکید کرد: تقویت جایگاه بانوان در حوزه‌های مختلف علمی، اقتصادی، پژوهشی، علمی، فرهنگی، هنری و به‌ویژه اقتصادی از مهم‌ترین برنامه‌های کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.

وی افزود: کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای توسعه فضای کسب‌وکار و رونق این حوزه با هدف توانمندسازی بانوان استان تلاش شبانه‌روزی دارد.

به گزارش ایرنا، در این آیین از پروانه صنیع ثالث پیشکسوت قرآنی، سمیرا سلیمانی در بخش فرهنگ و هنر، ندا محمدی ده‌چشمه‌ای در بخش تعلیم و تربیت، معصومه باقری در بخش کارآفرینی، صفورا نعمتی‌زاده جونقانی در بخش علمی پژوهشی، سودابه پریزاد در بخش ورزشی به‌عنوان بانوان برتر شهرستان فارسان قدردانی شد.

همچنین از اعظم حسینی از خوزستان، فریده لشگری از فارس، مادر شهید ابوالفضل حیدری، مادر شهید احمد قاسمی، مادر شهیده دکتر رضوان نورمند، همسر شهید داریوش مالکی، پریچهر سلطانی و سیده فاطمه مقیمی به‌عنوان بانوان فعال و برتر قدردانی شد.

در این جشنواره از صدیقه کاظمی، پریسا کنارنگ، مریم مستجیر معصومه بابامیر، سیده فیروزه صالحی‌فرد، معصومه خورشیدی به‌عنوان منتخبان کارآفرین چهارمحال و بختیاری قدردانی شد.

اجرای آیین‌های محلی و شاهنامه‌خوانی، از دیگر برنامه‌های آیین نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری به‌مناسبت دومین جشنواره ملی اقوام ایران‌زمین در فارسان به‌شمار می‌رود.

در این آیین همچنین سوگندنامه پویش ملی «نه به تفنگ در مراسم» قرائت شد.

آیین نکوداشت سردار بی‌بی‌مریم بختیاری به‌مناسبت دومین جشنواره ملی اقوام ایران‌زمین در فارسان تا روز جمعه ۳۰ شهریورماه جاری ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha