علی پیرجاهد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جو، ذرت، سبوس و کنسانتره از جمله نهادههای دامی است که در این مدت برای تعلیف دام ها در بین عشایر استان توزیع شده است.
وی ارائه خدمات به جامعه عشایری به ویژه عشایر کوچنده را وظیفه ذاتی اداره کل امور عشایر استان برشمرد و گفت: توزیع نهادههای دامی از طریق شرکتهای تعاونی عشایری همچنان ادامه دارد.
سرپرست اداره کل امور عشایر استان اردبیل اظهار کرد: سهمیه نهادههای دامی عشایر استان با توجه به ییلاق و قشلاق در فصول سال از طرف سازمان امور عشایر کشور تخصیص مییابد.
به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی میکنند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید میکنند.
هماکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامهدار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.
نظر شما