به گزارش ایرنا، سردار محمد زهرایی روز سه شنبه پس از پایان بازدید از چند پروژه آبرسانی روستایی سپاه کربلای مازندران و بسیج سازندگی در شهرستان بهشهر افزود: تنها در یکی از روستاهای حاشیه دریای خزر در مازندران اکنون برای اجرای طرح آبرسانی ۲ هزار و ۵۰۰ متر لوله گذاری انجام شد.
وی گفت: به یکهزار روستا در استان مازندران در ۲ مرحله طبق قرارداد با آب و فاضلاب این استان آبرسانی میشود.
سردار زهرابی یادآور شد: در مرحله نخست ۲۵۰ روستا آبرسانی خواهد و سرجمع ۵۵۰ کیلومتر لوله گذاری برای آبرسانی روستایی در استان مازندران صورت میگیرد و بیش از ۱۰۰ مخزن بتنی نیز احداث میشود.
وی گفت: امیدواریم اگر منابع اعتباری وزارت نیرو به موقع تأمین شود بتوانیم در بازه زمانی سه ساله که قول دادیم کار آبرسانی روستایی در مازندران به پایان برسد.
سردار زهرایی گفت: در ۲۵ استان دیگر نیز طرحهای آبرسانی در دست اقدام است و به ۱۲ هزار و ۵۰۰ روستا در ۲ مرحله آبرسانی میشود.
طبق آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی تامین می شود که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی رفت.
منابع آبی مازندران از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب تامین میشود.
سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری ۲۰۰ لیتر و در مناطق روستایی ۱۷۱ لیتر است و از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر مصرف میکنند که این بیشتر از مقدار استاندارد است.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد.
نظر شما