به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر صدیقه عبداللهپور روز سهشنبه در حاشیه سومین کنگره بینالمللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: از این تعداد، ۷۰۰ ماما در حوزه بهداشت و ۸۰۰ ماما در بخش درمان فعال هستند که برای خدمات رسانی بهتر نیازمند نیروی بیشتر مامایی هستیم.
وی بیان کرد: کنگرههای بینالمللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری از سال ۱۴۰۱ در کشور آغاز شده است که دو دوره آن در تهران برپا شد و این دوره هم به میزبانی مشهد در حال برگزاری است.
دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری ادامه داد: این کنگره با توجه به اهمیت موضوع صیانت از جمعیت و جوانی با محوریت "کرامت مادری" در حال برگزاری است و در آن به نقش بیبدیل ماماها در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت تاکید شده است.
وی با بیان اینکه فرآیند کار ماماها از آغاز بارداری شروع میشود و تا ۴۰ روز پس از زایمان پایان مییابد، ادامه داد: ماماها حتی پس از آغاز دوره بارداری هم در موضوع بهداشت باروری نقش آفرین هستند و این گروه در طول ۹ ماهه بارداری ارتباط بسیارخوبی با مادران باردار دارند و موجب ایجاد آرامش در آنان میشوند.
عبدالله پور گفت: در این کنگره حضور حداکثری دانشجویان مامایی و استادان این حوزه رقم خورده است که معتقدیم این مشارکتها و بهرهگیری از تجربه اساتید و پیشکسوتان حوزه مامایی در آمادگی هرچه بهتر آنها برای دوران پس از فارغالتحصیلی و زمان خدمت به مادران باردار موثر است.
وی ادامه داد: بنابراین به دانشجویان مامایی توصیه میکنیم که در موضوع مهارتها و مراقبتهای بارداری و اورژانسهای مامایی اطلاعات خود را بهروز کنند.
نقش ماماها در ترویج زایمان طبیعی
دبیر علمی سومین کنگره بینالمللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری و مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد نیز در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نقش ماماها در جامعه باید بهخوبی معرفی و تبیین شود، گفت: یکی از اهداف این کنگره، پرداختن به مسائل چالش برانگیز سلامت و نقش ماماهای مراکز بهداشتی و درمانی در ترویج زایمان طبیعی است.
دکتر ناهید جهانی با بیان اینکه ماماها نقش موثری در ترویج زایمان طبیعی دارند، افزود: گرچه از نقش پررنگ متخصصان زنان و زایمان غافل نیستیم، اما نقش تاثیرگذار ماماها در ترویج زایمان طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی ادامه داد: در گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد از ظرفیت اساتید شاخص و برجسته بهره مند است و استادان در کنار ارائه آموزشهای به روز در مقاطع مختلف مامایی، در حوزههای پژوهش، بهداشت و درمان هم فعال هستند.
به گزارش ایرنا، برنامههای سومین کنگره بینالمللی اخلاق در مامایی و سلامت باروری به مدت سه روز و از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه و در هفت محور شامل"خوشایندسازی بارداری و زایمان"، "قصور مامایی از دیدگاه اخلاق حرفهای"، "تعاملات و کار تیمی در کرامت مادری"، "حقوق و خدمات کرامت محور"، "مدلهای مراقبت ماما محور"، "قوانین و سیاستهای ارائه خدمات مادری" و "مراقبت مادری، شوق فرزندآوری و تکریم خانواده و والدین" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت این شهر در حال برگزاری است.
نظر شما