آخر هفته بارانی برای ۹ استان/ خطر طغیان رودخانه‌ها و لغزندگی جاده‌ها 

تهران- ایرنا- سازمان هواشناسی در پی احتمال تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق کشور و احتمال طغیان رودخانه‌ها و لغزندگی جاده‌ها، هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد.

به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی خبر داد که از روز چهارشنبه (۲۸ شهریور) آغاز شده و تا جمعه (۳۰ شهریور) ادامه خواهد داشت. در این هشدار آمده است که این سامانه بارشی منجر به رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و خیزش گرد و خاک خواهد شد و در نقاط مستعد با بارش تگرگ همراه است.

مناطق تحت تاثیر این سامانه بارشی در روز چهارشنبه ۲۸ شهریور شامل گیلان، نیمه غربی مازندران، شمال شرق سمنان، جنوب غرب خراسان شمالی و مناطق مرکزی اردبیل می‌شود. همچنین در روز پنج‌شنبه (۲۹ شهریور) این سامانه بر گیلان، نیمه شمالی آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، مرکز و جنوب اردبیل، نیمه غربی مازندران و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز تاثیر خواهد گذاشت. در روز جمعه (۳۰ شهریور) نیز آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، غرب مازندران و ارتفاعات زنجان تحت تاثیر این سامانه قرار می‌گیرند.

این سامانه بارشی باعث افزایش احتمال طغیان رودخانه‌ها و بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بروز صاعقه، آب‌گرفتگی معابر عمومی و لغزندگی جاده‌ها خواهد شد. همچنین، امکان شکل‌گیری روان‌آب و سیلاب، سقوط سنگ و اشیاء از ارتفاعات و احتمال رانش کوه به همراه وزش باد شدید و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی نیز از دیگر مخاطرات احتمالی این سامانه اعلام شده است.

سازمان هواشناسی توصیه می‌کند که در این ایام از هرگونه تردد غیرضروری و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز شود. همچنین شهروندان باید اکیداً از اسکان و برپایی چادرهای مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند. از دیگر توصیه‌های مهم می‌توان به اجتناب از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و کوه‌نوردی و نیز پرهیز از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع اشاره کرد.

توصیه سازمان هواشناسی به کشاورزان

علاوه بر این، کشاورزان باید نسبت به استحکام سازه‌های موقت اطمینان حاصل کرده و کانال‌ها، آب‌روها و دهانه پل‌ها را لایروبی کنند تا از ایجاد خسارت‌های احتمالی جلوگیری شود. همچنین، جابه‌جایی سریع محصولات کشاورزی برداشت‌شده و آمادگی راهداری، وزارت نیرو و دیگر دستگاه‌های اجرایی خدمت‌رسان و امدادی از دیگر اقدامات لازم است که باید در این شرایط مدنظر قرار گیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha