به گزارش ایرنا، مسوولان عصر سه شنبه ضمن گلباران آرامگاه این شاعران، فاتحه ای برای آرامش روح آنان قرائت کردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این آیین ضمن گرامیداشت مفاخر شعر و ادب خراسان از جمله فردوسی گفت: منطقه خراسان سرزمینی پرآوازه در عرصه علم و ادب و فرهنگ ایران زمین و خاستگاه فردوسی بزرگ است.
محمد حسین زاده افزود: سپهر فرهنگ و ادب این ناحیه ستارگانی پرفروغ دارد و نفوذ معنوی کلام شاعران و ادیبان بزرگ این دیار کهن در جای جای سرزمین پهناور ایران مشهود و آوازه شهرت آنان مرزها را درنوردیده است.
وی ادامه داد: هرچند ۲۷ شهریور ماه مصادف با سالروز درگذشت "محمدحسین بهجت تبریزی" متخلص به "شهریار" در سالنامه جمهوری اسلامی ایران به یاد آن شاعر بزرگ معاصر ایران زمین که اهل خطه آذربایجان بود به عنوان روز "شعر و ادب فارسی" سند خورده است اما نباید از نقش خراسان بزرگ و ادیبانش در پرورش شاعرانی چون شهریار و تقویت زبان فارسی غافل شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ انجمن ادبی در سطح خراسان رضوی فعالیت دارند، افزود: خراسان رضوی بیش از ۵۰۰ شاعر و نویسنده صاحب نام در خود جای داده است که از طریق صندوق اعتباری هنر حمایت می شوند، ضمن اینکه شمار شاعران این استان به بیش از یکهزار نفر میرسد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به تعدد دستگاههای فرهنگی در استان اشاره کرد و گفت: تشکلهای بخش خصوصی و دستگاه های عمومی زیادی در حوزه شعر و ادب فعالیت دارند و این موضوع باعث شده است که وظایف سیاستی و حمایتی این اداره کل در کنار نقش هماهنگ کننده آن برای امور اجرایی پررنگ تر از گذشته باشد.
به گزارش ایرنا، در محل آرامگاه فردوسی، شاعران نامدار معاصری از جمله عماد خراسانی، احمد گلچین معانی، احمد کمال پور، محمد قهرمان و عشرت قهرمان و همچنین محمدرضا شجریان به خاک سپرده شده است.
وسعت باغ آرامگاه فردوسی ۶.۵ هکتار و محوطه پیشخوان آرامگاه نیز حدود ۶ هکتار است.
نظر شما