به گزارش ایرنا مجتبی صارمی روز دوشنبه افزود: در راستای ارتقای شبکه و بهره مندی مشترکان از اینترنت پرسرعت تا یک هزار مگابیت برثانیه، برنامه ریزی برای توسعه شبکه فیبر نوری به طول ۲۲ کیلومتر در شهر اشترنیان انجام و عملیات حفاری آغاز شده است.
وی با اشاره به پیشرفت ۱۰ درصدی طرح تصریح کرد: در پایان این پروژه، دسترسی یک هزار و ۹۰۰ مشترک خانگی و کسب و کار به اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری فراهم خواهد شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان افزود: برابر ابلاغ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات از مجموع ۳۳ شهر لرستان تعداد ۲۴ شهر به شرکت مخابرات منطقه لرستان و ۹ شهر به شرکت آسیاتک جهت اجرای این پروژه و ایجاد دسترسی کاربران خانگی و کسب و کارهای تجاری به اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری واگذار شده است.
صارمی تصریح کرد: بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ، مصوب شورای عالی فضای مجازی و در راستای این پروژه، امکان دسترسی منازل، کسب و کارها، سازمان ها، مراکز آموزشی و پژوهشی به اینترنت با سرعت حداکثر یک هزار مگابیت بر ثانیه فراهم خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه اتصال مدارس به این شبکه پرسرعت، مصداق عینی عدالت آموزشی است افزود: یکی از مهمترین برنامههای اولویت دار، توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری است که در این راستا پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها از سال گذشته برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش آغاز شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان یادآور شد: بر این اساس باید ۸۰ درصد کسب و کارها و منازل به این خدمت مجهز شوند که سهم لرستان معادل ۲۸۰ هزار مشترک است اما هدفگذاری برای ارائه این سرویس به تمامی ۳۴۰ هزار مشترک صورت گرفته و عملیات اجرایی نیز در حال انجام است.
صارمی ادامه داد: تاکنون بیش از ۲۰۰ کیلومتر عملیات حفاری برای اجرای طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها در استان انجام شده و کار احداث فیبر (شوتینگ) نیز در ۷۰ کیلومتر صورت گرفته است.
وی در خصوص هزینه های این خدمت گفت: تامین فیبر نوری تا درب منازل رایگان است و پس از آن با توجه به درخواست متقاضیان در محیط های شخصی، هزینه های مختلفی برای خرید اشتراک توسط اپراتورها دریافت می شود.
نظر شما